Leegstaande panden in Utrechtse binnenstad worden omgetoverd tot inpakwinkels Leegstaande panden in Utrechtse binnenstad worden omgetoverd tot inpakwinkels

Leegstaande panden in Utrechtse binnenstad worden omgetoverd tot inpakwinkels

Leegstaande panden in Utrechtse binnenstad worden omgetoverd tot inpakwinkels
Stockfoto
Drie leegstaande panden in de Utrechtse binnenstad worden in december gebruikt als inpakwinkel. Volgens Centrum Management Utrecht (CMU) worden hiermee meerdere vliegen in één klap geslagen.

Drie leegstaande panden in de Utrechtse binnenstad worden in december gebruikt als inpakwinkel. Volgens Centrum Management Utrecht (CMU) worden hiermee meerdere vliegen in één klap geslagen.

De inpakwinkels komen op de Lijnmarkt 27, Vinkenburgstraat 1-3 en Steenweg 22. CMU zegt blij te zijn dat er weer een tijdelijke invulling is gevonden voor deze leegstaande panden.

Daarnaast hoeven de winkeliers in de binnenstad niet zelf meer de cadeaus in te pakken. “Doordat ondernemers zelf de optie hebben om de inkopen niet in de eigen winkel in te pakken kunnen ondernemers meer klanten bedienen binnen de tijden waarin ze open zijn”, aldus CMU.

Tot slot noemt CMU het een voordeel dat ze bezoekers de service kunnen aanbieden dat hun inkopen voor de feestdagen feestelijk worden ingepakt en dat ermee wordt bijgedragen aan spreiding van het winkelend publiek.

Openingstijden

De drie inpakwinkels zijn op donderdag 3, 10 en 17 december, en op vrijdag 4, 11 en 18 december tussen 16.00 en 20.00 uur geopend. Op 21 december zijn de winkels tussen 14.00 en 18.00 uur te bezoeken, op 22 december tussen 13.00 en 16.00 uur en op 23 december tussen 16.00 en 20.00 uur.

CMU roept ondernemers op mee te helpen met de bekendheid van de inpakwinkels. “Verwijs je klanten tijdens deze tijden vooral door naar één van de inpakwinkels of vermeld de openingstijden van de inpakwinkels in je winkel of online op je website of eigen social media-kanalen.”

8 Reacties

Reageren
 1. Aimée

  Wat te denken van de huur halveren en er weer een winkelier de kans geven?

 2. W

  Wel een aardig idee trouwens!

 3. Aniwe

  Niet handig om de openingstijden niet gelijk te maken aan de openingstijden van de winkels. Mensen onthouden dit echt niet!

 4. Kadoendra

  @Aimée

  “Wat te denken van de huur halveren en er weer een winkelier de kans geven?”

  Meestal zijn leegstaande winkelpanden eigendom van een handjevol bedrijven die over nog veel meer winkelpanden beschikken dus een klein beetje leegstand vinden ze geen probleem zolang ze maar voor de andere panden de volle mep blijven vangen.

  Hierdoor is het winkelstraatbeeld van veel steden vaak gevuld met winkelketens, terwijl het meestal de eenmanszaken zijn die een stad aantrekkelijker maken.

 5. Scherpschutter

  Ik begrijp er niets van.

  Waarom zou ik als klant in winkel A een item willen kopen om dan een eind naar winkel B te moeten om daar het cadeau tegen betaling in te pakken (neem thans aan dat dit geen filantropische instelling is van Sinterklaas), waar winkeliers zelf de mogelijkheid om dit gratis voor je te doen?

  En waarom zou een winkelier dit willen? Verpakkingen zijn vaak ‘branded’ en dragen bij aan naamsbekendheid. Waarom zou je je klanten een verpakking zonder je naam willen meegeven? Waarom zou je je klanten niet gewoon het gemak blijven bieden van inpakken voor ze?

  En hoe verdient zo’n inpakwinkel geld? Een cadeau fatsoenlijk inpakken kost tijd. Mooi cadeapapier kost geld. Meer dan een Euro kun je waarschijnlijk niet vragen voor de service (anders doen mensen het zelf wel) dus de omzet per uur is zeer laag en de kosten relatief hoog.

  Ik zie de zakelijke logica niet.

 6. Wolf

  Lekker in coronatijd, dacht dat het al te druk was in de stad.

 7. Koel Hoofd

  @Scherpschutter, ik had zelfde logica.
  Maar, het artikel wekt de indruk dat het een dingetje is van CMU, marketing voor Utrecht dus. Dan is het wel een verdienmodel, alleen niet voor de ondernemers.

 8. Gerard Brugmans

  Dit is weer zo’n wereldvreemde blunder van CMU. Het is de bedoeling dat mensen zoveel mogelijk thuis blijven, weet u nog? Kennelijk moeten we net zoals in België de winkels gaat sluiten om de commercie tot de orde te roepen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).