Maar liefst 1557 Utrechtse bedrijven maken gebruik van NOW-regeling Maar liefst 1557 Utrechtse bedrijven maken gebruik van NOW-regeling

Maar liefst 1557 Utrechtse bedrijven maken gebruik van NOW-regeling

Maar liefst 1557 Utrechtse bedrijven maken gebruik van NOW-regeling
Het UWV heeft deze week de namen van alle bedrijven gepubliceerd die in de derde ronde gebruik hebben gemaakt van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). In die lijst staan 1557 Utrechtse bedrijven.

Het UWV heeft deze week de namen van alle bedrijven gepubliceerd die in de derde ronde gebruik hebben gemaakt van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). In die lijst staan 1557 Utrechtse bedrijven.

Het UWV heeft de lijst gepubliceerd op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Van de bedrijven die gebruikmaken van de NOW-regeling wordt een deel van de loonkosten vergoed. Hiervoor moet echter wel de verwachting zijn dat de ondernemers ten minste 20 procent omzet verliezen vanwege de coronamaatregelen.

Vanaf maart tot en met september vorig jaar zijn de NOW1 en NOW2 van kracht geweest. Sinds 1 oktober 2020 geldt NOW3. Volgens de Rijksoverheid is deze regeling onderdeel van een steun en herstelpakket waarin het kabinet ook geld beschikbaar stelt voor onder andere scholing.

Jaarbeurs

In de lijst die maandag is gepubliceerd is ook terug te zien hoeveel de bedrijven al aan voorschot hebben ontvangen. Zo heeft Jaarbeurs B.V. een bedrag van 2.485.638 euro gekregen en NS Stations B.V. 2.626.125 euro.

Het bedrijf dat in Utrecht staat geregistreerd en tot nu toe het minst heeft ontvangen tijdens de NOW3 is Ye. Deze onderneming heeft 111 euro aan subsidie gekregen.

Bekijk hier de volledige lijst van bedrijven die gebruik hebben gemaakt van NOW3.

8 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Wat bizar dat dit publiek gepubliceerd wordt. Wat is daar in hemelsnaam de duistere overheidsgedachte achter?

 2. Kadoendra

  @Scherpschutter

  “Wat bizar dat dit publiek gepubliceerd wordt. Wat is daar in hemelsnaam de duistere overheidsgedachte achter?”

  Omdat het uiteindelijk de belastingbetaler is die de subsidie op moet hoesten en dan is het wel zo netjes om over deze subsidie opening van zaken te geven.

 3. G.H.

  @Scherpschutter: wellicht omdat elke vorm van overheidssteun aan private bedrijven openbaar dient te zijn?

 4. Harm

  Wow! Respect UWV voor deze pdf!

  Dit is hoe een topland werkt met een transparante overheid!

 5. Kadoendra

  @Harm

  “Dit is hoe een topland werkt met een transparante overheid!”

  Dat een UWV opening van zaken geeft maakt de gehele overheid nog niet transparant.

  Dit kan Arjan Lubach jou nog beter vertellen dan ik.

 6. Nina

  Bijzonder. Ik weet niet of ik deze openbaarheid als ondersteund bedrijf fijn zou vinden.
  Hopelijk is wel, voordat het geld werd overgemaakt, gecommuniceerd dat dit gepubliceerd zou worden.

  We hebben toch ook geen openbare lijst met namen van mensen die een bijstandsuitkering of WAO ontvangen?

 7. trol

  Nu maar hopen dat al die bedrijven wel netjes hun personeel in dienst houden (Hoi moord en brand schreeuwende Horeca met je 0-uren-minumumloon-flex-uitbuit contracten)

 8. Bert

  Transparantie werkt bij de overheid maar een kant op. Vreemd genoeg wordt alles zwart gelakt, om het moment dat het over henzelf gaat. Maar de burger moet met zijn hele hebben en houden met de billen bloot

  Gezien de redactie altijd van de nuance is, misschien is het dan wel even relevant hoeveel (Utrechtste) bedrijven uberhaupt NOW hebben aangevraagd en hoe vaak het wel correct gehonoreerd is. Dit is simpelweg sensatiejournalistiek.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).