Italiaanse verrassingen bij Tutti a Tavola | De Utrechtse Internet Courant Italiaanse verrassingen bij Tutti a Tavola | De Utrechtse Internet Courant

Italiaanse verrassingen bij Tutti a Tavola

Italiaanse verrassingen bij Tutti a Tavola

Door: Martijn Rademakers

‘Tijdens een vakantie met mijn huidige zakenpartner Joram Nieuwland in Italië hadden we het er wel eens over, zou het niet mooi zijn om zo’n heerlijk Italiaans winkeltje te beginnen. Maar je weet hoe dat gaat, dat ebt dan weer weg en de dingen gaan weer zoals ze gaan. Tot Joram een jaar later opeens belde met het nieuws dat Tutti a Tavola te koop stond. Helemaal wat we zochten. We zijn in onderhandeling gegaan, hebben onze baan opgezegd en zijn samen in zaken gegaan, nu alweer vier jaar’, aldus eigenaar Bastiaan Jansen. Joram had als kok al de nodige kennis van zaken. Bastiaan, hiervoor werkzaam bij een bouwbedrijf heeft zijn kennis in de loop van de tijd opgedaan, met liefde voor het product kom je al snel ver. Zo hoeven nieuwe medewerkers de eerste dag niet mee te werken, maar mogen, nee moeten de hele dag proeven en vragen stellen.

Het onderscheidend vermogen is dat we hier ook elke dag koken. Niet alleen voor het cateringbedrijf dat we ook nog hebben, maar ook als traiteur voor alle verse gerechten in de winkel. De focus ligt nog steeds geheel op Italië, omdat daar al zoveel mooie producten vandaan komen dat de hele winkel ermee gevuld kan worden. Van pasta tot hammen, kazen, olijven en nog vele andere producten. Bastiaan legt uit dat er zelfs mensen met het kookboek in de hand komen voor advies.

 

 

 

 

 

Wij krijgen een plankje met een aantal vleessoorten, wat olijven en een stukje kaas voorgezet. De olijf is gegrild en daardoor lekker zacht van smaak. De Pecorino kaas is een truffelkaas, maar niet te overdadig, heel subtiel. Dan is er nog een venkel salami uit Toscane en een San Danieleham uit Friuli bij de grens met Slovenië.  Als laatste proeven we een heerlijke Bresaola ofwel gedroogde runderhaas met wat Parmezaanse kaas erover en balsamico. Het is een feestje om hier rond te mogen snuffelen voor inspiratie, maar zeker ook om te proeven en te eten.

www.tuttiatavola.nl

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).