Populaire SLA-keten uit Amsterdam opent zaterdag 17 oktober zaak in de Voorstraat | De Utrechtse Internet Courant Populaire SLA-keten uit Amsterdam opent zaterdag 17 oktober zaak in de Voorstraat | De Utrechtse Internet Courant

Populaire SLA-keten uit Amsterdam opent zaterdag 17 oktober zaak in de Voorstraat

Populaire SLA-keten uit Amsterdam opent zaterdag 17 oktober zaak in de Voorstraat
De populaire Amsterdamse zaak SLA komt naar Utrecht. Momenteel is men nog druk bezig met de verbouwingen aan het pand in de Voorstraat; de grote opening staat gepland voor zaterdag 17 oktober. Nina Pierson, eigenaar van SLA, vertelt ons meer over deze hippe zaak.

De populaire Amsterdamse zaak SLA komt naar Utrecht. Momenteel is men nog druk bezig met de verbouwingen aan het pand in de Voorstraat; de grote opening staat gepland voor zaterdag 17 oktober. Nina Pierson, eigenaar van SLA, vertelt ons meer over deze hippe zaak.

SLA is in juli 2013 begonnen met een eerste zaak in Amsterdam, inmiddels heeft SLA vijf verschillende filialen en komt daar vanaf maandag het eerste Utrechtse filiaal bij. “Utrecht is voor ons de meest logische stap buiten Amsterdam,” vertelt Pierson. “Er wonen veel studenten en starters en de Utrechters zijn al veel bezig met gezond eten. We vonden deze locatie aan de Voorstraat 52 en wisten dat we deze kans moesten grijpen. Met buren als Portare Via en Village Coffee weet je dat het goed zit.”

“We beginnen in Utrecht gelijk met de nieuwe najaarskaart. Met dit keer veel lokale producten. Natuurlijk hebben we veruit de meeste keus voor vegetariërs en veganisten. Al onze dressings en toetjes zijn altijd veganistisch.”

Voor ieder wat wils

De vestiging in Utrecht wordt een kleine vestiging, zodat er gekookt moet worden in Amsterdam. “We brengen onze ingrediënten elke dag vers van Amsterdam naar Utrecht. We gaan met veel groene planten werken en onze interieurontwerpers, de Nicemakers, hebben hun best gedaan om de meest inspirerende setting voor onze bezoekers te creëren. In de winter gaan we ook starten met warme maaltijden. Voor ieder wat wils dus, ook op de koude dagen.”

Hoe denkt Sla zich te onderscheiden van de andere zaken in de steeds hipper wordende Voorstraat?

“We zijn meer dan een saladebar. Onze missie is om gezond en duurzaam eten zo toegankelijk mogelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Dat betekent niet alleen meerdere vestigingen maar ook projecten als het SLA kookboek of bijzondere workshops waarbij we inspirerende mensen uit het vak uitnodigen.”

De vestiging van SLA zal vanaf zaterdag 17 oktober, zeven dagen per week, van 11:00 uur ’s ochtends tot 21:00 uur ’s avonds geopend zijn.

IMG_9871 IMG_9884 IMG_9882 IMG_9881

20 Reacties

Reageren
  1. Berend

    De zoveelste sneue hipsterformule. Stop de Amsterdammisering van Utrecht!

  2. John

    Wat mij betreft komen dit soort zaken ook in stadsdeel Leidsche Rijn, het aanbod is op dit gebied maar schraal.

  3. Alexander

    Ook heel groen.

    Dagelijks je zaak laten bevoorraden door een truck uit Amsterdam.

  4. Meerkoet

    Buiten de deur gezond eten is nog steeds moeilijk te vinden dus wat mij betreft een aanwinst.
    Ik ben ook heel blij met een zaak als Crop die iets verder, aan het begin van de Biltstraat zit. En niet alleen ik want het zit er vaak stampvol.
    Het zal mij tevens benieuwen of SLA het hoge niveau van Crop kan evenaren.

  5. Jiri

    Ieder initiatief tot nieuwe winkels in Utrecht juich ik toe. Zelfs als het van veganistische wereldvreemde denkers is. Zolang ze maar niks gaan opleggen en ik gewoon met een Pulled porc voor de deur kan langslopen hebben ze mijn zegen. Succes!

  6. Objectivist

    Welkom SLA!

    Mij zult u er niet zien, maar ik wens de nobele ondernemer alle succes in het slaan van een SLAATJE uit een gehersenspoeld deel der samenleving dat via indoctrinatie is wijsgemaakt dat het beter herbivoor kan zijn, dan de omnivoor die het wezen genaamd mens by nature is.

    Good luck SLA! Zet hem op.

