Nieuwe Hardebollenstraat krijgt vorm met vier ondernemingen | De Utrechtse Internet Courant Nieuwe Hardebollenstraat krijgt vorm met vier ondernemingen | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe Hardebollenstraat krijgt vorm met vier ondernemingen

Nieuwe Hardebollenstraat krijgt vorm met vier ondernemingen
De eerste nieuwe winkels aan de Hardebollenstraat hebben de deuren geopend. Twee Italiaans georiënteerde restaurants, een bierwinkel en een kledingwinkel zijn inmiddels open in de straat – met een rijke historie – in het centrum van Utrecht.

De eerste nieuwe winkels aan de Hardebollenstraat hebben de deuren geopend. Twee Italiaans georiënteerde restaurants, een bierwinkel en een kledingwinkel zijn inmiddels open in de straat – met een rijke historie – in het centrum van Utrecht.

In 2013 trok de gemeente de vergunning in van exploitanten van de peeskamers en daarmee kwam er een einde aan prostitutie in de Hardebollenstraat. Er zouden te veel misstanden zijn met prostitutie in de stad.

Vorig jaar zijn de 13 voormalige prostitutiepanden verkocht aan één nieuwe eigenaar. De lopende huurcontracten met bewoners werden overgenomen maar de tijdelijke bruikleners zouden gaan plaatsmaken voor een nieuwe vaste invulling.

Ondernemers, creatieve bedrijven en kleine horecagelegenheden kunnen zich vestigen in de voormalige peeskamers. De nieuwe eigenaar van de panden, Robert-Paul Caron van het Utrechtse Caron Realestate & Development, vindt dat het de goede kant op gaat.

Vier openingen

“Pizza Beppe is de grootste van de vier nieuwe huurders met zo’n 60 vierkante meter. In vergelijking met andere horecagelegenheden in de stad een klein restaurant”, vertelt hij. Zo ziet Caron het dan ook graag. Ondernemers, creatieve bedrijven en maximaal 4 kleine horecagelegenheden, dat was het plan.

Daarvan zijn er nu 2 horecazaken gevuld met ook nog de focaccia’s van Life’s a Peach – waar ook kunst te bewonderen is. “Bij Life’s a Peach kun je naast heerlijk eten, ook het huidige werk van lokale ontwerpers en kunstenaars bewonderen en kopen”, vertelt de eigenaresse op haar site.

Ook de duurzame kledingwinkel van énz, ‘waar alle kleding met respect voor mens en dier is gemaakt’, en de Little Beershop, ‘waar speciale bieren niet in een glas, maar in een blik kunnen worden getapt en meegenomen’, passen volgens Caron in zijn uiteindelijke wens voor ‘een leuk straatje’.

Er is overigens nog ruimte voor ondernemers om de winkelruimte te huren, maar die moeten dan wel voldoen aan de wensen van Caron: “Ik kies kandidaten uit. Zodat het past bij de leuke straat die de Hardebollenstraat zal worden.”

Gekoppelde berichten

1 Reactie

Reageren
  1. Marcel

    Ik hoop van harte dat het lukt. Als ondernemer ben je altijd optimist en begin je iets als het kleinschalig is met je laatste centen. De huur zal voor 60m2 ( inclusief toilet en keukentje ?) 1200 zijn. Dan moet je 2700 scoren ( inkoop verkoop ) om dat te betalen. Dan wil je nog je vaste lasten betalen ongeveer 250 per maand. Dan je eigen vergoeding voor werk etc. Kortom minnie minnie moet je 5000 per maand halen om niet te verzuipen. 60000 per jaar is een mini omzet om je kop boven water te houden. Een bijna onmogelijke klus. ( ik ben ondernemer ) Degene die hier in deze straat begint heeft van mij 2 duimen omhoog en hoop oprecht dat ze het halen!!!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).