Lola (17) opent eigen bloemenwinkel: ‘Ik wist al op mijn veertiende dat ik dit wilde doen’ Lola (17) opent eigen bloemenwinkel: ‘Ik wist al op mijn veertiende dat ik dit wilde doen’

Lola (17) opent eigen bloemenwinkel: ‘Ik wist al op mijn veertiende dat ik dit wilde doen’

Lola (17) opent eigen bloemenwinkel: ‘Ik wist al op mijn veertiende dat ik dit wilde doen’
Foto: Bas van Setten
De deuren van de bloemist aan de Verlengde Houtrakgracht 339 waren een tijdje dicht, maar Lola Visser (17) heeft ze weer wagenwijd opengezet. De piepjonge Utrechtse onderneemster heeft op zaterdag 4 juni haar eigen bloemenwinkel geopend: Lola’s Bloemenwereld. 

De deuren van de bloemist aan de Verlengde Houtrakgracht 339 waren een tijdje dicht, maar Lola Visser (17) heeft ze weer wagenwijd opengezet. De piepjonge Utrechtse onderneemster heeft op zaterdag 4 juni haar eigen bloemenwinkel geopend: Lola’s Bloemenwereld. 

De zonnebloemen en de pioenrozen zijn op hun mooist in deze tijd van het jaar. Maar ook wat andere soorten betreft: verse bloemen op de salontafel blijven voor de meeste mensen een feestelijk gezicht. Ook Lola Visser (nog een paar dagen 17 jaar oud) kan er niet genoeg van krijgen. Sinds haar veertiende draait voor haar alles om bloemen.

Korenschoof

Visser is al tijden helemaal thuis in de bloemenwereld. In de lesbanken zitten is niet voor haar weggelegd, merkte ze, maar het is toch echt in de schoolklas dat ze kennismaakte met de bloemsierkunst. “Ik kreeg op school bloemles en dat vond ik heel erg leuk. Mijn docent vroeg me toen of ik niet iets met bloemen wilde gaan doen”, vertelt Visser. En zo geschiedde.

Na de bloemlessen gaat ze op haar veertiende stage lopen bij een bloemist op de markt. Daarna begint Lola Visser aan de opleiding Bloem, Groen en Styling. “We startten de opleiding met het maken van boeketten. Maar ja, dat kon ik toen al. Daarna begon het lastiger te worden en leerden we bruidsboeketten en rouwstukken maken.” Waar je altijd op moet letten bij het binden van een boeket? “Dat je de bloemen korenschoof bindt. De bloemen staan dan gekanteld in de vaas in plaats van rechtop.”

Autorijden

Ondertussen runt ze de bloemenzaak in winkelcentrum Parkwijk, voorheen Bloemenmagazijn Johan. Helaas valt in april van dit jaar het doek voor dat familiebedrijf. Het gaat failliet en Visser dreigt zonder werk te komen te zitten. “Ik deed toen eigenlijk al precies wat ik nu doe, dus besloot ik om het zelf door te zetten.” De Utrechtse besluit haar eigen winkel te beginnen. “Eigenlijk wist ik al op mijn veertiende dat ik dit wilde doen. Ik run de winkel helemaal alleen. Dat betekent dat ik 60 uur per week hier ben en ook de inkopen doe.”

Jong ondernemen is niet helemaal zonder haken en ogen, ontdekte Visser. Zo blijkt het aansluiten van een pinapparaat voor de bloemenwinkel iets ingewikkelder dan gedacht. “Het is lastig om als zeventienjarige een onderneming te starten, want je wordt nergens toegelaten. Ik heb het geluk dat mijn bestellingen bij mij worden bezorgd, want ik kan niet autorijden. Mijn familie helpt me dan ook met bezorgen van bestellingen aan klanten.”

Volle agenda

Met andere ondernemers zegt Visser overigens goed contact te hebben en daar is ze erg blij mee. “Zij zijn natuurlijk zelf ondernemer en begrijpen het wel als er iets is. Ze gunnen het me denk ik ook wel.” Hetzelfde mag gezegd worden van de klanten die in winkelcentrum Parkwijk bloemen halen. “Het gaat nu al heel goed. Er lopen veel mensen binnen en mijn agenda voor bruidsboeketten en rouwstukken zit al bijna vol.”

16 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Stoer hoor, heel veel succes! Bloemenwinkels genieten niet de gemeentelijke ‘bescherming’ waarmee een andere, letterlijk en figuurlijk luidruchtigere bedrijfstak alsmaar uit de wind wordt gehouden, dus ik hoop dat Lola Visser het op eigen kracht gaan redden!

 2. 19Bentje48

  Heel veel succes!

 3. JdV

  Super. Onderneemster in hart en nieren. Niks geen gedoe, gewoon doen! Heel veel succes Lola, ik kom binnenkort een bosje bij je halen.

 4. Van Leiden

  Leuk 👍 En, je werkt ook nog eens op een plek die héérlijk ruikt. Dat moet goed zijn voor lichaam & geest! Ik loop vaak even een bloemenwinkel in, gewoon om die heerlijke/ gezonde geur op te snuiven. Ga dan altijd weer blij naar buiten 🥳

 5. Scherpschutter

  Geweldig! Slechts 17 jaar oud en dan al zelfstandig ondernemer…Wow. Kippenvel!

  Een diepe buiging voor deze jongedame en veel succes gewenst!

 6. Breng eens een bloemetje mee

  Sukses!!!

 7. Yoshua

  Gaaf zeg, hier wordt je vrolijk van.
  Graag zou ik er een bloemetje willen kopen, helaas verdwaal ik telkens wanneer ik LeidscheRijn aandoe.
  Ik kom liever niet over het water.

 8. Luuk Upuuk

  Fantasties, wat een lef! En ook eens leuk dat alle reageerders hier het met elkaar eens zijn!

 9. Koel Hoofd

  Bloemen houden van mensen!
  Geweldig, 17 jaar en het lef om er gewoon voor te gaan.
  Heel veel succes meid!

  @SS
  Er zijn echt nog wel echte ondernemers onder die jonkies!

 10. Pee

  Hier kunnen velen op die leeftijd een voorbeeld aan nemen.
  Zorg gewoon dat je kwaliteit verkoopt dan blijven de mensen bij je terugkomen .
  Ik wens je geen succes want dat heb je al.
  Ik wens je wel vele jaren als bloemist aan de gang te kunnen blijven.

 11. de hovenier

  kanjer heel veel succes

 12. Scherpschutter

  @Koel Hoofd

  Pfoe. Dat is op één hand te tellen hoor! Het spul van die leeftijd wil tegenwoordig ambtenaar worden of ‘denkt’ vanaf de zolderkamer bij pappa en mamma miljonair te worden met de nieuwe Tulpenmanie genaamd cryptocurrencies.

  Laten we hopen dat deze bad-ass dame wat van haar leeftijdsgenootjes aan kan steken met het ondernemersvirus.

 13. Katja

  Powergirl. Dit soort zaken missen we hier node op de ASW.

 14. Hans

  @ Luuk Upuuk ‘En ook eens leuk dat alle reageerders hier het met elkaar eens zijn!’
  Eens! Bloemen overbruggen alle tegenstellingen 🍀
  Dit wordt vast en zeker een prachtige zaak!

 15. Rob H.

  @Katja: er zitten drie bloemenzaken aan de Straatweg. Hoeveel meer wil je er hebben?

 16. Binnenstadbewoner

  Een echte ondernemer en hopelijk een inspiratiebron voor haar leeftijdgenoten! Kennis van zaken vergaren, gewoon doen en hard werken. Veel succes!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).