Het eerste klassieke proeflokaal van Nederland komt op de Bemuurde Weerd | De Utrechtse Internet Courant Het eerste klassieke proeflokaal van Nederland komt op de Bemuurde Weerd | De Utrechtse Internet Courant

Het eerste klassieke proeflokaal van Nederland komt op de Bemuurde Weerd

Het eerste klassieke proeflokaal van Nederland komt op de Bemuurde Weerd
Het Muzieklokaal, het eerste klassieke proeflokaal van Nederland, heeft een locatie op de Bemuurde Weerd gevonden om de eerste vestiging te openen. De twee Initiatiefnemers Sanne van Buuren (31) en Talitha Verheij (31) hopen in januari al open te kunnen.

Het Muzieklokaal, het eerste klassieke proeflokaal van Nederland, heeft een locatie op de Bemuurde Weerd gevonden om de eerste vestiging te openen. De twee Initiatiefnemers Sanne van Buuren (31) en Talitha Verheij (31) hopen in januari al open te kunnen.

Het Muzieklokaal is een vernieuwend horecaconcept waarbij klassieke muziek en horeca samen komen in een dagelijks geopend proeflokaal. Gasten kunnen luisteren naar klassieke muziek en genieten van lokale producten. “We hebben flink onderhandeld met leveranciers en hebben heel veel zin om onze gasten te verrassen met een goed glas wijn, duurzame en lokale biertjes, eerlijke koffie en verrassende kleine gerechten onder de 15 euro”.

In de zomer van dit jaar haalden de dames met een crowdfunding 121.000 euro op voor de start van dit nieuwe horecaconcept. Voor de eerste locatie zochten ze een plek met ruimte voor live huiskamerconcerten. “Aan de Bemuurde Weerd komt alles samen! Op 500 meter van de Neude hebben we 140 m2 tot onze beschikking. In de zomer schijnt de zon er de hele dag en avond. Het vrije uitzicht over de singel en de Oudegracht geven de plek een uniek karakter waar je met een goed glas wijn en mooie muziek voor je uit kan mijmeren.”

Vanwege de terugkeer van de singel stimuleert de gemeente uitbreiding van horeca in dit gebied, om zo het noordelijk deel van de stad meer bij het centrum te betrekken. Het Muzieklokaal hoopt hieraan een waardevolle bijdrage te leveren. “Het ontwerp voor het interieur ligt klaar, de verbouwing kan van start. Er moet nog veel gebeuren maar we verwachten in januari officieel open te kunnen,” laten de onderneemsters weten.

Voor de live programmering is een stichting opgericht. “We willen twee huiskamerconcerten per week organiseren. Particulieren en bedrijven kunnen ‘vriend’ van de stichting worden. We hopen een levende, bruisende plek vol muziek te worden,” besluiten Van Buuren en Verheij.

9 Reacties

Reageren
 1. Pam

  Bijzonder ! Het toont maar weer eens aan dat Utrecht vol zit met slimme creatieve ondernemers… Een broeinest voort start up’s

 2. Jos Stelling

  Wat fijn dat het door gaat (bijtertjes). We snel even dat geveltje aanpakken hoor.

 3. Fab

  Als buurtbewoner wil ik zeggen: geweldig concept en welkom!

 4. Monique van Waes

  Geen geld uitgeven aan een nieuwe gevel hoor! Vraag de huisbaas om de buitenkant mooi aards donkergrijs te verven inclusief de kozijnen van de bovenliggende verdiepingen, dat doet wonderen. Je bedrijfslogo springt er dan al heel snel goed uit !

  Ik denk graag mee over het ‘pimpen’ van de toiletten!

 5. alblas h.

  aub niet weer alles grijs schilderen, hype van de laatste jaren, alles grijs, zwart, deprimerend om naar te kijken; zwarte terrasstoelen, zwarte parasols, tuintjes vol grijs grint, weer een grafzerk erbij, denk ik dan, maar ja, ik zal wel ouderwets zijn

 6. Mardi Oortwijn

  Bestaat er al een nieuwsbrief met een agenda over diverse muzikale activiteiten voor mensen die niet in Utrecht wonen maar in de omgeving van de stad?

 7. Dick van Hees

  De Utrechtse ondernemingslust lijkt vooral te bestaan
  uit het openen van nieuwe horeca!

 8. Fab

  @dick van hees: juist geweldig dat er in dit stuk eindelijk wat bij komt met iets anders op de kaart. Juist op die plek. Leuk als tegenhanger voor Ekko.

 9. Wim

  Het is te hopen dat ze wel iets aan de gevel mogen doen. Wij hebben hier begin deze eeuw gezeten en een grondige verbouwing doorgevoerd (ervoor zat er een soort donkere kroeg/dansgelegenheid). Maar toen we de buitenkant wilden schilderen, mocht dat niet van de verhuurder (Sophie’s Palace). Vond ik echt zonde van een pand op zo’n plek.

  Veel succes en maak er iets moois van! Ik kom zeker langs 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).