Meneer Smakers opent vestiging op Oudegracht: “Dit wordt ons uithangbord” | De Utrechtse Internet Courant Meneer Smakers opent vestiging op Oudegracht: “Dit wordt ons uithangbord” | De Utrechtse Internet Courant

Meneer Smakers opent vestiging op Oudegracht: “Dit wordt ons uithangbord”

Meneer Smakers opent vestiging op Oudegracht: “Dit wordt ons uithangbord”
De Utrechtse burgerbar Meneer Smakers heeft sinds afgelopen vrijdag een derde vestiging in de stad. Aan de Oudegracht, op de hoek van de Drakenburgstraat, zit het nieuwe restaurant dat zich in tegenstelling tot de andere twee zaken vooral op dagjesmensen gaat richten. “We gaan de concurrentie met McDonalds aan!”

De Utrechtse burgerbar Meneer Smakers heeft sinds afgelopen vrijdag een derde vestiging in de stad. Aan de Oudegracht, op de hoek van de Drakenburgstraat, zit het nieuwe restaurant dat zich in tegenstelling tot de andere twee zaken vooral op dagjesmensen gaat richten. “We gaan de concurrentie met McDonalds aan!”

De drie mannen achter Meneer Smakers, Erik Scharrenburg, Huub en Paul van de Vecht, breiden de laatste jaren snel uit met hun zaak. In 3,5 jaar tijd staan er nu drie restaurants in Utrecht. “Deze vestiging wordt wel anders dan de andere twee, die toch meer een buurtkarakter hebben,” vertelt Paul van de Vecht. “Hier gaan we ons echt richten op de dagjesmensen en toeristen. Hierom zullen we in deze zaak van dinsdag tot en met zondag ook met de lunch open zijn.”

©RGER_20160216_Meneer Smakers_0004Afgelopen vrijdag was de vestiging voor het eerst open en het liep gelijk goed. Bij Smakers wordt alleen met lokale producten gewerkt waarvan vis-, runder-, kip-, vegetarische en zelfs veganistische burgers worden gemaakt. “Vooral die laatste twee winnen steeds meer aan populariteit vertelt Scharrenburg. “Dat is echt een trend in de horeca. Van alle burgers die wij verkopen is dertig procent vegetarisch of veganistisch. Zelfs de meeste vleeseters die graag naar een burgerbar komen, eten tegenwoordig een paar keer per week vegetarisch. Ook willen wij weten waar ons vlees vandaan komt en wat ermee gebeurd is. Daarom kopen we altijd in bij lokale boeren en slachterijen.”

Voorlopig lijkt het erop dat dit even de laatste vestiging is die de drie ondernemers openen. Alleen Leidsche Rijn staat nog op het verlanglijstje. “Het is eigenlijk wachten tot Leidsche Rijn Centrum af is. We komen zelf uit De Meern en het lijkt ons tof om ook aan die kant van de stad op een gegeven moment een vestiging te hebben.” Een andere stad dan Utrecht is eigenlijk ondenkbaar voor de Utrechters. “Het wordt vaak gevraagd door Amsterdammers bijvoorbeeld: ‘wanneer komen jullie eens naar ons toe?’ Maar daar hebben we eigenlijk geen behoefte aan. Wij zijn de Utrechtse burgerbar, zoals Broodje Mario dat hier is op het gebied van Italiaanse broodjes.”

Dit derde restaurant moet dan ook het uithangbord van het merk Meneer Smakers worden. “Met deze zaak gaan we de concurrentie aan in Utrecht met McDonalds,” lacht Scharrenburg. “Mensen willen tegenwoordig best wat meer betalen voor kwaliteit.”

©RGER_20160216_Meneer Smakers_0003 ©RGER_20160216_Meneer Smakers_0002

9 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  In Utrecht-Oost goed vertegenwoordigd maar dat is best ver fietsen vanuit west…ideetje?

 2. Mick

  Leuk om te lezen dat er ook steeds meer flexitariers komen. Veel mensen drijven de vlees consumptie discussie op de spits tot een ja/nee verhaal. Maar de helft van de week geen vlees eten brengt ook al veel op milieugebied.

  Erg goed dat Meneer Smakers ook een vegan alternatief heeft!

 3. Léon

  Afgelopen zaterdag nog op deze locatie geweest, een steenworp van m’n huis af. Tof concept en erg lekkere burgers. Valt in de avonduren ook nog mee qua drukte in vergelijking met de vestiging aan de Nobelstraat. Kom zeker terug.

 4. Martien Visser

  Hoe lekker is dat ?! Ik kom vast een keer een vegan burger eten bij jullie ! Veel succes met de zaak !

 5. Monique van Waes

  Tip: ga naar Meneer Smakers op de Nobelstraat net voordat de studiefinanciering wordt overgemaakt 🙂

 6. Roos

  Tof zeg, en super dat ze zich niet laten verleiden om zich in Amsterdam te vestigen. ‘t Is natuurlijk erg spannend voor hoofdstedelingen om zich buiten de ring te begeven, maar Smakers is het waard!

 7. Dirk

  Leuk Utrechts bedrijf. Ik snap alleen de vergelijking met Amsterdam niet zo. Toch weer dat Utrechtse onzekere.

 8. Erwin

  Laatst daar een keer gegeten(Twijnstraat), op zich ziet het er gezellig uit, maar de burger was aan de lauwe kant, en de friet was pas klaar toen de burger al op was. En het was niet druk ofzo.

  Kan een keer gebeuren natuurlijk, en het idee van de vega(n)burger is positief. Binnenkort nog een keer proberen.

 9. Ben

  Yes! Nog een hamburgertent erbij! Zaten we echt om te springen in t centrum. Bedankt boys…. Pffffffffffff…..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).