Op bezoek bij Buurtwinkel Nieuw Engeland: ‘Het heeft een beetje het campinggevoel’ | De Utrechtse Internet Courant Op bezoek bij Buurtwinkel Nieuw Engeland: ‘Het heeft een beetje het campinggevoel’ | De Utrechtse Internet Courant

Op bezoek bij Buurtwinkel Nieuw Engeland: ‘Het heeft een beetje het campinggevoel’

Op bezoek bij Buurtwinkel Nieuw Engeland: ‘Het heeft een beetje het campinggevoel’
De stad is vol met grote supermarkten, maar aan de Vleutenseweg is nog een klein buurtwinkeltje te vinden. Al 15 jaar is Buurtwinkel Nieuw Engeland niet weg te denken uit de wijk en staat eigenaar Arman Khani (43) 7 dagen in de week voor iedereen klaar.

De stad is vol met grote supermarkten, maar aan de Vleutenseweg is nog een klein buurtwinkeltje te vinden. Al 15 jaar is Buurtwinkel Nieuw Engeland niet weg te denken uit de wijk en staat eigenaar Arman Khani (43) 7 dagen in de week voor iedereen klaar.

“Twee blikjes Fanta en een pakje sigaretten”, zegt een van de klanten bij de kassa. Arman krijgt het geld in zijn hand gedrukt en groet de klant vriendelijk. De meeste mensen doen enkele kleine boodschappen: nog een fles olie halen die net is vergeten tijdens de grote boodschappen of toch nog een zak chips voor op de bank.

Vijftien jaar geleden kocht Arman de winkel, met de witte gevel en de knalblauwe letters. De goedlachse eigenaar vertelt: “Ondernemen zit in mijn bloed. Mijn grootouders en ouders hadden ook allemaal een eigen onderneming. Voor mij was het dus altijd een droom ook een eigen zaak te beginnen.”

Niet alleen voor een boodschap kunnen klanten binnenstappen bij de buurtwinkel, maar ook voor het buurtgevoel kan je terecht bij Arman. “Ik heb veel vaste klanten die gewoon voor de gezelligheid langskomen en er zijn bijvoorbeeld ook wat oudere mensen die mij een boodschappenlijstje geven en op een stoeltje gaan zitten tot ik alle producten bij elkaar heb gevonden. Zij komen vaak vooral langs voor een praatje.” Hij kijkt nog eens rond in zijn winkel: “Zelf vind ik het een beetje het campinggevoel hebben.”

Iedere dag tot middernacht

Sinds twee jaar is de winkel elke dag geopend tot twaalf uur in de avond, zeven dagen per week. Arman vertelt: “Het is hard werken, maar dat maakt niet uit. Het werk is leuk en anders zit ik toch maar niks te doen thuis.” De eigenaar heeft sinds een paar jaar een zakenpartner. Dat scheelt voor de lange dagen: ze wisselen elkaar op middag af.

De winkel is open tot middernacht zodat de buurtwinkel net wat meer te bieden heeft dan de grote supermarkten. “Vijf voor twaalf komt er altijd wel iemand binnenrennen om nog even een fles wijn te kopen, een pakje sigaretten of verse nootjes”, aldus Arman.

Begrip binnen én buiten in de wijk

Toen Arman begon met de buurtwinkel had hij het naastgelegen pand ook in bezit en had hij drie man personeel, maar door vele grote supermarkten in de buurt was dat niet meer vol te houden. “Ik ben erg blij met alle klanten die ondanks de grote supermarkten ook nog bij mij langskomen.”

Arman glimlacht en zegt: “De buurtwinkel is echt een begrip. Overal waar ik kom, word ik herkend en begroet. Niet alleen in de straat is dat zo, maar ook in de binnenstad.” Ondertussen begroet hij weer een nieuwe klant en vervolgt: “Kijk, zelfs mensen die verhuisd zijn komen nog wel eens langs voor een praatje.”

Tekst en fotografie: Camille van den Boorn

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
  1. w

    op de Nobelstraat zit ook zo’n bijzondere buurtsupermarkt

  2. Berend

    Deze ondernemers verdienen alle lof en ondersteuning van de buurt!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).