Sticker-actie Biltstraat is succes: dierenwinkel is er, bakker, drogist en kantoorboekhandel op komst - De Utrechtse Internet Courant Sticker-actie Biltstraat is succes: dierenwinkel is er, bakker, drogist en kantoorboekhandel op komst - De Utrechtse Internet Courant

Sticker-actie Biltstraat is succes: dierenwinkel is er, bakker, drogist en kantoorboekhandel op komst

Sticker-actie Biltstraat is succes: dierenwinkel is er, bakker, drogist en kantoorboekhandel op komst

Een bakker, dierenwinkel, kantoorboekhandel, bloemist en drogist. Dat waren de meest genoemde suggesties voor leegstaande panden op de Biltstraat. Door het plakken van een sticker op de panden konden buurtbewoners aangeven wat zij daar het liefst zouden zien. Vlak na de lancering van de actie werd Pets Place aan de Biltstraat geopend en inmiddels zitten de eerste concrete successen van de stickeractie in de pijplijn.

Zo ziet het er naar uit dat biologische bakker ‘Le Perron’ en een kantoorboekhandel hun weg naar de Biltstraat weten te vinden. Ook met een drogist zijn er gesprekken gaande, vertelt Danielle van der Kuyl, winkelstraatmanager bij HISA.

Ik wil hier…

Het begon met de lancering van www.biltstraat.com begin oktober 2013. Van der Kuyl: “Op deze site worden de leegstaande panden op de Biltstraat op een ludieke manier vanuit het oogpunt van een vestigend winkelier of restauranthouder belicht. Om de website extra aandacht te geven, en bij omwonende te inventariseren wat zij op de Biltstraat missen, zijn er eind september huis aan huis stickers verspreid. Via deze sticker zijn omwonende gevraagd aan te geven wat zij missen op de Biltstraat. Deze stickeractie was een groot succes. De stickers zijn in groten getale op de lege panden in de Biltstraat geplakt en ook op biltstraat.com/ikwilhier zijn veel reacties achtergelaten.”

Doorgaan

De vereniging wil zeker door gaan met het benaderen van ondernemers. “In het eerste kwartaal van 2014 worden bijvoorbeeld interessante partijen benaderd door middel van een mooie postkaart die naar biltstraat.com verwijst. Dit zodat de site weer extra onder de aandacht gebracht wordt”, aldus Van der Kuyl.

1 Reactie

Reageren
  1. omwonenden

    De directe buren en omwonenden zijn niet op de hoogte gebracht van de verbouwingen die spontaan mensen het leven zuur hebben gemaakt. Geen bosje bloemen, geen voorafgaande waarschuwing, geen briefje, boem zomaar verbouwen, super ASOCIAAL !!!!!!!!!!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).