Margo den Ouden van 46 Dresses: ‘We willen vrouwen geheel onbaatzuchtig en anoniem een opsteker geven’ | De Utrechtse Internet Courant Margo den Ouden van 46 Dresses: ‘We willen vrouwen geheel onbaatzuchtig en anoniem een opsteker geven’ | De Utrechtse Internet Courant

Margo den Ouden van 46 Dresses: ‘We willen vrouwen geheel onbaatzuchtig en anoniem een opsteker geven’

Margo den Ouden van 46 Dresses: ‘We willen vrouwen geheel onbaatzuchtig en anoniem een opsteker geven’
Foto: Iris Dorine
Wat begon in de slaapkamer van Margo den Ouden, is inmiddels uitgegroeid tot een stichting met meer dan twintig vrijwilligers: 46 Dresses geeft jurken aan vrouwen in Nederland die in financiële nood zitten.

Wat begon in de slaapkamer van Margo den Ouden, is inmiddels uitgegroeid tot een stichting met meer dan twintig vrijwilligers: 46 Dresses geeft jurken aan vrouwen in Nederland die in financiële nood zitten.

De kledingkast van de Utrechtse hing vol met jurken, vijftig om precies te zijn. Ze gaf er een paar weg en merkte hoe leuk ze het vond om andere vrouwen blij te maken met een mooie jurk. De 46 jurken die ze over had besloot ze ook uit te lenen aan vrouwen die helemaal weg zijn van jurken.

46 Dresses

Inmiddels verhuurt Margo honderden jurken, die niet meer zijn opgeslagen in haar slaapkamer maar nu prachtig zijn uitgestald in een pand aan de Vondellaan. Met het geld dat ze daarmee inzamelt koopt ze nieuwe jurken om die vervolgens cadeau te doen aan vrouwen in Nederland die, zoals zij het omschrijft, een opsteker kunnen gebruiken.

“Wij geven jurken weg aan vrouwen die te ‘rijk’ zijn voor de voedselbank, maar te ‘arm’ om zichzelf in het nieuwe te steken”, legt Margo uit. “De groep allerarmsten krijgt in Nederland heel wat toeslagen, maar er is een behoorlijke grote groep die genoeg verdient om zichzelf te onderhouden, maar bijvoorbeeld geen geld heeft om een nieuwe jurk te kopen.”

Voor die laatste groep vrouwen is er 46 Dresses. Het concept werkt als volgt: voor 29 euro kunnen vrouwen die daarvoor wél de financiële middelen hebben een week lang een jurk huren. Iedere jurk is er in één maat. Nadat een jurk weer is teruggebracht gaat deze naar de stomerij en is hij weer te leen voor iemand anders.

Met de opbrengst van de verhuurde jurken koopt Margo een nieuwe jurk, nieuwe schoenen en een verzorgingspakket voor een vrouw die het financieel gezien zwaar heeft. Iedereen die een vrouw kent die wel zo’n opsteker kan gebruiken, kan haar opgeven. Van iedere tien jurken die Margo verhuurt kan ze iemand een jurk cadeau doen.

Vrouwen uit Utrecht

“Het is prachtig om vrouwen blij te maken met een geweldige jurk”, vertelt Margo. “Het weggeven van de jurken gebeurt geheel onbaatzuchtig en anoniem. Als een vrouw het wil dan zijn wij ook bereid haar verder te helpen op het gebied van carrière of sociale behoeften.”

Hoewel de stichting in Utrecht is gevestigd, zijn het momenteel voornamelijk vrouwen uit andere delen van het land die worden opgegeven. Van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 augustus organiseert 46 Dresses weggeef-dagen. Margo hoopt tijdens deze week ook vrouwen uit Utrecht en omgeving blij te kunnen maken met een mooie jurk.

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).