Het heeft lang geduurd maar nu komen er dan toch echt twee nieuwe restaurants met terras op Ledig Erf | De Utrechtse Internet Courant Het heeft lang geduurd maar nu komen er dan toch echt twee nieuwe restaurants met terras op Ledig Erf | De Utrechtse Internet Courant

Het heeft lang geduurd maar nu komen er dan toch echt twee nieuwe restaurants met terras op Ledig Erf

Het heeft lang geduurd maar nu komen er dan toch echt twee nieuwe restaurants met terras op Ledig Erf
Het horeca-aanbod rond het Ledig Erf gaat spoedig uitgebreid worden. Binnenkort kun je niet alleen aan de kant van het Louis Hartlooper Complex en café De Poort terecht voor een hapje en drankje. Aan de overzijde van de singel komen nu ook twee restaurants met terras.

Het horeca-aanbod rond het Ledig Erf gaat spoedig uitgebreid worden. Binnenkort kun je niet alleen aan de kant van het Louis Hartlooper Complex en café De Poort terecht voor een hapje en drankje. Aan de overzijde van de singel komen nu ook twee restaurants met terras.

In de nu nog leegstaande panden werd vanochtend druk overlegd over de inrichting van de restaurants. Onder de nieuwbouwwoningen aan het Ledig Erf komt onder andere een tapasrestaurant met Griekse invloeden. Voorheen had ondernemer Stellios Metaxas een kleine snackbar in Lombok. Eerder al verhuisde Metaxas naar een grotere snackbar aan de overkant van de straat. Nu strijkt hij dus neer op het Ledig Erf.

Pal naast de Griekse zaak komt een nieuw restaurant van Keuken & Deli. Volgens eigenaar Joris Visser wordt deze tent weer helemaal anders dan zijn zaak aan de Oosterkade. Hoe precies kan hij nog niet zeggen, maar volgens Visser gaat zijn restaurant spraakmakend en vernieuwend zijn in de stad. “Alleen het industriële uiterlijk van Keuken & Deli zal behouden blijven. Voor de rest zullen we het weer heel anders aan gaan pakken”, zegt Visser.

De twee nieuwe horecaondernemers hebben lang moeten wachten op groen licht voor de terrassen. Na gesprekken van de gemeente met bewoners aan het Ledig Erf is volgens Visser overeengekomen dat de terrassen maximaal vijftig procent van het trottoir mogen benutten

Het nieuwe concept van Keuken & Deli hoopt eind 2014 zijn deuren te openen. Wanneer de Griekse tapaszaak open gaat is nog niet bekend.

14 Reacties

Reageren
 1. Ben

  Eindelijk! Gaan ze het dan ook zo mooi en gezellig GROEN aankleden met een beetje karakter? Wat grotere bomen op dat plein maken het minder statisch rond die veredelde kantoorpanden. Hoop dat je elkaar kunt verstaan met dat drukke verkeer langs het terras.

 2. Marien

  Leuk, en waarom geen eenrichtingsverkeer op die route? Dan wordt het allemaal wat prettiger.

 3. Frank

  Ik wens ze heel veel succes, maar als ik moet kiezen tussen een terras aan de stadkant van de singel met historische bebouwing om me heen en een terras temidden van de verkeersstroom tussen de Catharijnesingel en de Vondellaan enerzijds en de verbindings weg naar de Waterlinieweg, met uitzicht op een fantasieloos nieuwbouwpand, dan is die keuze niet echt moeilijk.

 4. Dakhaas

  Zodra de Uithoftram gaat rijden kan het Ledig Erf verkeersluwer worden. Ondernemers moeten dus wel even volhouden, maar met het oog op de toekomst een mooie plek!

 5. W.H. de Groen

  De aankleding van het pleintje zal bepalend zijn voor het welslagen van deze 2 ondernemingen.
  Zoals het er nu uitziet is het dramatisch.
  Of je ergens midden op een rotonde wat gaat eten of drinken !
  De steden moeten groener worden en hier ligt dan ook een mooie kans.
  Al de stenen er uit en maak er een mooie tuin van met leuke zithoekjes etc.
  Geen 50 maar 100 %.

 6. Utrecht Monumentaal

  Juist niet te veel groen op het plein, we leven in de stad, niet in het bos, want dan verlies je het uitzicht op de stedelijke monumentale omgeving, van uit dit punt is juist mooi zicht ook op de groene singels, ledig erf etc.

 7. Bersma

  En komen er dan ook fietsparkeerplaatsen op het trottoir?

 8. Sjaak

  Wat een leuk en origineel idee, horeca.
  Daar hebben we al zo weinig van.
  Hier zitten behoorlijk creatieve gedachten achter.

 9. Evers

  Groen ervoor zal lastig worden, want eronder ligt een parkeergarage, haha! Misschien wat bakken als optie…

 10. Jolanda

  Ik breek m’n benen onderhand over de horeca. Hebben we daar nou onderhand niet genoeg van in Utrecht. Ik kan m’n kont niet keren of er is al weer ergens een nieuw ‘koffieconcept’ of ‘foodconcept’ geopend. Wie drinkt er tegenwoordig thuis nog koffie?

 11. Jan Scherjon

  Een goeie Supermarkt en doe het zelf zaak zou mooi zijn op
  die plek .
  De horeca is niet meer te betalen en sluiten massaal !

 12. Jeroen Kaakdorst

  Supermarkt en doe het zelf? Want op de Twijnstraat zit geen Albert Heijn, en een klein stukje verder op de Oudegracht (Ergens rond nummer 240) zit een doe het zelf zaakje.

 13. Jan Scherjon

  Jeroen een goedkope supermarkt en geen AH en geen doe het zelf zaakje maar een zaak met gereedschap, hout, loodgieters, elektra en verf materiaal !

 14. Miriam van Hattum

  Een grote Lidl/Aldi zou een mooi contrast vormen met het wat duurdere aanbod in de buurt (AH, Ekoplaza).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).