Pop-up restaurant bocht Paardenveld opent pas in 2017 | De Utrechtse Internet Courant Pop-up restaurant bocht Paardenveld opent pas in 2017 | De Utrechtse Internet Courant

Pop-up restaurant bocht Paardenveld opent pas in 2017

Pop-up restaurant bocht Paardenveld opent pas in 2017
Artist impressie van Roost aan de Singel
Het pop-up restaurant van horecaondernemer Sidney Rubens opent pas in het voorjaar van 2017. Het tijdelijke restaurant ‘Roost aan de Singel’ in de bocht van de singel bij het Paardenveld, zou eigenlijk deze zomer er al komen maar is nu uitgesteld.

Het pop-up restaurant van horecaondernemer Sidney Rubens opent pas in het voorjaar van 2017. Het tijdelijke restaurant ‘Roost aan de Singel’ in de bocht van de singel bij het Paardenveld, zou eigenlijk deze zomer er al komen maar is nu uitgesteld.

Dat laat wethouder Victor Everhardt vandaag weten. Doordat er vertragingen waren met de vergunningen zou Rubens alleen nog in de maand oktober open kunnen. In overleg is besloten om dit een half jaar uit te stellen, zodat er niet een half jaar lang een leeg gebouw staat op de zandvlakte.

Rubens is geen onbekende in de Utrechtse horecawereld. Zo is hij al mede-eigenaar en initiatiefnemer van Strand Oog In Al (Soia) en eigenaar van restaurant Brass en lunchroom Voer.

Het braakliggend terrein was eigenlijk bestemd voor bioscoop De Kade. Dat plan ging echter niet door. Eerder zei Rubens al dat een pop-up restaurant uitstekend paste op de plek door het tijdelijke karakter. Hij benadrukt dat er geen stadsstrand komt op die plek, zoals eerder werd gesuggereerd.

Het pop-up restaurant gaat nu op 1 april 2017 open.

De plek aan de singel waar het restaurant moet komen. Foto: DUIC
De plek aan de singel waar het restaurant moet komen. Foto: DUIC

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Kuch

  Raar hoe 1 horecaondernemer zo’n privilege in de schoot geworpen krijgt.

  Overigens wethouder Everhardt bij meer mislukte en schimmige zaken betrokken als de welbekende Lot van Hooijdonk. Zo zie je maar dat door hetnslijkhalen van mensen ook maar een hype is vaak makkelijker schijnt te gaan wanneer ze vrouw zijn. Ik opteer trouwens voor het spreekwoord van Victortje getikt. Ga maar eens na wat deze man allemaal al heeft laten mislukken.

 2. John

  Wat is het toch jammer dat dit stuk grond niet ontwikkeld wordt als een stadspark, zoals Lepelenburg.

 3. BdV

  @John: als hier een stadspark moet komen, moet er toch nog heel wat bebouwing tegen de vlakte. Tenzij een stadspark ook zo mag heten bij een perceeltje van dit formaat. Met wat beplanting en een bankje of twee ben je al een heel eind. Niks mis mee, daar niet van.

 4. cas

  Als door deze bouwkeet maar niet de mogelijkheid wordt belemmert/onderbroken om langs de singel te lopen aan die zijde. Anders is het echt een tragische, domme beslissing en gemiste kans.

 5. Zonnewende

  Eens met John. Het referendum gaf als uitkomst groen en ruimtelijk. In tegenstelling tot stedelijk en compact. Dan is dit een ideale plek om nog een beetje aan die wens te voldoen!

  Maar deze tijdelijke oplossing uiteindelijk als structureel bestempelen, is al beter dan volbouwen met stenen 🙂

 6. Rob H.

  Er zit een puik parkje aan de overkant (Daalse Park), dus om nou hier meteen ook weer een parkje van te maken.

  Ik ben wel blij met zulke kleinschalige initiatieven. Laat Rubens het maar een een (half) jaartje proberen. Eind oktober kunnen we dan wel kijken of het wat was.

 7. Van Veenendaal

  Mischiet iets voor het Vredenburg inlaatspruitstuk van een kunstwerk

 8. Rob

  Wat een gezeur hierboven! juist een super goed idee, tussen al die lelijke panden en de parkeergarage. Amsterdam heeft zoiets als dit in de vorm van Hannekes Boom. Hopelijk wordt dit net zo gezellig en kan men hier op vrijdag lekker na het werk van een drankje genieten in de zon en langs het water. Wat meer gezelligheid bij paardenveld kan geen kwaad!

  Beplanting en gezelligheid kan hand in hand gaan.

 9. ben van veenendaal

  zou op het vredenburg,ook niet misstaan,inplaats van een kunstwerk

 10. j. de vries

  Als hier dan zo behoefte is aan horeca was dit een prachtige plek geweest voor de helaas al jarenlang terziele poffertjes kraam van Victor Consael die vroeger aan het Vredenburg stond.
  Altijd nog beter dan zo’n over het paard getild hip tentje geleid door het beste horecavriendje van de wethouder.

 11. Jeroen

  Uitermate goed idee. Als bewoner van de Weerdsingel W.Z. kijk ik straks rechtstreeks uit op het parkje en zie er erg naar uit als het mooie weer begint, en er dan gezelligheid van dit restaurant ren van mensen die op het gras zitten te genieten van de middag- en avondzon.
  Beetje Hannekes Boom, Cafe Ceuvel, zou Utrecht echt wel kunnen gebruiken. Wel vind ik het jammer dat het geen stadsstrand wordt, zoals Pllek. Ik hoop dat de gemeente in toekomst, toch gaat overwegen er een soort stadsstrand à la Pllek een premanente vergunning te verlenen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).