Tussen alle restaurantjes aan de Voorstraat verrijst begin maart de ambachtelijke hotdogbar Dogma. In een voormalig slagerspand bereiden Jeroen Scharrenburg en Hugo Siebrand authentieke, eerlijke hotdogs. Iets normaals speciaal maken, dat is hun motto.
Al sinds de basisschool zijn Jeroen en Hugo bevriend. Jeroen heeft als chef-kok in verschillende restaurants gewerkt, terwijl Hugo voornamelijk gewerkt heeft in de marketing en reclame. “Het moment voelde goed om nu samen iets op te zetten”, vertelt Hugo enthousiast. “We willen iets moois gaan creëren.” Jeroen voegt hieraan toe dat je met worst zoveel kanten op kunt: “De worsten die we gaan maken voor Dogma zijn allemaal naar eigen recept, net zoals het brood waarop ze geserveerd worden.”
In het pand van Dogma, direct naast America Today op de Voorstraat, zat zo’n zeventig jaar geleden een slager. “Het was vrij lastig om nog informatie te vinden over die slagerij. Wel vinden we tijdens de verbouwing steeds meer elementen van de winkel terug, zoals oude balken met vleeshaken en marmer van achter de balie”, vertelt Hugo enthousiast. “We willen alles zo echt mogelijk houden, daarom houden we al deze elementen in de zaak. Daarnaast vinden we het belangrijk dat het authentieke Utrecht behouden blijft.”
Jeroen en Hugo zijn eigenlijk per ongeluk terecht gekomen in de Voorstraat. “We liepen langs het pand en er hing een briefje op het raam waarop stond dat het te huur was”, vertelt Jeroen. “De Voorstraat is constant aan het vernieuwen en met initiatieven als SLA en GYS, wordt de Voorstraat meer en meer een restaurantstraat.”
Utrecht
Een andere reden die de twee geven voor een locatie als de Voorstraat is het feit dat hier de echte Utrechters komen. “We willen een plek bieden waar Utrechters voor een eerlijke prijs kunnen eten. We richten ons dan ook voornamelijk op de Utrechters en dus niet op de dagjesmensen”, vertelt Hugo. “We werken ook samen met Utrechtse kunstenaars en alles wat in de winkel staat, komt van lokale ondernemers.”
Het restaurant wordt geen typisch restaurant met witte tafelkleedjes. “Daar zijn we allergisch voor. Bij ons bestel je je hotdog die je vervolgens kan meenemen of in Dogma kan opeten.” Geen poespas eromheen dus, gewoon goed en lekker eten voor een eerlijke prijs, in een inspirerende omgeving.”
4 Reacties
ReagerenHotdogs? ECHTE hotdogs, zoals je in New York en Chicago (en zowat nergens in Nederland kan krijgen)?? Zo ja – en vooral als ze ook CHILI DOGS gaan aanbieden – ze je mij heel vaak bij Dogma! Ik hoop alleen dat ze weten dat “echte” hotdog broodjes (“buns” voor de kenners) horen niet knapperig te zijn….
Hotdogs? ECHTE hotdogs zoals je in New York of Chicago kan krijgen, maar zowat nergens in Nederland?? Supergaaf 🙂 !!! Als ze ook CHILI DOGS gaan aanbieden zal je me iedere week bij Dogma kunnen vinden. Ik hoop alleen dat ze weten dat hotdog broodjes (“buns” voor de kenners) horen echt niet knapperig te zijn!
Ik kom ze graag allemaal proeven!
hoe huert het? als het maar lekker is en voor klant en ondernemer werkt!