Ondernemers Amsterdamsestraatweg naar rechter om sluitingstijden | De Utrechtse Internet Courant Ondernemers Amsterdamsestraatweg naar rechter om sluitingstijden | De Utrechtse Internet Courant

Ondernemers Amsterdamsestraatweg naar rechter om sluitingstijden

Ondernemers Amsterdamsestraatweg naar rechter om sluitingstijden
Amsterdamsestraatweg. Foto: DUIC / Bas van Setten
Zes ondernemers die vanaf 1 juni eerder moeten sluiten op de Amsterdamsestraatweg stappen naar de rechter. Burgemeester Jan van Zanen…

Zes ondernemers die vanaf 1 juni eerder moeten sluiten op de Amsterdamsestraatweg stappen naar de rechter. Burgemeester Jan van Zanen besloot dat de horeca tussen het spoor en de Acaciastraat om 1.00 dicht moet en in het weekend om 2.00 uur. De dienstverlening moet om 22.00 uur sluiten. Met de gang naar de rechter willen ze dit voorkomen.

De vijf horecabedrijven en een gokhal vinden dat hen eventuele overlast niet verweten kan worden. “Er wordt al jaren heel veel negatiefs geroepen over de ASW (Spekman, Wolfsen en nu dus Van Zanen), maar na de bestudering van de cijfers in het besluit over de beweerde aard en de omvang van de overlast is mij gebleken dat dat niet in het minst hard te worden gemaakt. Er zijn bovendien actuele documenten van de gemeente waarin staat dat de overlast niet bovenmatig is”, aldus Kees van Oosten die de bedrijven vertegenwoordigt.

De toezicht en handhaving van de gemeente zelf zou juist ontbreken. De grootste problemen ontstaan volgens de ondernemers door beschonken mensen die vanuit de stad komen en nog wat willen eten. “Tegen deze overlast lijkt Toezicht & Handhaving niet op te treden. Je kunt ze zelfs na 22.30 uur niet meer naar T&H bellen met een klacht.”

Vooral het collectieve karakter van de maatregel is tegen het zere been van de ondernemers. Van Oosten zal tevens  een schadeclaim indienen voor de getroffen ondernemers. De zaak dient woensdag en moet tot een tijdelijk uitstel dienen tot het bezwaar is behandeld.

2 Reacties

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht

    Toezicht en Handhaving is een fop-politie die bestaat uit incapabele mensen die niet weten te communiceren met de gewone burger, beter zou je dit geld kunnen beter kunnen besteden aan echte handhavers, de politie die wel mandaat hebben en geschoold zijn.

  2. Y

    Goedzo zo moet je deze gemeente aanpakken! Juridisch en meer niet want ze proberen altijd de zwakken te pakken. Wat hebben deze winkels met dat kleine beetje overlast te maken? Niks want het zijn mensen die altijd wel een ontmoetingsplek zoeken of het nou bij de asw is of bij je om de hoek. Deze gemeente zoeken altijd iemand om te laten zien dat ze het zogenaamd onder controle hebben maar niet dus het word gewoon verplaatst;)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).