Grand Café Maria gaat volledig op de schop: “Tapas zijn een beetje passé” | De Utrechtse Internet Courant Grand Café Maria gaat volledig op de schop: “Tapas zijn een beetje passé” | De Utrechtse Internet Courant

Grand Café Maria gaat volledig op de schop: “Tapas zijn een beetje passé”

Grand Café Maria gaat volledig op de schop: “Tapas zijn een beetje passé”
Grand Café Maria aan de Mariaplaats
Grand Café Maria op de Mariaplaats gaat het over een andere boeg gooien. Over negen dagen gaat de tent volledig…

Grand Café Maria op de Mariaplaats gaat het over een andere boeg gooien. Over negen dagen gaat de tent volledig op de schop want Maria was eigenlijk helemaal geen Grand Café meer. 

Op Facebook telt het café uitgebreid af de komende dagen. Nog ruim een week en dan is het gedaan met het bekendste restaurant uit de straat. “We waren ooit één van de eerste die tapas verkochten in Utrecht,” vertelt assistent bedrijfsleider Hidde Hol. “Maar inmiddels is dat een beetje passé en werd het tijd voor iets nieuws.”

De verandering is mede ingezet door een wisseling van de wacht bij Maria negen maanden geleden. De nieuwe eigenaren wilden een nieuw concept. “Er moet wat meer ruimte komen om binnen te kunnen rondwandelen. We zijn nu een beetje ene uit de kluiten gewassen kroeg die om 4 uur ‘s middags opent en na het diner sluit. Eigenlijk doen we de naam Grand Café geen eer aan en dat willen we wel weer gaan doen. Na de verbouwing zijn we ook al voor het ontbijt geopend en gaan we wat leuke dingetjes met de kaart doen.”

De verbouwing van het restaurant gaat 6 tot 8 weken in beslag nemen. Wat er precies gaat gebeuren met de plek blijft nog even geheim.

2 Reacties

Reageren
  1. Jose

    Volgens mij zijn niet zo zeer de tapas passé, maar was Maria vooral erg sleets.

  2. Jeroen de Vries

    De eerste in Utrecht met tapas? Lijkt me niet. In ieder geval niet de beste, dat weet ik zeker.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).