Slijterij Besseling aan Kanaalstraat in Utrecht bestaat bijna 50 jaar, en gaat het roer omgooien Slijterij Besseling aan Kanaalstraat in Utrecht bestaat bijna 50 jaar, en gaat het roer omgooien

Slijterij Besseling aan Kanaalstraat in Utrecht bestaat bijna 50 jaar, en gaat het roer omgooien

Slijterij Besseling aan Kanaalstraat in Utrecht bestaat bijna 50 jaar, en gaat het roer omgooien
Kasper en Maarten Besseling.
Slijterij Besseling, die al bijna 50 jaar aan de Kanaalstraat in Utrecht te vinden is, wordt binnenkort Besselings’ Deli. Het familiebedrijf springt namelijk in het gat dat is ontstaan nadat Morty’s Kaas & Delicatessen, eveneens te vinden aan de Kanaalstraat, besloten heeft te stoppen.

Slijterij Besseling, die al bijna 50 jaar aan de Kanaalstraat in Utrecht te vinden is, wordt binnenkort Besselings’ Deli. Het familiebedrijf springt namelijk in het gat dat is ontstaan nadat Morty’s Kaas & Delicatessen, eveneens te vinden aan de Kanaalstraat, besloten heeft te stoppen.

“Morty’s was ooit Rob de Kaasboer”, zegt Kasper Besseling. “Morty, een vluchteling uit Iran, werkte ooit bij de groenteboer naast de delicatessenzaak en ging later bij Rob werken. Toen Rob zo’n 18 jaar geleden besloot te stoppen nam Morty de zaak over en veranderde hij de naam. Nu stopt Morty zelf ook.”

Kasper vertelt dat er veel overlap zit in het klantenbestand van Besseling en Morty. “Toen bekend werd dat hij vertrok lieten veel van mijn klanten weten dat jammer te vinden. Nu ze horen dat ik samen met mijn broer Maarten in het gat springen vinden ze dat te gek.” Kasper benadrukt dat het huidige assortiment behouden blijft, maar dat dat dus wordt uitgebreid met de delicatessen.

Crowdfunding

Besseling neemt een groot deel van de hardware van Morty over zoals koelingen, vriezers en (snij)machines. Daarnaast moet de huidige zaak verbouwd worden. In het voorste deel, waar nu nog de slijterij te vinden is, is straks de delicatessenzaak waar ook ‘lichte’ alcoholische dranken zoals bier en wijn te vinden zijn. In het achterste deel, dat lange tijd werd gebruikt als magazijn, komt de slijterij.

Dit alles gaat gepaard met een prijskaartje en Besseling is dan ook een crowdfunding gestart om alles te bekostigen. De teller daarvan staat inmiddels op ruim 21.000 euro. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we het streefbedrag binnenhalen. Onder meer vanwege alle positieve reacties die we de afgelopen tijd hebben ontvangen.”

Feest

De verbouwing van Besseling is al begonnen en de zaak is tot en met zaterdag 29 juli te bezoeken. Daarna gaan de deuren voor een maand dicht. “Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september hebben we een openingsweekend in de agenda staan. Het moet een groot feest worden.”

Volgend jaar staat er waarschijnlijk weer een feest op de planning. Dan bestaat Besseling namelijk 50 jaar. Lees hier meer over het verleden van Slijterij Besseling.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
  1. Yoshua

    Vertaald Turks naar Nederlands is de nieuwe naam Besseling Boos/gek.
    Waarom wil de altijd vrolijke Kasper zich als boos neerzetten?
    Misschien bedoelen ze eigenlijk te zeggen dagelijks Besseling.
    De klanten van de Turkse Moskee (Turkse moslims drinken alcohol) schrikken misschien van de plotseling boze/gekke slijterij.

  2. A321

    Leuk! Ik doe mee

  3. Gregor

    Zolang de Domtoren wijn maar in het assortiment blijft vind ik het goed!

  4. Ihsan

    @Yoshua, ‘deli’ betekent in het Turks ‘gestoord’, niet boos. In de zin van gek, verward, idioot. Misschien heb je het verkeerd vertaald via het Engels (mad)?

  5. Koel Hoofd

    Goed plan, twee goeie zaken samenvoegen.

    @Yoshua
    Het zal het winkelend publiek echt worst wezen welke naam er boven de toko hangt. Ze komen er omdat zowel Besseling als Morty’s producten hebben die al die andere toko’s in de buurt niet hebben. De enige die er niet zullen komen zijn de veganisten en tea-totallers.

  6. JdV

    @koel hoofd: en zelfs dat weet je niet want voor hetzelfde geld gaat de deli heerlijke thee voor de geheelonthouders verkopen 🙂

  7. Yoshua

    @Koel Hoofd,
    Denk niet dat je zomaar binnenstapt bij de gestoorde kapper of gestoorde slager wanneer dat op de deur staat.

    @Ishan,
    Ik heb het niet vertaald via een app.
    22 jaar geleden heb ik mijn groothandel verkocht aan een bedrijf dat de naam heeft Deli XL.
    Ik ben geboren en getogen Lombokker, dan heb je heel veel Turkse vrienden en vriendinnen.
    Die vertelde me dat het de naam van de nieuwe eigenaar grote gek betekenende.
    Ik was niet meer zeker van het woord gek, vandaar boos/gek.
    De nieuwe naam van slijter Kasper is dus gestoorde Besseling.
    Nog erger.

  8. JdV

    @yoshua: gelukkig wonen we in Nederland en spreken we hier Nederlands. Heeft u wellicht de vertaling van deli in het swahili of chinees nodig?

  9. Bert Bruislijm

    @Yoshua, dus we wonen in turkije? Hier in nederland betekent Deli gewoon de afkorting van delicatessen. Had deze zaak in Ankara gestaan dan had ik je bezorgdheid begrepen, in dit geval denk ik…… echt?
    Zou me er niet zo druk om maken.

  10. Ton

    @JdV en Bert Bruislijm
    Jammer toch dat de anekdote (Frans) van Yoshua (Hebreeuws) direct weer pijnlijk is voor jullie overgevoelige lange tenen.
    Overigens is delicatesse oorspronkelijk een Frans woord.
    En een deli is in Brabant een koekwous. Maar dat woord mag ik van jullie in Utrecht natuurlijk ook niet gebruiken ?

  11. JdV

    @Ton. Nee. Je bent niet in Brabant. Doe dat maat op TIC (Tilburgse Internet Courant).

  12. S

    Waarom wordt mijn bijdrage niet geplaatst?!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).