Milan van Dun miste in Utrecht plek om ‘s nachts goede vegetarische snack te scoren en begon snackbar Last Vegas Milan van Dun miste in Utrecht plek om ‘s nachts goede vegetarische snack te scoren en begon snackbar Last Vegas

Milan van Dun miste in Utrecht plek om ‘s nachts goede vegetarische snack te scoren en begon snackbar Last Vegas

Milan van Dun miste in Utrecht plek om ‘s nachts goede vegetarische snack te scoren en begon snackbar Last Vegas
Foto's: Robert Oosterbroek
Nog geen twee jaar geleden opende Milan van Dun (32) de plantaardige snackbar Last Vegas in de binnenstad van Utrecht. Vanaf 1 april komt daar een foodtruck op het Utrecht Science Park bij. “Hardlopers? Onze kapsalon, bitterballen en frietje rendang”, aldus de Utrechtse ondernemer. “Alles wat we bereiden, is veganistisch.” 

Nog geen twee jaar geleden opende Milan van Dun (32) de plantaardige snackbar Last Vegas in de binnenstad van Utrecht. Vanaf 1 april komt daar een foodtruck op het Utrecht Science Park bij. “Hardlopers? Onze kapsalon, bitterballen en frietje rendang”, aldus de Utrechtse ondernemer. “Alles wat we bereiden, is veganistisch.” 

Als vegetariër miste Van Dun een plek in Utrecht om ‘s nachts een goede snack te kunnen scoren. Hij grapte wel eens tegen vrienden: “Ik begin zelf wel een nachtsnackbar voor vegetariërs.” Die grap mondde uit in een serieus businessplan. “Ik was vooral een fanatiek bezoeker van de horecagelegenheden in Utrecht en omstreken, maar ik had zelf nog nooit in de horeca gewerkt. Het ondernemerschap sprak mij daarnaast wel aan, maar uit eerdere ideeën lukte het me niet een goed salaris te halen. Ik had met mezelf afgesproken dat ik in loondienst zou gaan, totdat ik een idee had dat een succes zou worden”, reageert Van Dun op de vraag of hij altijd al passie had voor horeca en ondernemen. Na het afronden van de master economische geografie op de Universiteit Utrecht, ging hij aan de slag als beleidsadviseur.

Opening 

Na een jaar verlaagde Van Dun zijn werkweek als beleidsadviseur van zesendertig naar achtentwintig uur per week. De overige uren besteedde hij aan zijn ondernemersplan en deed hij ervaring op als medewerker in Utrechtse snackbars. “De plannen waren al heel ver uitgewerkt. Ik was al met de voormalige eigenaar van het pand op de Korte Jansstraat in gesprek, totdat we in de eerste lockdown terechtkwamen. Ik heb de plannen toen in de ijskast gezet. Pas nadat er een vaccinatie op de markt kwam, dacht ik: ‘Dit is hét moment om in actie te komen.’ Van Dun opende in het voorjaar van 2021 zijn vestiging in de binnenstad.

“De eerste vaccinaties bleken helaas niet het einde van de coronapandemie. Het eerste jaar na de opening zaten we hier nog midden in. Door de lockdowns hebben we ons in de beginfase vooral gefocust op bezorging. Het is echter lastig om zonder naamsbekendheid online je producten te verkopen. Daarnaast is het veel leuker als mensen bij de snackbar een hapje komen eten, in plaats van dat je het eten inpakt en de klant het op afstand moet opeten.”

Tekst loopt door onder de foto

Veranderingen

In korte tijd is er voor Van Dun veel veranderd. In eerste instantie was zijn snackbar als nachtconcept bedoeld. Inmiddels is dat uitgebreid tot een dag- en nachtzaak met twee verschillende kaarten: één uitgebreide kaart tot 21.00 uur ‘s avonds en één eenvoudigere kaart tot 4.00 uur ‘s nachts. Van Dun: “In het weekend zijn we tot diep in de nacht geopend. Dan komen er veel enthousiaste vaste gasten een kapsalon of frietje rendang eten.”

De snackbar begon als verkooppunt voor vegetarische producten, maar is inmiddels veranderd in een volledig veganistische snackbar. Dat komt enerzijds door het sterk toegenomen aanbod aan vegan producten bij leveranciers. Daarnaast komt het door een persoonlijke verandering bij Van Dun. “Toen ik Last Vegas begon, was ik vegetariër. Inmiddels eet ik vrijwel volledig veganistisch.

Foodtruck 

Vanaf 1 april komt er voor Van Dun een foodtruck bij. Samen met drie andere foodtruckondernemers mag hij de komende twee jaar zijn producten verkopen op het Utrecht Science Park (USP). Dat is bepaald nadat studenten en medewerkers van Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht mochten stemmen op foodtrucks die ze graag op de campus zouden zien. Van Dun: “Het is leuk om te zien dat de huidige generatie studenten bewust kiest voor een partij die volledig vegan is. Dat was in mijn tijd waarschijnlijk wel anders geweest. Veel van onze vaste gasten studeren of werken op het USP, dat heeft zeker bijgedragen. Daarnaast waren de jongens van mijn oude dispuut zeer enthousiaste ambassadeurs tijdens de verkiezingsweken. De foodtruck staat al klaar en moet alleen nog worden bestickerd.”

Naast de vestiging op de Korte Jansstraat en de foodtruck op het Utrecht Science Park, blijft Van Dun dromen. “In de toekomst zou ik graag een vegan restaurant willen openen met meer zitplekken. Voor nu focussen we ons op de foodtruck, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het restaurant er ooit gaat komen.”

9 Reacties

Reageren
 1. Ricard

  Geweldige zaak! Niet gezond, maar gewoon lekkere vetten happen vegan gemaakt. Ik hoop dat ze nog lang blijven!

 2. Steven

  Mooie en nette aanvulling op het aanbod in Utrecht!

 3. Vegalife

  Fantastisch, vooral de vega kroket!

 4. Iris

  Wat een fantastische naam! Goed bedacht!!

 5. Remia

  Goeie snacks ouwe!

 6. Rvhz

  Leerde de snackbar kennen tijdens een avondje Bij cafe de zaak, daar kan je van via een qr code bittergarnituur van hem bestellen, cafe de zaak verkoopt dat niet maar je mag het wel laten bezorgen of halen en in het cafe opeten, erg lekker! bijzonder geslaagde samenwerking !

 7. HenQ

  Top zaak, wat een verrassing na La Brochette! Kom er graag eens terug voor een nachtelijk snack.

 8. Stadinontwikkeling

  Geen haat comments onder een artikel over de horeca?!? Moet er niet geklaagd worden dat er al te veel horeca is? er zoveel overlast is? dat binnenstad bewoners niet verteld moet worden dat ze moeten verhuizen? Dat iedereen om 23.00 uur stil moet zijn? Ongekend hoor. (En ja, ik woon zelf ook al 15+ jaar in de binnenstad)

 9. Wouter

  Topzaak!! al fan vanaf het begin!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).