Talud9 nummer twee koffiebar in Nederland | De Utrechtse Internet Courant Talud9 nummer twee koffiebar in Nederland | De Utrechtse Internet Courant

Talud9 nummer twee koffiebar in Nederland

Talud9 nummer twee koffiebar in Nederland
Talud9 heeft gisteren een oorkonde in ontvangst genomen voor de nummer twee koffiebar van Nederland. De prijs werd uitgereikt door Misset Horeca. Interesse is het geheim, volgens eigenaar Wouter Verwer.

Talud9 heeft gisteren een oorkonde in ontvangst genomen voor de nummer twee koffiebar van Nederland. De prijs werd uitgereikt door Misset Horeca. Interesse is het geheim, volgens eigenaar Wouter Verwer.

De oorkonde die Talud9, gevestigd aan ‘t Wed, gisteren in ontvangst heeft genomen, wordt in de zaak opgehangen. De koffie- en wijnbar mag zich nummer één koffiebar van de provincie Utrecht noemen en nummer twee van Nederland, volgens Misset Horeca.

De tweede en eerste plek kwam voor eigenaar Wouter Verwer als een verassing. “Ik weet dat we hele goede koffie zetten, maar dat doen andere bedrijven ook. Er zijn de laatste tijd ontzettend veel koffiebarretjes bij gekomen. Wij zijn een koffie en wijnbar dus je moet je aandacht op beide verdelen. Dat hebben wij schijnbaar erg goed gedaan. Ik vind dat veel restaurants betere koffie moeten zetten. Ik had het niet verwacht dat we nummer twee van Nederland zouden worden maar wel gehoopt dat we in de top vijf terecht kwamen. Het is echt een waardering voor onze inzet.”

Eén keer in de drie maanden houdt Talud9 een trainingsdag voor het personeel. Er wordt dan verteld over wijnen en koffie’s. “Naast dat je goede koffie moet kunnen zetten, moet je er vooral interesse voor hebben. Ik denk dat dat de kunst is. We hebben veel studenten in dienst en die hebben het naast de trainingen vooral zichzelf aangeleerd. Ik heb het mijzelf ook aangeleerd”, vertelt Verwer.

Talud9 werkt niet met een menukaart, aan tafel wordt verteld over de verschillende bonen. “Iedere drie maanden wisselen we van bonen, op deze manier proberen we alle landen uit. Momenteel worden de koffie’s gemaakt van Javaanse en Panamese bonen. De Javaanse boon is mild en heeft meer frisse zure. Voor een intensere koffie is de Panamese boon een aanrader. Deze geeft een intense espresso gebrande smaak van cacao en kruidkoek”, legt Verwer uit.

Nog twee landen heeft de eigenaar op zijn verlanglijst staan. “Ik heb een aantal koffie’s uit India en Ethiopië geproefd, die zou ik erg graag in de zaak willen hebben.”

Koffiebar Black & Bloom uit Groningen nam de eerste prijs voor beste koffiebar van Nederland in ontvangst.

1 Reactie

Reageren
  1. Harold

    Talud9 zit gevestigd aan de Donkere Gaard! Dus niet op ‘t Wed zoals het artikel suggereert…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).