Kazerij Stalenhoef: méér dan kaas alleen | De Utrechtse Internet Courant Kazerij Stalenhoef: méér dan kaas alleen | De Utrechtse Internet Courant

Kazerij Stalenhoef: méér dan kaas alleen

Kazerij Stalenhoef: méér dan kaas alleen

Pascha Stalenhoef hoef je niks wijs te maken over kaas. Op haar zestiende loopt ze een melkwijk om vervolgens in de zaak van haar ouders aan de slag te gaan, Kaasstolp Stalenhoef in de Rivierenwijk. Met de huidige winkel, Kazerij Stalenhoef aan de Twijnstraat, begon Pascha zes jaar geleden. 

De zaak telt veel vaste klanten, maar ook veel toeristen die zelfs hun kaas vacuüm laten verpakken om mee naar huis te kunnen nemen. De winkel ziet er gezellig en authentiek uit met een diep assortiment. Buitenlandse kazen zijn alom aanwezig, maar als er een specialiteit genoemd moet worden dan zijn het de boerenkazen. Tevens is er een uitgebreid wijnassortiment voor handen en om het af te maken allerhande attributen, zoals kaasplanken, -messen en –stolpen, maar ook stroopsoorten en bijvoorbeeld vijgenbrood. ‘We hebben alles in huis om een compleet, gezellige avond te maken,’ aldus Pascha. Ook voor de winkel vindt Pascha de aankleding belangrijk. ‘Het moet wel een lekkere winkel zijn om vaak te komen, een beetje stylish als het ware. Gevoel is tenslotte zo belangrijk.’

Als we vragen welke kaas we werkelijk moeten proeven, krijgen we een plak overheerlijke, 2 jaar gerijpte Ouwe Stolwijker van een boer uit IJsselstein. Allemaal kopen dus, Pascha heeft niets teveel gezegd. Tot slot komen we erachter, dat we met een echte ondernemer te maken hebben. Het is namelijk mogelijk om workshops te volgen met bedrijf of familie. Er komt een heuse Kaascaravan aan te pas en er wordt er een mooie plek opgezocht om gezamenlijk kaas te maken. Of ieder voor zich een klein kaasje, of met z’n allen een hele grote. Daar kan een wijnproeverij bij of een voordracht over een specifiek onderwerp, alles is bespreekbaar.

Kazerij Stalenhoef is een leuke zaak om te bezoeken en voordat je het weet ga je met een tas vol heerlijkheden naar buiten.

2 Reacties

Reageren
  1. beatrics

    ik wil graag een jonge geitenkaas, oude schaap en dat was het GROETEN BEATICS

  2. Anne

    leuk zo’n Kazerij fijne dag en veel plezier!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).