‘Mijn vrouw handelde in vruchtensappen en zo is het eigenlijk begonnen’, aldus Edwin Peek van delicatessenzaak Peek & van Beurden. ‘Het leek ons wel wat, onze eigen winkel, en toen deze zaak te koop stond hebben we de stoute schoenen aangetrokken.’ Edwin kwam uit een meubelbedrijf leerde gaandeweg alles over noten, kaas, brood en alle andere producten die de winkel nog steeds verkoopt.

In de beginperiode vervulde de winkel nog een sterke buurtfunctie en stonden er zelfs nog pakken koffie DE Roodmerk op de schappen. Met de komst van Albert Hein viel die functie steeds meer weg en had Peek de mogelijkheid om zich meer te specialiseren in de fijne delicatessen. ‘Dat was eigenlijk toch al ons idee, dus ons hoor je niet klagen over de supermarkt.’ En fijne delicatessen hebben ze, naast de lekkerste croissant van Utrecht, noten en chocolade hebben ze tevens een breed palet aan koffie en theesoorten en wat te denken van olijfolie waar de sterrenkoks mee koken. Er is een speciale band met Reypenaerkaas, waar ze als enige in Utrecht direct van mogen kopen.
Als lekkernij proeven we een overheerlijke Parmaham en vervolgens een Ibericoham. We krijgen nog de tip mee om in Spanje niet over Pata Negra te beginnen, want dat is volgens Edwin gewoon de poot van een varken. De kunst zit niet alleen in de selectie van de vleessoorten, maar ook in het snijden. En dat blijkt inderdaad best lastig. Doordat er niet voor de standaard ‘platgeslagen’ ham gekozen wordt, maar voor de bollere variant waar meer vocht in zit en daardoor ook meer smaak is het moeilijk om de ham mooi te snijden. Peek kan het als geen ander en als het dan ook nog op een mooi wit vel terechtkomt, zodat we geheel in stijl huiswaarts kunnen, hebben wij niks meer te klagen.





geen Reacties
ReagerenEr zijn nog geen reacties geplaatst.