De showroom van fonQ is een klein geheim van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De showroom van fonQ is een klein geheim van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De showroom van fonQ is een klein geheim van Utrecht

De showroom van fonQ is een klein geheim van Utrecht
Foto's: Nienke Kamphuis
Verstopt op een industrieterrein in Utrecht vind je de showroom van fonQ met merken als HAY, Muuto, Vitra en Harvink. Volgens de designspecialist van fonQ, Anne de Jongh, is de showroom op industrieterrein Lage Weide ‘een walhalla voor liefhebbers van design’.

Verstopt op een industrieterrein in Utrecht vind je de showroom van fonQ met merken als HAY, Muuto, Vitra en Harvink. Volgens de designspecialist van fonQ, Anne de Jongh, is de showroom op industrieterrein Lage Weide ‘een walhalla voor liefhebbers van design’.

De showroom van fonQ is een goed bewaard geheim in Utrecht. Veel mensen kennen alleen de website en weten niet van het bestaan van de showroom af. Online shoppen heeft zo zijn voor- maar ook nadelen, want zit die bank die je online hebt gezien wel lekker en is de kleur in het echt ook zoals je online ziet? Met een bezoek aan de showroom zijn dit soort vragen beter te beantwoorden en kan bovendien ook inspiratie worden opgedaan.

De inspiratie showroom bestaat uit een grote hal, verdeeld in verschillende omgevingen met daarin meubels en producten van fonQ. De plekken moeten inspiratie geven aan de bezoeker, zo zijn er onder andere ruimtes ingericht als eetkamer, werkplek en woonkamer. Door de ruimte heen staan kasten met daarin cadeaus, servies of andere accessoires binnen een bepaalde stijl. “Het gaat er vooral om dat je in de inspiratie showroom de pijlers wonen, koken en lifestyle op een manier ervaart waardoor er synergie is en het geen eilandjes zijn”, vertelt De Jongh.

20161122-fonq-klein-02Bijzondere en kleurrijke producten zijn op elkaar afgestemd. Er wordt geprobeerd rekening te houden met iedere smaak en stijl. Een bruine leren bank met een lamp van zwarte touwen geeft een stoere look en even verderop is veel goud te zien voor de liefhebber van de glamour uitstraling. “Wij geloven dat mensen gelukkiger zijn in een omgeving waar de gewone dingen net wat meer bijzonder en kleurrijk zijn”, vertelt De Jongh enthousiast. “Bijvoorbeeld een prullenbak, iedereen heeft dit functionele product nodig en bij fonQ vind je ze dan ook in een mooi kleurtje of net even in een ander design.” Maar wat is mooi dan? Dat bepaal je zelf, vindt fonQ. “Want jouw mooi is jouw stijl.”

20161122-fonq-klein-05Grote stap

Voor merken die voorheen alleen offline bestonden, is het een grote stap geweest om van offline naar online te gaan. Denk hierbij aan designmerken als Vitra en Pastoe. De Jongh is trots dat ook deze merken bij fonQ in de showroom staan. Voor fonQ, dat gezien wordt als pure (online) speler is de fysieke showroom een grote stap. De Jongh; “Een vriend van mij zei ooit: ‘Try a little, spend a little, learn a lot’. Dat doen wij hier ook, we proberen mensen te inspireren door een afspiegeling te geven in productgroepen, waarbij de bezoeker het wenselijk vindt om de producten in het echt te zien. Tegelijkertijd leren wij of het werkt.”

Om de showroom zo up-to-date mogelijk te houden, is er twee keer in het jaar een Design Sale. Tijdens deze driedaagse sale gaan de producten in de showroom en een groot deel van de designproducten die op voorraad liggen met korting in de verkoop. “Offline winkels kunnen een aantal keer per jaar acties (korting) geven op designmerken, dat mag online niet. Toch willen we ook graag onze bezoekers verrassen met zo nu en dan een aanbieding. Door de driedaagse designsale hebben we een mooie combi gevonden voor de seizoenswisseling in de showroom en het verfrissen van het magazijn”, vertelt de Jongh.

Afgelopen maand zijn de stylisten van fonQ weer hard bezig geweest om de showroom te vernieuwen. Waar de vorige keer veel kleur te zien was, wordt er nu ook gebruik gemaakt van stoere elementen zoals hout, leer en ijzer. De volgende Design Sale is in maart, daarna wordt de showroom weer omgetoverd voor een nieuwe beleving.

20161122-fonq-klein-10

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).