Terras Stelios op Ledig Erf was vrijdag even open maar moest snel weer dicht - De Utrechtse Internet Courant Terras Stelios op Ledig Erf was vrijdag even open maar moest snel weer dicht - De Utrechtse Internet Courant

Terras Stelios op Ledig Erf was vrijdag even open maar moest snel weer dicht

Terras Stelios op Ledig Erf was vrijdag even open maar moest snel weer dicht
Van de eerste echte warme dag van het jaar werd afgelopen vrijdag door enkele tientallen Utrechters gebruik gemaakt op het terras van Stelios op het Ledig Erf. Dit was echter niet de bedoeling. Een miscommunicatie lag hier ten grondslag aan.

Van de eerste echte warme dag van het jaar werd afgelopen vrijdag door enkele tientallen Utrechters gebruik gemaakt op het terras van Stelios op het Ledig Erf. Dit was echter niet de bedoeling. Een miscommunicatie lag hier ten grondslag aan.

Stelios Mataxas is de eigenaar van Stelios Kitchen & Bar op het Ledig Erf en was zich vrijdag van geen kwaad bewust toen hij zijn terras in afgeslankte vorm opende. “Ik had het met de bewoners overlegd en dacht dat het goed zat. Het terras was kleiner dan eerst en we hadden een vroegere sluitingstijd afgesproken met de buren omdat de gemeente tegen ons heeft gezegd dat we het samen moeten oplossen.”

Eind februari kregen de twee horecaondernemers van Stelios Bar & Kitchen en Restaurant Speck slecht nieuws van de rechter. De bovenburen die klaagden over geluidsoverlast werden in het gelijk gesteld en de omgevingsvergunning werd door de rechter vernietigd. Zodoende moeten de terrassen van de twee restaurants voor onbepaalde tijd dicht totdat er een nieuwe vergunning afgegeven wordt door de gemeente.

“Helaas werd ik al snel door de gemeente gebeld met de mededeling dat ik het terras toch echt weer moest sluiten,” vertelt Stelios. “Hoe lang het nog gaat duren is mij niet duidelijk. Het lijkt erop dat de zomer al bijna voorbij is voordat het terras hier weer open mag.”

De gemeente laat weten dat het inderdaad niet de bedoeling is dat er nu alweer terrassen worden opgesteld op het plein. “Het is heel goed dat ondernemers en bewoners met elkaar in gesprek zijn, maar zonder vergunning is dit natuurlijk niet de bedoeling,” zegt woordvoerder Mara Hoogveld. “Wij wachten nu totdat de eigenaar van het pand een nieuw plan met geluidsrapportage indient en dan kunnen wij een voorrangsprocedure starten voor een nieuwe omgevingsvergunning.”

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. T de Hoog

  Nou gemeente Utrecht laat deze ondernemers hun gang gaan, met vergunningen die niet binnen zijn van Eneco en die laten jullie ook gewoon doorgaan verziekers.

 2. heldoorn

  Bijzonder irritant dat mensen midden in de stad willen wonen en vervolgens gaan klagen over geluidsoverlast. Ga weg! Ga lekker in Leidsche Rijn wonen. Terwijl tijdens de bouw van deze appartementen het al bekend was dat er horeca zou komen. Bah

 3. bm

  Zuuuuuuuuuuuuuuucht ……………

 4. Manuela

  Tsja, de bewoners willen wel hartje stad wonen maar dan wel met de rust van het platteland. Waarom zouden zij uberhaupt op een bruisende plek als het Ledig Erf willen wonen? Ik woon er om de hoek en geniet van alle levendigheid.

 5. Binnenstadsbewoner

  Wat is dit weer ambtelijk. Je woont in de binnenstad dus dan is dit het risico. Waarom weer hardwerkende middenstanders dwars gaan zitten?

 6. Katja

  Pardon ? Liep er zondag langs, gewoon geopend.

 7. Henk

  Geluidsrapportage indienen, dan voorrangsprocedure starten voor nieuwe omgevingsvergunning.

  – Wat klinkt dat heerlijk bureaucratisch.

 8. B. Innenstad

  Wat een strop voor de ondernemers! Toen de bouw gaande was van de twee nieuwe gebouwen was duidelijk te zien dat er op de begane grond horeca zou komen. En wat denk je dan dat er met een aangrenzend plein in de binnenstad gaat gebeuren? Juist. Accepteer het of zoek een appartement op Leidsche Rijn.

 9. Jan

  Ik vind dat als je als gemeente op zo’n locatie een vergunning geeft om te gaan bouwen, je ook moet zorgen dat duidelijk is wat er gaat komen en dat er op voorhand een vergunning ligt. Weten de toekomstige bewoners en de toekomstige uitbaters waar ze aan toe zijn. Wel zo gemakkelijk.

 10. Utregter

  Met dank aan de buren !
  Echter hulde aan de Handhavers die niet mee gaat in de hetze maar zich vasthouden aan de wet en regelgeving anders waren de bewoners niet naar de rechter gestapt om hun gelijk te halen….vraag is maar of ze hun gelijk hebben gekregen want de terassen komen gewoon terug en de “overlast” waar ze over klagen dus ook. De rechter heeft aangegeven dat de Gemeente een verkeerde meting heeft verricht en toen beslist dat dit over moet…….dus niets over de overlast

 11. Janus

  Vanaf begin af aan was duidelijk dat er horeca zou komen. Ga dan nu niet zeiken.

 12. Thomas

  Wat een vijandige sfeer richting mensen die geen zuipende lallende dronkelappen onder hun raam willen hebben. Mensen die van de rechter gelijk hebben gekregen.

  De aanstichter hier is de gemeente, die een plan goedkeurende om ver buiten het centrum, op een plek waar het niet kan, terwijl centrumstraten leeg komen te staan doordat er teveel horecapanden zijn, een megalomaan plan voor horeca in dat pand goedkeurde.

  Dat had nooit mogen gebeuren. Horeca past niet op die locatie, heeft nooit op die locatie gepast en zal nooit op die locatie passen.

  Zullen we eens uit hetzelfde vaatje tappen als de reaguurders?

  “Als je zo nodig horeca wilt, ga dan lekker naar de zuipkeet in de polder! Val omwonenden er niet mee lastig. Je wist van tevoren dat er mensen in een stad wonen en toch ga je er zuipen!”

  Zo, zoals je ziet is dat “het zit er nou eenmaal” een onzinargument dat zo om te draaien is. Kijk eens op de kaart. Ver buiten het centrum aan de rand van een woonwijk. Horeca past daar niet, en dat blijkt nu.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).