Na een uitgebreide verbouwing gaat PK Bar & Kitchen woensdag open. Het restaurant neemt de plek in van King Arthur, dat 35 jaar het straatbeeld bepaalde op dit hoekje van de Oudegracht.
Maandagavond was er een drukbezochte proefavond in het restaurant dat nu nog twee verdiepingen heeft. Op de derde verdieping wordt er de komende tijd nog flink verbouwd om op den duur ook plaats te bieden aan gasten. Het gehele restaurant heeft een industrieel karakter en vooral de trap in het midden van het pand trekt de aandacht.
De horecazaak profileert zich het meest met zijn speciale Green Egg-grills, waarmee het uit Australië overgevlogen vlees ‘extra zacht en sappig’ wordt. Het is de tweede vestiging van PK dat ook al een vestiging in Bilthoven heeft.
11 Reacties
ReagerenJottum, nog meer green egg restaurants in Utrecht. Rete origineel hoor.
Het lijkt me een wonder. Vlees dat sappig wordt, inspuiten met vloeistof?
Het vlees dat sappig blijft lijkt me beter.
Jammer dat King Arthur er niet meer is maar PK ziet er goed uit!Volgend bezoekje zeker even opzoeken en proeven!
Groeten vanuit Nieuw Zeeland!
Maar kun je er ook hamburgers krijgen?
Jammer dat er een foto van het interieur in de Bilt bij staat. Ben benieuwd hoe Utrecht eruit gaat zien. Gelukkig blijft een groot deel van het personeel hetzelfde. Dat is voor mij de belangrijkste reden geweest om terug te komen, de ongedwongen sfeer en vriendelijke bediening, en natuurlijk de keuken.
Succes gewenst voor de nieuwe eigenaar.
Het “uit Australië overgevlogen vlees” blijft natuurlijk van de zotte. Verder ziet het er leuk uit en hoop ik dat het een succes wordt!
@ Ellissmakerspicklesburgerbar, HAMBURGERS zijn overal al te krijgen.
@Rick: Hoezo van de zotte? Je hebt in Australië een heleboel andere rassen koeien rondlopen die een hele andere smaak hebben dan je standaard Nederlandse rassen. Niet heel gek dus, zeker niet als je het even net iets anders wilt doen dan andere restaurants in de buurt.
Verder ben ik blij dat King Arthur eindelijk wat anders wordt. Want die formule was toch al wel een jaar of 7 achterhaald. Fantasieloze kaart en weinig kwaliteit voor een hoger dan gemiddelde prijs.
Cees van Heemert King Arthur was al langere tijd niet meer wat het voorheen was. France Koffie plotseling in kleinere glazen en de slagroom van mindere kwaliteit. Bacardi evenzo ik kleiner glas en het liefst met véél ijs. Om over de kwaliteit van het eten nog maar te zwijgen.
Jammer, jammer, jammer, want enkele jaren geleden wat het een Top locatie om te eten en te genieten.
Ik mag dus hopen dat dit nieuwe restaurant als aanwinst voor onze prachtige stad gaat zijn.
Zalig grain-fed Australisch vlees van de Green Egg. O nom nom nom! Uw Scherpschutter gaat aankomend weekend eens even lekker zijn tanden zetten in een botermalse smaakexplosie van 500 gram.
Wat scherp verwoord, Objectivist