  7. Object Fristi

    Haha ja, want indoctrinatie is iets waar de vleesindustrie zich nog nooit mee bezig heeft gehouden. Jouw oneindige liefde voor vlees komt voor 0% door marketing van vleesverkopers die zeggen dat de mens vlees nodig heeft, en voor 100% doordat je daar bewust voor gekozen hebt op basis van gegronde argumenten.

    Mon dieu…

  8. Luka

    Leuk concept. Komt overwaaien uit USA http://www.sweetgreen.com
    maar beter dit dan McDonalds of de zoveelste kebab hut.

  9. Objectivist

    @Object Fristi 07 OKTOBER 2015 OM 15:49

    Mijnheer, dat ik vlees nuttig komt uiteraard niet door vleesverkopers die zeggen dat ik vlees nodig heb, maar doordat ik de aard en natuur van het menselijk maagdarmstelsel herken voor wat ze is; dat van een omnivoor. U gooit toch ook geen diesel in een auto met benzine motor?

    Er is een reden waarom herbivoren een compleet ander maagdarmstelsel hebben (langer darmstelsel of meerdere magen) en die reden is dat het extrapoleren van voedingsstoffen uit plantaardig voedsel een bijzonder lastig proces is. De mens kan met zijn omnivoor maagdarmstelsel in een illusionaire waan dan wel het voedingspatroon van een koe aannemen ondanks dat zijn lichaam hier in het geheel niet voor gebouwd is, maar dat dit niet tot veel goeds zal leiden laat zich raden….

    Benzine motoren lopen het beste op benzine. Niet op diesel. Daarom zijn vegetariërs -en zeker veganisten- vaak totaal verwarde, verknipte en uitgemergelde hoopjes mens-residu.

    Een wolf zou uiteraard ook niet ver op een dieet van planten, noten en zaden komen. Gelukkig voor de wolf heeft deze niet de cognitieve vaardigheden en het conceptuele vermogen om er bewust(!) voor te kiezen om als een koe te eten. Enkel mensen kunnen de idiote beslissing nemen om dergelijk onnatuurlijke gedrag aan te meten….

  10. KeesV

    Wat een geinige combinatie: Crop op de Biltstraat, Sla op de Voorstraat. Samen en Crop Sla!

  11. KeesV

    Wat een geinige combinatie: Crop op de Biltstraat, Sla op de Voorstraat. Samen een Crop Sla!

  12. Diederick van Utrecht

    @Object Fristi 07 OKTOBER 2015 OM 15:49

    Ah gatsie, ‘n jijbak.
    Als de producten van Sla ook zo ‘origineel’ zijn dan….. …
    Ach laat ook maar.

    P.s. Denkt u bij de aanvoer van uw duurzame producten uit het verre, kosmopolitische Amsterdam wel aan uw Groen sLinkse dieselvignet?

    P.s.2: U heeft toch wel een baard?

  13. Eduard Snowdance

    Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat de moeder van Objectivist een vegetari’ster is, en dat hij van daaruit zo’n haat heeft opgebouwd tegen zielige verwarde hoopjes mens. Ik kan mijn bron niet prijsgeven, maar zijn naam begint met een S en eindigt op igmund Freud.

  14. Object Fristi

    Nee, niet zeggen ‘Ach laat ook maar’ en dan toch doorgaan, boefje!

  15. Objectivist

    Eduard Snowdance 07 OKTOBER 2015 OM 16:51

    Daar waar een volidioot als Freud als betrouwbare bron voor wat dan ook door iemand wordt aangedragen dan weet u dat u te maken heeft met iemand die alle rede verlaten heeft.

    Eet u eens wat vlees of een kreeftje bij Yoepz! U mist duidelijk vitale voedingsstoffen.

  16. R_Utrecht

    Geinig concept, leuke toevoeging aan deze straat. Niet te moeilijk over doen als het niet jouw ding is, genoeg ander aanbod in deze stad.

  17. herman

    Hilarisch, ” al onze toetjes zijn vegetarisch”.

  18. G.

    Lees het boek ” Het bloedgroepdieet” daar staat in dat je voorvaderen bepalen of je vleeseter of herbivoor bent.
    Kort gezegd , je ben afstammeling van jagers of van boeren.

  19. Willem

    Halverwege het artikel kom je er pas achter dat het een restaurant betreft. Ben ik nou de enige die bij de term SLA niet direct weet dat dit een wereldberoemde formule uit Amsterdam is??

  20. HansK

    @herman

    De toetjes zijn veganistisch. Een klein maar belangrijk verschil. Ze zijn dus gemaakt zonder gebruik te maken van dierlijke producten. Dus geen yoghurt, melk, kaas, eieren etc. Uiteraard ook geen vlees 😉

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).