Restaurant Harbour verdwijnt en tweede Beers and Barrels komt erin: “Er komt een loopbrug in de zaak” | De Utrechtse Internet Courant Restaurant Harbour verdwijnt en tweede Beers and Barrels komt erin: “Er komt een loopbrug in de zaak” | De Utrechtse Internet Courant

Restaurant Harbour verdwijnt en tweede Beers and Barrels komt erin: “Er komt een loopbrug in de zaak”

Restaurant Harbour verdwijnt en tweede Beers and Barrels komt erin: “Er komt een loopbrug in de zaak”
Er komt een tweede vestiging van het populaire restaurant Beers and Barrels. In het pand waar momenteel nog Restaurant Harbour zit op de Veilinghavenkade gaat het tweede filiaal op 1 maart de deuren openen. 

Er komt een tweede vestiging van het populaire restaurant Beers and Barrels. In het pand waar momenteel nog Restaurant Harbour zit op de Veilinghavenkade gaat het tweede filiaal op 1 maart de deuren openen. 

Het loopt vanaf dag één storm bij Beers and Barrels aan de Oudegracht. “We zitten elke dag helemaal vol en op drukke dagen zelfs twee keer,” laat mede-eigenaar Wichert van Rijn weten. “Er is blijkbaar veel behoefte aan dit concept.”

Eén van de speerpunten van het concept dat ook in de nieuwe vestiging terugkomt is het afrekenen van bier per kilo dat je ook nog eens zelf kan tappen. “Logischer is natuurlijk om bier per liter af te rekenen maar dan moet je werken met dure metertjes waar naar mijn idee een groot foutenmarge op zit. Daarom hebben we bedacht om de fusten voor en na het eten te wegen, dan kan je veel beter zien hoeveel mensen hebben getapt.”

In het nieuwe restaurant komen er meer speciaalbieren op de tap en is er een betere mogelijkheid tot parkeren in vergelijking met het andere filiaal. In de vestiging op de Veilinghaven komt ook de mogelijkheid om te lunchen. “We gaan hier ook vanaf 10 uur open om op deze manier een leuke toevoeging voor de buurt te worden.”

Wel gaat er flink verbouwd worden op de nieuwe locatie. “Eigenlijk behouden we alleen het glas aan de buitenkant. We willen hier meer grote gezelschappen in kwijt kunnen en ook afgesloten ruimtes creëren. Ook maken we meer verdiepingen,” zegt Van Rijn. Als klap op de vuurpijl moet er door het restaurant een loopbrug komen. “Nu heb je op de bovenste verdieping nog een L-vorm waar mensen kunnen zitten. Dit gaat een U-vorm worden met een brug ertussen, wordt heel gaaf!”

8 Reacties

Reageren
 1. Mona

  Beers and Barrels is wat overrated, een slim concept (voor de eigenaren) dat wel…

 2. Johan

  Je zal er maar naast of boven wonen….

 3. Jasper

  Precies wat Johan zegt. Gelukkig woon ik er niet boven, maar wel in de wijk. Je wordt nu al gestoord van de buitenstaande(?) brallende Rabobankers iedere donderdag/vrijdagavond. En “Een betere mogelijk om te parkeren” hoop dat de gemeente betaald parkeren invoert. En voor de mensen die gaan roepen, dan had je er maar niet moeten gaan wonen, want je wist toch dat er horeca zou komen. Dat klopt, maar de projectontwikkelaar had ons iets heel anders voorgespiegeld. Maar goed, we zullen wel zien, er bestaat ook altijd nog iets van klacht indienen over (geluids)overlast.

 4. Ronald

  Het bestemmingsplan is toch duidelijk, wat maakt een projectontwikkelaar daar dan van, vraag ik me af.

  Zouden B&B bezoekers luidruchtiger zijn dan de yuppen van de Harbour? Zou niet weten waarom.

 5. Marko

  Wel zonde dat ze het pand gaan verbouwen. Ik vind het nu juist een erg fraai pand. Veel licht en openheid. Als ik hoor dat ze afgesloten ruimten gaan maken, dan verontrust mij dat een beetje.

 6. mgeld

  Jammer dat Harbour weggaat voor een concept wat past in Utrecht voor een jong publiek, maar niet bij zo’n pand en bij de wijk. De verrijking zie ik nu nog niet zo. Wordt een beetje moe van zoveel dezelfde soort restaurants, wat meer diversiteit is toch een stuk prettiger.

 7. wibo

  Utrecht verstedelijkt zich verder aan de jaarbeurszijde. Ik ben juist blij met een tent met een lekkere urban sfeer voor een breed publiek om de hoek. Ook een kans om op deze plek een buurtfunctie te bouwen. De ondernemers zijn trouwens prima voor rede vatbaar en denken goed met ons mee vind ik. Dat heb ik elders wel anders meegemaakt.

 8. Richard spit

  Ik ben het eens met Wibo. Jammer van harbour maar de beers past goed in de wijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).