Nieuw leven voor Zussen: “Geen vaste lunch- en dinerkaart. Dat maakt Zussen straks one of a kind” | De Utrechtse Internet Courant Nieuw leven voor Zussen: “Geen vaste lunch- en dinerkaart. Dat maakt Zussen straks one of a kind” | De Utrechtse Internet Courant

Nieuw leven voor Zussen: “Geen vaste lunch- en dinerkaart. Dat maakt Zussen straks one of a kind”

Nieuw leven voor Zussen: “Geen vaste lunch- en dinerkaart. Dat maakt Zussen straks one of a kind”
Gilian Hehamahua voor Zussen
Lobby-restaurant Zussen aan het Janskerkhof is overgenomen door de horecaondernemers Casper Schenk en Gilian Hehamahua. Het duo wil van Zussen een plek maken waar iedereen op elk moment van de dag naar binnen kan lopen. 

Lobby-restaurant Zussen aan het Janskerkhof is overgenomen door de horecaondernemers Casper Schenk en Gilian Hehamahua. Het duo wil van Zussen een plek maken waar iedereen op elk moment van de dag naar binnen kan lopen. 

Zussen staat vooral bekend om de cocktails. Eerder leek het er nog op dat het einde verhaal was, maar nu zijn Schenk en Hehamahua er ingesprongen om nieuw leven te blazen in de zaak. “Wij zien hier een heel mooi bedrijf met heel veel potentie”, vertelt Hehamahua. “Mensen weten alleen vaak niet dat je hier ook kan eten.”

De nieuwe keuken achterin de zaak zal daarom ook een eye-catcher worden. “We willen er nu voor zorgen dat iedereen die binnenkomt gelijk ziet dat je hier ook kan eten. Er is nu nog een gezamenlijke keuken met Broers, maar dat gaat veranderen. We willen onder andere een kleine kaart voor bij de cocktails. Geen tapas-idee, maar wel een verfijnde bite die bij een cocktail past. Daarnaast moeten gasten, zowel particulier als zakelijk, hier de hele dag lekker eten kunnen bestellen.”

Hehamahua wil niet op andere zaken gaan lijken in de binnenstad. “Zussen bevindt zich op het snijvlak van de grand café, restaurant en avond bar. En dat vinden we nou net zo leuk. We geloven niet in een lunchkaart, een dinerkaart en alles waar daartussen zit. We kaderen de dagdelen niet en dat moet Zussen one of a kind maken. Het prachtige pand faciliteert dit concept perfect.”

Om dit te bereiken moet er een kwaliteitsslag worden gemaakt in de service. “We willen met geschoold personeel gaan werken. Je leest nu weleens in recensies dat mensen te lang wachten en dat tafels niet snel worden uitgehaald. Dat kan en moet dus allemaal beter. Daarnaast wil ik gasten actief gerechtjes en wijn laten proeven om ze zodoende te stimuleren om niet altijd de huiswijn te nemen, maar te laten kiezen voor wat ze echt lekker vinden.”

Medio december moet de keuken er zijn en het grootste deel van het interieur veranderd zijn. “Ergens rond die tijd wil ik ook officieel open gaan. Wat de naam precies wordt, laat ik nog even geheim, maar ‘Zussen’ zal zeker niet gaan verdwijnen. Een zaak in Utrecht openen is al jaren een droom van mij, ik heb er echt zin in”, besluit Hehamahua.

7 Reacties

Reageren
 1. Michiel B

  Een plek waar je kan eten en drinken. Wow. De horecawereld van Utrecht schudt op zijn grondvesten…

 2. Rick

  @Michiel B, en het is ook nog eens een plek “waar iedereen op elk moment van de dag naar binnen kan lopen”. Ik sta helemaal versteld 😛

 3. Marinus van Kuijk

  Heel veel succes ben erg benieuwd naar de nieuwe kaart en de wijnen????
  De cocktails zien er top uit
  Groet
  De buurman☺️

 4. Herman

  Kansloos concept noch in de naam noch in de 9mschrijving komen Engelse termen voor een deel van het beoogde publiek bereiken begrijpt hier niets van.

 5. Merijn

  Misschien zoeken ze nog een Statler & Waldorf, heren!

 6. geboren en getogen Utreggter

  Het is werkelijk niet te geloven dat geboren en getogen Utrechters zonder studentenpas welkom zijn in een horeca zaak in de binnenstad .

 7. Hugh

  1 grote juppen zaak. next …

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).