Urban Outfitters komt in pand Wolff-bioscoop Oudegracht | De Utrechtse Internet Courant Urban Outfitters komt in pand Wolff-bioscoop Oudegracht | De Utrechtse Internet Courant

Urban Outfitters komt in pand Wolff-bioscoop Oudegracht

Urban Outfitters komt in pand Wolff-bioscoop Oudegracht
De Amerikaanse modeketen Urban Outfitters komt in het pand van de voormalige bioscoop Wolff Camera aan de Oudegracht. Dit meldt het Algemeen Dagblad. De bioscoop sloot op 31 maart en was voorheen de oudste nog in werking zijnde bioscoop van Nederland.

De Amerikaanse modeketen Urban Outfitters komt in het pand van de voormalige bioscoop Wolff Camera aan de Oudegracht. Dit meldt het Algemeen Dagblad. De bioscoop sloot op 31 maart en was voorheen de oudste nog in werking zijnde bioscoop van Nederland.

Urban Outfitters heeft honderden vestigingen over de wereld maar de locatie in Utrecht wordt de tweede in Nederland. Alleen Amsterdam heeft ook een kledingwinkel van het merk. Wanneer de winkel in Utrecht opengaat is nog niet precies bekend. De verbouwingen aan de oude bioscoop zijn nog in volle gang.

De komst van het Amerikaanse kledingmerk is onderdeel van grotere veranderingen in de Utrechtse binnenstad. Jeroen Brouwer, retailmakelaar in de Utrechtse binnenstad, laat aan het dagblad weten dat er veel nieuwe winkels bij gekomen zijn en dat er veel verbouwd wordt. Zo zijn onder andere onlangs Nespresso, Didi en Timberland verschenen en openen binnenkort Caroline Biss, SuperDry, Lola&Liza en Floris van Bommel.

Gekoppelde berichten

19 Reacties

Reageren
 1. Utregter

  Fijn! Nog een modeketen!
  Grote veranderingen in Utrechtse binnenstad? Mwoah….

 2. R

  En boven die winkel komen appartementen? Of laat men die verdiepingen leegstaan, zoals vrijwel alle verdiepingen in alle grote winkelstraten in Nederland helemaal leegstaan? Met de leegstand boven winkels in Utrecht – een paar honderd leegstaande verdiepingen langs alleen al de Oude Gracht – kan je enkele duizenden mensen van een huis voorzien, alleen dan moeten pandeigenaren wel meewerken.

  Helaas brengt een winkel per vierkante meter per maand enkele duizenden euro’s op, zodat ze het vaak geneuzel vinden om voor een huur van een paar honderd euro per maand nog voor huurbaas te gaan spelen.

 3. Jeroen Kaakdorst

  Yes! Precies waar de stad op zit te wachten! Nóg een Amerikaanse modeketen!

 4. andreas

  Urban Outfitters te kennen vanuit Dublin en London gebruiken ze alle verdiepingen in het pand. Dat hebben ze in Amsterdam, Dublin en London ook gedaan.

 5. Joost

  Het is dat ik beter weet, maar afgaande op de comments op deze website zou ik toch niet anders kunnen concluderen dan dat Utrechters een enorm zuur volk zijn zeg.

 6. Willem

  Niet vreemd dat er steeds minder volk komt winkelen in de binnenstad. Kleren kopen kan ik op internet ook wel. Niks geen leuke typisch Utrechtse winkels meer.

 7. Frank

  @R: Huh… enkele duizenden Euro’s per vierkante meter per maand? Ik denk dat je nog even wat desk research moet verrichten. Of je calculator moet updaten.

 8. KECK

  Willem (en iedereen in NL)
  Kom niet naar de Oudegracht, maar zoek de straten eromheen op.
  Daar is het nog gezellig en uniek. Ik noem een Lijnmarkt, Zadelstraat, Springweg…
  In de Zadelstraat zitten 30 verschillende winkels, waarvan er maar 2 aan een (kleine) keten toebehoren. Dus typisch Utrechts? ga er voor naar de zijstraten van de Oudegracht 🙂

 9. KECK

  vergeet ik te verwijzen naar de website van de zadelstraat:
  http://www.zadelstraat030.nl 30 unieke pandjes met 30 unieke winkels

 10. Willem

  @keck: daar heb je gelijk in… 😉

 11. pieter conemans

  dank je Keck! ( http://www.springweg.nl/ )

 12. Ronald

  @R: Wat een sterk verhaal… bron?

 13. Frank

  @KECK: Je hebt helemaal gelijk. Behalve dat dat typisch Utrechts is of zou zijn. Elke grote stad heeft zo’n gebied met ‘knuffelwinkels’.
  En ze zijn per stad anders, maar je kunt dat karakter niet echt typisch voor de betreffende stad noemen. Ook die straten met knuffelwinkels zijn per stad in zekere zin uitwisselbaar.

 14. Herbert Kniezucht

  @Jeroen: welke Amerikaanse modeketens zitten er nu in Utrecht dan? WE is Nederlands, Zara Spaans, H&M Zweeds, Score Nederlands, V&D en C&A idem. Zelfs America Today is Nederlands. Ik kan zo snel alleen Foot Locker bedenken, dus als dát je criterium is kunnen er prima nog een aantal bij!

 15. Rcp030

  Herbert. ….Hollister.! The North face. o.a

  Mogen er meer bij , is de toekomst, grote merken met brandstores wereldwijd. De kleinere zelfstandige winkels er tussen. Prima!

 16. Inge

  Ik denk dat het er meer om gaat dat zowat alle steden (in Ned. maar ook daarbuiten steeds meer) zowat hetzelfde winkelaanbod hebben, van kledingwinkels (H&M, Zara, C&A, WE etc) tot die (vieze) fastfood shit. (MacDrek, kfc subway, etc)
  1 grote eenheidsworst, worden alle steden/wereld zo onderhand.

  En helaas levert bovenverdiepingen leeg laten staan inderdaad meer op dan verhuren voor bewoning (want dan ben je 4-6 m2 aan winkeloppervlakte “kwijt” die een stuk meer oplevert, dan hele bovenverdiepingen verhuren..

 17. Mia Amram

  Helemaal met Arjan eens, er zijn genoeg leuke Utrechtse winkels voor wie wat verder kijkt. Pal in het centrum op Achter Clarenburg, Bakkerstraat, Choorstraat, Steenweg en loop eens wat verder de Oudegracht op richting Twijnstraat ….

 18. Eenzame kaartscheurman

  Als jullie nou allemaal wat vaker naar die kutbioscoop waren gegaan was dit allemaal niet nodig geweest. Zeikerds

 19. Erwin

  @eenzame kasrtscheurman: als je het nieuws een beetje had gevolgd zou je geweten hebben dat de bioscoop niet verdwijnt vanwege tegenvallende bezoekersaantallen…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).