‘t Wijnstraatje wil kleine wijnboeren steunen: ‘Enorme voorraden blijven liggen’ | De Utrechtse Internet Courant ‘t Wijnstraatje wil kleine wijnboeren steunen: ‘Enorme voorraden blijven liggen’ | De Utrechtse Internet Courant

‘t Wijnstraatje wil kleine wijnboeren steunen: ‘Enorme voorraden blijven liggen’

‘t Wijnstraatje wil kleine wijnboeren steunen: ‘Enorme voorraden blijven liggen’
De winkel van ByEmy in de Twijnstraat. Foto: DUIC
De eigenaren van ‘t Wijnstraatje zijn een crowdfunding gestart om meer kleine duurzame wijnproducenten een podium te geven. Wijnimporteur ByEmy, die de winkel in de Twijnstraat opende, wil de donaties gebruiken om nieuwe wijnen te importeren, duurzaam te bezorgen en de winkel een upgrade te geven. 

De eigenaren van ‘t Wijnstraatje zijn een crowdfunding gestart om meer kleine duurzame wijnproducenten een podium te geven. Wijnimporteur ByEmy, die de winkel in de Twijnstraat opende, wil de donaties gebruiken om nieuwe wijnen te importeren, duurzaam te bezorgen en de winkel een upgrade te geven. 

“Kleine wijnboeren zitten momenteel met enorme voorraden die blijven liggen doordat de horeca gesloten is”, zegt Dennis Leeuwerik, eigenaar van ByEmy. “Wij kunnen deze wijnboeren gelukkig nog wel steeds een podium bieden. Daarom willen we investeren in het uitbreiden van ons portfolio en wijnen importeren bij nieuwe kleine duurzame familieproducenten.”

ByEmy begon als platform voor een vriendenkring van vinologen, sommeliers, chefs, kleine wijnproducenten en wijnliefhebbers. In 2019 opende hun winkel in de Twijnstraat.

Artikel gaat verder onder de foto

Het team van ByEmy in de winkel

De wijn wordt ingekocht bij wijnmakers, vaak familiebedrijven, door heel Europa. “Wij vinden het belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in de duurzame wijnproductie en kleine, onafhankelijke wijnmakers. Daarom proberen wij zoveel mogelijk unieke wijnen rechtstreeks bij de wijnmakers in te kopen. Zonder interventie van tussenpersonen krijgen de wijnmakers een eerlijk afzetkanaal en een goede prijs voor hun wijnen.”

Voor de winkel willen ze met het opgehaalde bedrag onder meer speciale wijnrekken en iPads aanschaffen. Ook een elektrisch voertuig, zoals een elektrische tuktuk of bakfiets, staat op het verlanglijstje om hun wijnen duurzaam te kunnen bezorgen.

Met de crowdfunding is al ruim 25.000 euro opgehaald. Het uiteindelijke doel is 50.000 euro Tot eind januari kan er nog worden gedoneerd.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
  1. Scherpschutter

    Ik begrijp het niet helemaal. Ik lees een heel verhaal over duurzame wijnen en het steunen van kleine wijnboeren, maar de ondernemer ik kwestie wil geld lenen om iPads, wijnrekken en een vervoersmiddel te kopen. Wat heeft dat met kleine wijnboeren van doen?

    Daarnaast: een onderneming die geld wil lenen om iPads te kopen wekt bij mij nou niet het beeld op dat het een onderneming is die er heel goed voor staat en het waard is om in te investeren.

  2. Koel Hoofd

    Goede wijn blijft eeuwen goed in de fles.
    Wanneer corona eindelijk eens onder controle is, dan komt er zo’n megagroot wereldfeest dat die “mega wijn voorraad” binnen de kortste keren is opgedronken…
    Dus alles wat nu wordt opgekocht, is straks goud waard.
    Corona is tijdelijk, wijn is van alle tijden.

  3. Stadsie

    Mooie producten lijkt mij en een duurzaam goed verhaal. Alleen dat van die de Ipads begrijp ik ook niet.

  4. Kadoendra

    Doctorandus Scherpschutter staar u niet blind op een ipad, een wijnrek en een vervoermiddel maar bezie de creativiteit; een duurzame wijnwinkel in de Twijnstraat genaamd ‘t Wijnstraatje.

    Een V&D is financieel plat gegaan door een totaal gebrek aan creativiteit dus de creatieve geesten die een wijnwinkel genaamd ‘t Wijnstraatje in de Twijstraat zijn begonnen gaan het zeker wel redden!

  5. Scherpschutter

    @Kadoendra

    Ik zie het verkopen van duurzame wijnen vooral als een gebrek aan creativiteit. Het is oppervlakkige trendmarketing. Dat, in combinatie met het lenen van geld om iPads te kopen getuigt er niet van dat hier een heel vaardige ondernemer aan het werk is, maar ik wens ze veel succes. Het is ook best een leuk winkeltje. Ik ben er wel eens geweest.

