Restaurant Inspired verkocht aan SUMO: “Ik ga mij volledig richten op Crushi” | De Utrechtse Internet Courant Restaurant Inspired verkocht aan SUMO: “Ik ga mij volledig richten op Crushi” | De Utrechtse Internet Courant

Restaurant Inspired verkocht aan SUMO: “Ik ga mij volledig richten op Crushi”

Restaurant Inspired verkocht aan SUMO: “Ik ga mij volledig richten op Crushi”
Er lijkt een tweede vestiging van SUMO in Utrecht de deuren te gaan openen aanstaande februari. Restaurant Inspired is vanmiddag verkocht aan de sushi-keten. Eigenaar Jeroen van de Velde wil zich volledig gaan richten op zijn eigen sushi-variant Crushi.

Er lijkt een tweede vestiging van SUMO in Utrecht de deuren te gaan openen aanstaande februari. Restaurant Inspired is vanmiddag verkocht aan de sushi-keten. Eigenaar Jeroen van de Velde wil zich volledig gaan richten op zijn eigen sushi-variant Crushi.

Sinds 2011 zat restaurant Inspired op de Biltstraat. Van de Velde heeft destijds met veel hulp van vrienden de op de dat moment totaal vergane zaak nieuw leven ingeblazen. “Ik vind het niet jammer dat het verkocht is. Maar als ik straks voor de laatste keer de deur op slot draai zal ik wel even met weemoed omkijken.”

288015_175477689195370_1888113482_oDe reden voor de verkoop van het restaurant zit hem in een ander groot project waar Van de Velde met zijn kompaan Martijn Klein is ingestapt: Crushi. Bij de ingang van het restaurant stond ook al langer de tekst ‘Home of Crushi’. Deze krokante sushi moet de komende jaren de wereld gaan veroveren. In november leverde een crowdfunding binnen drie uur het gewenste streefbedrag van 75.000 euro op.

“Dit project is groter dan het runnen van een restaurant aan de Biltstraat,” legt Van de Velde uit. “En dit verdient mijn volledige aandacht dus moet je keuzes maken. Maar dat is ondernemen. Er is veel internationale belangstelling voor het product en hopen het dan ook de komende maanden uit te gaan rollen in het buitenland. Momenteel zijn vijf fooddistri’s hiermee bezig en zijn we ook nog in onderhandeling met Sligro en Makro.”

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Anlies

  Fijn, nóg zo’n all you can eat nep-japanner erbij. Jammer, het begon net wat te worden met de Biltstraat.

 2. Ronald

  Fijn, nóg zo’n heerlijke Japanner erbij.
  Jammer voor de uitzendbureaus, maar het begint nog wat te worden met de Biltstraat!

 3. Mikel

  Graag refereer ik de eigenaren aan de uitzending van de keuringsdienst van waarden. Daarin werd de crushi helemaal afgemaakt. Zeg nou zelf sushi met een laagje van de kibbeling welke gefrituurd wordt. Man man man.

 4. Anlies

  @Ronald: als je goed het artikel leest, zie je dat Sumo niet in de plaats komt van een uitzendbureau maar van een enorm goed restaurant.
  Als je inderdaad van Japans eten houdt, probeer dan eens een echte. Er zitten er een paar in Utrecht. Ook beter voor je gezondheid. Google voor de grap eens op Sumo en hygiene.

 5. Objectivist

  Ik moet bekennen dat de gedachte om te eten bij vreetschuur SUMO (op zich al een kleine schande dat hetgeen daar geserveerd wordt de naam sushi draagt) me meer aanspreekt dan eten bij een vermaledijde barbaar die de nobele Japanse sushi-kunst heeft gedegradeerd tot het frituren van een bal rijst.

  Crushi. Neen, dank u!

 6. Joe

  @anlies: er is toch helemaal niet al een all you can eat nep-japanner in de Biltstraat? Aan pretentieuze restaurants daarentegen geen gebrek. Ik zie mezelf met onze kids eerder bij SUMO aanleggen. Bij Inspired zijn we in ieder geval nooit geweest; dat vond ik nou net niks. Wat mij betreft dus juist een verrijking.

 7. Ronald

  Heb het artikel wel gelezen hoor, hou alleen niet zo van zuur bij m’n sushi.

 8. Andre

  Alles wordt lekkerder in de frituur… :s Whatever, jammer dat Sumo meer ruimte krijgt en jammer dat crushi zoveel aandacht krijgt. Kyushu en Maneki verkopen het met een reden niet…

 9. Jean-Paul

  @mikel: heb je de crushi wel eens gezien en/of geproefd? Er zit namelijk geen kibbeling is dus waar je dat vandaan haalt.. En zoals jij het beschrijft klopt er geen fluit van. Je moet niet altijd afgaan op de mening van anderen maar zelf ondervinden. (En nee, ik heb niets te maken met de makers van Crushi 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).