Glazen van lege wijnflessen: de Rebottled Factory Utrecht is geopend | De Utrechtse Internet Courant Glazen van lege wijnflessen: de Rebottled Factory Utrecht is geopend | De Utrechtse Internet Courant

Glazen van lege wijnflessen: de Rebottled Factory Utrecht is geopend

Glazen van lege wijnflessen: de Rebottled Factory Utrecht is geopend
In de Rebottled Factory aan de Niels Bohrweg in Utrecht. Foto: Rebottled
De fabriek van de Utrechtse start-up Rebottled aan de Niels Bohrweg is vanaf deze week alvast open en de officiële opening volgt in januari. Rebottled maakt drinkglazen van lege wijnflessen. DUIC sprak deze zomer met oprichter Jermain van der Graaf over zijn start-up en de verhuizing naar een nieuwe en grotere locatie: de Rebottled Factory. 

De fabriek van de Utrechtse start-up Rebottled aan de Niels Bohrweg is vanaf deze week alvast open en de officiële opening volgt in januari. Rebottled maakt drinkglazen van lege wijnflessen. DUIC sprak deze zomer met oprichter Jermain van der Graaf over zijn start-up en de verhuizing naar een nieuwe en grotere locatie: de Rebottled Factory

Met hun elektrisch Rebottled-busje rijden ze langs verschillende horecagelegenheden in de binnenstad. Hier worden lege wijnflessen opgehaald en naar de Rebottled Factory gebracht. “Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, vertelde Jermain eerder aan DUIC. “Daar begint het met wassen van de fles en het verwijderen van het etiket. Vervolgens wordt de bovenkant er afgesneden en de rand geschuurd en gepolijst. Daarna volgt nog een wasbeurt en kan het glas eventueel bedrukt worden.”

Rebottled was deze zomer bezig met de verhuizing naar hun nieuwe productielocatie, waar ze deze week van start zijn gegaan. In de fabriek willen ze hun productieproces innoveren. “We hebben een vliegende start gemaakt” vertelt Jermain. “Er moeten nog wat kleine dingen gedaan worden, maar we willen zo snel mogelijk echt productie gaan draaien. We kunnen nu 5000 glazen per maand maken en dat kan nog omhoog.”

Het nieuwe recyclen
Rebottled gelooft dat upcyclen het nieuwe recyclen is. “Glasrecycling zoals we dat nu in Nederland kennen is een stap in de goede richting, maar dat kost nog steeds 85 procent van de energie die nodig is om nieuw glas te maken”, legde Jermain deze zomer uit. “De grondstoffen worden zo wel hergebruikt, maar ik denk dat je er veel meer mee kan doen. Door een deel van de flessen af te snijden en er drinkglazen van te maken, kan je de levensduur enorm verlengen.”

De lege wijnflessen worden opgehaald met een elektrisch busje. Foto: Rebottled

Gekoppelde berichten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).