Nieuw Engeland heeft met Cucina Chanti eindelijk een restaurant | De Utrechtse Internet Courant Nieuw Engeland heeft met Cucina Chanti eindelijk een restaurant | De Utrechtse Internet Courant

Nieuw Engeland heeft met Cucina Chanti eindelijk een restaurant

Nieuw Engeland heeft met Cucina Chanti eindelijk een restaurant
De inrichting van Cucina Chanti
‘Het zalige nietsdoen’ oftewel ‘La dolce far niente’ zoals de Italianen zeggen. Dat is het motto van de nieuwe trattoria en pizzeria ‘Cucina Chanti’ in de wijk Nieuw Engeland. Het restaurant opent haar deuren op donderdag 11 augustus aan het Schimmelplein.

‘Het zalige nietsdoen’ oftewel ‘La dolce far niente’ zoals de Italianen zeggen. Dat is het motto van de nieuwe trattoria en pizzeria ‘Cucina Chanti’ in de wijk Nieuw Engeland. Het restaurant opent haar deuren op donderdag 11 augustus aan het Schimmelplein.

De gerechten zullen bestaan uit originele Italiaanse ingrediënten en worden vers bereid. Gasten hebben een keuze uit de traditionele antipasti, pizza’s en pasta’s zowel voor lunch, borrel als diner. Naast het eten mag volgens eigenaar Chantal Jansen, eveneens voormalig eigenaar van Wijnbar VinVin, aan de beste Italiaanse wijnen niet ontbreken.

Cucina Chanti is een aanwinst voor de wijk. De aangelegen Vleutenseweg is steeds meer in trek bij horecaondernemers maar Cucina Chanti is het eerste restaurant in de wijk Nieuw Engeland. Met het speelplein voor de deur is het restaurant een uitkomst voor jonge gezinnen. Jansen, wie zelf in de wijk gewoond heeft, wil zich richten op alle buurtbewoners. “Met mijn team ga ik ervoor zorgen dat alle gasten zich bij ons op hun gemak voelen!”

Opening

Ben je benieuwd naar Cucina Chanti? Aanstaande woensdag kun je naar de openingsborrel gaan tussen 16.00 – 18.00 uur. De dag erna gaat Cucina Chanti open voor het grote publiek. 

Cucina Chanti is geopend van dinsdag tot en met zondag van 08.30 tot 23.00 uur.

19 Reacties

Reageren
 1. Maurizio

  Chanti?
  In het Italiaans (mijn moedertaal!) komt de combinati “ch” voor een “a” niet voor.
  De “ch” is een “k” voor een “e” of een “i”.
  Voor een “a” kan gewoon een “c” staan, zoals in “cappuccino”.

  Of wil de eigenaresse dat we het uitspreken als “sj”? (Zoals in Chantal?)

  Of bedoelt ze misschien “chianti”? (Zoals de wijn?)

  Lekker Italiaans allemaal weer.

 2. Bram

  Ik vermoed dat dit een woordspeling is op de naam van Chantal. Begrijpelijk dat het u doet denken aan een halfbakken interpretatie van de Italiaanse taal, maar voor het gros van de Nederlanders (toch het overgrote aandeel van de klandizie in Nieuw Engeland, vermoed ik) zal dat verder weinig uitmaken.

 3. Liane

  Wat ben je zuur Maurizio. In Nederland gelden bij een naam/logo/merk de wetten van grammatica en spelling niet en is gelukkig vrijheid van uiting toegestaan. Neem een chianti, misschien helpt het tegen een maandaghumeur. Wees blij dat er nog ondernemers zijn die de stad een stuk leuker maken!

 4. Maurizio

  Beste Liane, ik ben niet zuur hoor, maar ik snap het gewoon niet. Hoe moet ik dit nu uitspreken? Als Kanti? Of Sjanti?
  Ciao van Maurizio

 5. Madelon

  Het is sjanti

 6. Paul Dekkers

  Leuk leuk leuk!!!!
  Nu al benieuwd naar het eten en de wijntjes!!

 7. Preco

  Klopt niet,,,men spreekt het uit als zwanti,,,ik kan het weten , ik werk in iteljaanse pizzeria
  Salute en sukses!!

 8. Liane

  Iteljaanse??? Tuurlijk dat kan ook…

 9. Gregor

  Op de inrichting is goed bezuinigd zo te zien. Wat een minimalistische Oost-Duitse uitstraling zeg. Weinig Italiaans aan. Nu maar hopen dat de “vers” bereide pasta te happen is.

 10. Ben

  Is er een KANS dat je het fout ziet Maurizio?

 11. Maurizio

  @Ben: nee. Waarom?

 12. Jeannette

  Ziet er hip uit! Enorm veel succes, Chantal!! (spreek uit: Sjantal ) 🙂

 13. Channeloni Pellè

  Maurizio stelt volgens mij eigenlijk gewoon een vraag, en ik vind het antwoord net zo maf als hij.

  Met name omdat je het Italiaanse “Cucina” in je naam toevoegt verwacht je een Italiaans vervolg. Het onvervalste Hollandse “Sjanti” (of “Chanti” wat taalkundig in het Italiaans dus helemaal niet kan) maakt dat het eindresultaat ongetwijfeld pijn doet aan de ogen van Italiaans sprekenden. Ik ben blij dat ik weer iets heb geleerd, en Chantal haar restaurant verliest toch wat authenticiteit.

 14. Gregor

  @ Jeanette.
  Ik weet het, smaken verschillen, maar wat maakt het op die foto dat u aangeeft dat het er hip uitziet? Zijn dat die oude basisschool stoeltjes? Of dat lampje aan het plafond dat bij de Kwantum is op te halen? Ik zie het niet. Echt niet.

 15. Geenstijl@Utrecht

  Mensen ga er lekker eten en geef uw recensie, is het wel of niet te vr.ten, waarom moeilijk doen om een woordspeling of het interieur.
  Ik ben benieuwd …………………………………………………………………………………………………………

 16. cas

  Restaurant West zat er toch al eerder……

 17. GeeWee

  De naam van het koffietentje tegenover de City bioscoop was wel leuker ?
  Bacchi Caffe, ook al is hier de dubbele c volgens mij ook niet nodig ?

 18. Herman

  Voordeel is wel dat de reageerders hier geen dressing bij hun salade hoeven. Zijn al zuur genoeg van zichzelf ?

 19. Sophie

  Vanavond voor de tweede keer gegeten. Locatie en sfeer is goed. Het duurde wel erg lang voor wij konden bestellen en ons eten kregen. We hebben 49 minuten op de menukaart gewacht. Daarnaast is het eten wat prijzig. Voor een carpaccio betaal je 9,95. Pizza is wel erg smakelijk.

  Voor een snelle avondhap iets teveel gedoe en wat aan de dure kant,

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).