    Verder is de V & D natuurlijk niet failliet gegaan door een gebrek aan creativiteit. Dat is een schattig naieve notie. De V & D is simpelweg leeggezogen door een slimme investeerder die vrijwel direct na de overname al het vastgoed voor buitensporig hoge prijzen verkocht aan een partij in ruil voor gegarandeerde exorbitante huurprijzen vanuit V & D….

    De investeerder haalde hiermee vrijwel direct zijn investering terug EN een vette miljornenerwinst. Het V & D karkasje dat overbleef verkocht hij ook nog eens voor miljoenen aan een investeringsmaatschappij. Dat V & D failliet is gegaan heeft niets te maken met een gebrek aan creativiteit, maar alles met een zeer intelligente investeerder die een mooie verdienkans zag.

  6. Kadoendra

    @Scherpschutter

    Tijdens het laatste hoofdstuk van de V&D was de V&D eigendom van een investeringsmaatschappij uit de USA.

    Waar veel investeringsmaatschappijen zeer goed in zijn is het verschuiven van flinke bedragen zo ook deze USA investeringsmaatschappij maar er ontbrak bij deze investeringsmaatschappij een totaal gebrek aan contact met het warenhuis V&D.

    Hierdoor is de V&D uiteindelijk verwoorden tot een troosteloze DDR warenhuis waar emotie en creativiteit totaal ontbrak.

  7. Koel Hoofd

    @Kadoendra
    Die Amerikaanse kapitalistische economische theorieen welke het schuiven van bedragen en extreme korte termijn rendementen mogelijk maken, worden ook al sinds de eeuwwisseling (invoering bama structuur) exclusief aan Nederlandse hogere opleidingen gedoceerd.

    Kan je nog gekker vertellen.
    Sinds de nobelprijs voor economie wordt toegekend, is het overgrote meerendeel uitgereikt aan Amerikaanse staatsburgers. Dat is niet omdat die Amerikanen nou zo slim zijn of iets goeds willen doen voor de mensheid, dat heeft dat domme volk nog nooit gedaan. Maar omdat de nobelprijs voor economie wordt toegekend door Zweedse bankiers.
    Bedenk dan dat bankiers de meest smerige macht in deze wereld hebben. Ze kunen namelijk geld maken wat er helemaal niet is. Niet door het extra bij te drukken, wat centrale banken graag mogen doen dankzij die Amerikaanse financiele theorieen. Ook niet door goud of diamantmijnen of andere waardevolle materie te bezitten. Maar door mensen een contract te laten ondertekenen.
    Nou jij weer.

  8. Scherpschutter

    @Koel Hoofd

    U heeft de klok horen luiden, maar het -ahem- gaat wat mis in de details… Voor de goede orde: dat banken geld kunnen scheppen bij kredieten heeft niets(!) met kapitalisme te maken. Maar dan ook echt helemaal niets. Een dergelijk vermogen om vals te spelen (rente vragen op lucht…) is een privilege dat van staatswege gegund is….

    In een werkelijk kapitalistische markt (een markt waarin dus ook geldschepping een ieder vrij staat en iedereen eigen geld kan uitgeven), zal een bank die zo ongelofelijk kan vals spelen met zuivere valsemunterij natuurlijk nooit de gunning van een klant krijgen. Immers, was gelduitgifte volledig vrij en dus kapitalistisch ingestoken (ipv verboden door de overheid muv voor de overheid) dan gaan bedrijven natuurlijk heel snel een totaal heel ander soort geld uitgeven i.p.v. een waardeloze fiat valuta i.c.m met het corrupte systeem van fractional reserve banking.

    U wilt immers geen waardeloos flutgeld. U wilt werkelijk geld. U wilt ook niet berooft worden van de vruchten van arbeid door de uitgever van dit nepgeld. U wilt oersolide geld. Good as gold. Geld met intrinsieke waarde. Geld dat de een niet in staat stelt te parasiteren op de ander in een corrupt proces van geld genereren door lucht uit te lenen…

    Ik neem thans ook aan dat als u ooit ergens geld zou moeten lenen dat u het wel prettig zou vinden om werkelijk geld in uw handen te krijgen i.p.v. een waardeloze lege huls verzonnen credits of papier, waar u vervolgens wel rente over betaalt…

    Andersom: zou u werkelijk in Euro’s betaalt willen krijgen voor uw goederen of diensten als u ook in een geldsoort betaalt zou kunnen krijgen dat 100% gedekt is door assets, zoals goud? Natuurlijk niet. In een kapitalistisch geldmarkt kan geen Euro bestaan. Die is met een dag opgeheven omdat niemand die troep meer accepteert.

    De reden dat banken als een charlatan met toverhoed (nep)geld uit hun hoge hoed kunnen toveren…is omdat de overheid dit toestaat. Het is omdat de overheid VERBODEN heeft aan wie of wat dan ook om een concurrende geldeenheid uit te brengen. Doet u dit wel…Wee uw gebeente.

    Het huidige geldsysteem is NIET kapitalistisch. Het is anti-kapitalisme(!) avant la lettre. Het is gewoon overheidsfopgeld in een corrupt monetair stelsel van de overheid dat helemaal niemand bevoordeelt….behalve diezelfde overheid en haar monopolistische criminele bancaire vriendjes.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).