Kringloopwinkel in voormalig pand Scheer & Foppen Vondellaan | De Utrechtse Internet Courant Kringloopwinkel in voormalig pand Scheer & Foppen Vondellaan | De Utrechtse Internet Courant

Kringloopwinkel in voormalig pand Scheer & Foppen Vondellaan

Kringloopwinkel in voormalig pand Scheer & Foppen Vondellaan
Foto's: Bas van Setten
In het voormalige pand van Scheer & Foppen aan de Vondellaan opent vanaf zaterdag een vestiging van Kringloop Broers. De kringloop blijft sowieso een half jaar in het pand op de hoek van Croese- en Vondellaan.

In het voormalige pand van Scheer & Foppen aan de Vondellaan opent vanaf zaterdag een vestiging van Kringloop Broers. De kringloop blijft sowieso een half jaar in het pand op de hoek van Croese- en Vondellaan.

Toen Scheer & Foppen in 2016 failliet ging kwam het pand leeg te staan. Sindsdien zijn de anti-inbraaktralies voor de ramen niet meer omhoog gegaan en zijn de ramen besmeurd met graffiti. Nu komt daar dus verandering in met de komst van de kringloop.

Kringloop Broers heeft een andere vestiging in Assendelft. Momenteel wordt er hard gewerkt om de winkel gereed te krijgen voor de feestelijke opening. “Zaterdag gaan om 10.00 uur de deuren open voor publiek. Iedereen is uitgenodigd en er is koffie en gebak voor de bezoekers”, zegt de eigenaar van de zaak.

Kringloop Broers kan sowieso zes maanden in het pand aan de Vondellaan blijven. “Daarna kan dat misschien nog verlengd worden met nog een half jaar”, aldus de eigenaar van de kringloopwinkel.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Sleeping Beauties

De ondernemers Coen Visser en Tonie Hagen van Sleeping Beauties zijn sinds begin vorige maand eigenaar van het gebouw. Het bedrijf koopt vaker plekken op in de stad om die op te knappen.

Gekoppelde berichten

20 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Wat een die, Dit is pure armoe. Op zo’n winkel zit bijna niemand te wachten.

 2. Robert

  Herman je kan natúúrlijk altijd nog naar de IKEA. LEKKER OP SAFE GAAN NET als de buurman

 3. Gerben

  Zal mijn bank daar heen brengen. Hoop alleen niet dat ze ook tweedehands UV lampen verkopen…

 4. w

  graag op die hoek een koffietent met wifi enzo

 5. MJPD

  @Herman
  Inderdaad, wat een armoede weer.

  Zie ook:
  https://www.duic.nl/algemeen/na-jaren-leegstand-plannen-voor-pand-scheer-foppen-vondellaan/
  “De twee (ondernemers) hebben zin om aan de slag te gaan met deze locatie, maar willen eerst van de buurt weten wat zij eigenlijk willen. Er is een vragenlijst gepubliceerd waarbij iedereen kan aangeven wat ze willen met het pand.”

  Kan me haast niet voorstellen dat omwonenden een kringloopwinkel in de buurt willen hebben…

 6. Manja

  Fijn dat er iets met het pand gebeurt. Veel succes voor de nieuwe eigenaren van het pand en voor de tijdelijke tweedehands winkel. Het ziet er nu al weer zoveel beter uit!

 7. Wouter

  @Herman: Dit is nu al 10x beter dan hoe het was met de graffiti, en er staat duidelijk bij dat dit een tijdelijke oplossing is. Het pand is net een week of zo geleden aangekocht en zoals de spandoeken op de gevel aangeven zijn ze bezig met het maken van plannen. Als omwonende ben ik hier in ieder geval al blij mee. Goed bezig!

 8. MJPD

  @Herman
  Inderdaad, wat een armoede weer…

  Zie ook:
  https://www.duic.nl/algemeen/na-jaren-leegstand-plannen-voor-pand-scheer-foppen-vondellaan/
  “De twee (ondernemers) hebben zin om aan de slag te gaan met deze locatie, maar willen eerst van de buurt weten wat zij eigenlijk willen. Er is een vragenlijst gepubliceerd waarbij iedereen kan aangeven wat ze willen met het pand.”

  Kan me haast niet voorstellen dat omwonenden een kringloopwinkel in de buurt willen hebben…

 9. Ton

  Wat een rijkdom.
  Hier vind een assortiment dat vele malen gevarieerder is dan op de meubelboulevard of in HC.

 10. Claudia

  Hartstikke leuk, en wens de ondernemers een goede opening. Attent, koffie met gebak. Gelukkig geen verloedering mee. Gefeliciteerd!

 11. wollie

  Leuk, welkom! Voor de azijnpissers is er misschien wel een leuk tweedehands urinaaltje in het assortiment…

 12. MJPD

  @trollie
  Terechte kritiek leveren is iets anders dan azijnpissen. Maar blijkbaar geeft het u voldoening om anderen veilig anoniem achter het beeldschermpje de maat te nemen?

  Waar het hier om gaat is dat Sleeping Beauties schijnbaar een vragenlijst heeft gepubliceerd waarin omwonenden konden aangeven wat zij willen. Dat er dan een kringloopwinkel uit rolt, is op z’n minst toch opmerkelijk te noemen?

  Of het moet in dit geval gaan om een tijdelijke oplossing, maar dat wordt in het artikel, al dan niet bewust gedaan, niet geheel duidelijk.

  Als dat niet zo is, dan had vincentz gelijk in het vorige DUIC-artikel:

  “Met het online zetten van een vragenlijst wordt gesuggereerd dat de buurt kan meebeslissen en dat de ondernemers zeer begaan zijn met de buurt. Toevallig weet ik via deze site dat het online staat anders had ik het niet geweten. De ondernemers hebben de buurt niet actief kennis laten nemen van de plannen. Verder is het een heel algemene vragenlijst meer om te inventarisen waar mogelijk verzet of bezwaar uit de buurt kan komen. En tenslotte een alibi om bij alle voorlichtingsbijeenkomsten met trots te kunnen melden dat de buurt actief participeert en meedenkt.”

 13. VincentZ

  Ik vermoed dat het een tijdelijke oplossing betreft om tijd te overbruggen voor het uiteindelijke doel. En dat gaat minimaal een jaar duren, vergunning, welstand, ruimtelijk omgeving etc. Het is natuurlijk prima en goed voor de buurt dat het pand eindelijk een bestemming heeft maar een beetje armoedig is het wel. Een paar honderd meter verder is al een enorme kringloopwinkel. Ik las dat Broers een firma is dat huizen leeghaalt bij senioren en bedrijven. Waarschijnlijk tref je geen antieke, verassende of mooie spullen hier maar meubels die je bij je senioren buren zien staan.

 14. Cico

  Nogal een trend om tijdelijk een kringloopwinkel tsjokvol tweedehands IKEA meuk en imitatie antiek in je leegstaande pand te plaatsen. Het wemelt van die armoeiige plekken.

 15. Jeroen

  @mjpd er staat duidelijk dat ze er maar max een jaar kunnen zitten. Half jaar, wellicht nog een half jaar. Lezen is ook een vak blijkbaar..

 16. Cor

  Nou nou, maximaal een jaar een kringloopwinkel in een pand dat anders staat te verloederen. Wat een drama. Echt, als men zich hier zo druk over kan maken dan gaat het wel verrekte goed in dit land.

 17. wollie

  mjpd lijkt het idee van ‘tijdelijke opvulling’ niet te begrijpen. naast azijn ook last van nierstenen?

 18. Vincent Z

  Ik was er gister samen met behoorlijk wat nieuwsgierige mensen. Het had voor mij geen interessant aanbod maar voor andere des te meer. Er hing een prettige sfeer en het moet gezegd veel mensen zijn positief met de tijdelijke invulling. Het is ook een hele verbetering met wat het was : een verloerderd leegstaand pand. Nu nog hopen dat het pand mooi verbouwd wordt.

 19. dorenhep

  @MJPD: u zit er helemaal naast. .1 Ik heb een briefje in de bus gehad om mee te denken over een eventuele bestemming. .2 bij de Albert Heijn op de Vondellaan hebben ze interviews gehouden .3 Het is heel duidelijk een tijdelijke oplossing. Ga niet altijd van het slechtste uit in de mens..

 20. MJPD

  @trollie
  Ik spreek u wel weer als na een jaar blijkt dat de kringloopwinkel er nog staat.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).