Utrecht wordt gaststad voor finale Academische Jaarprijs 2013 | De Utrechtse Internet Courant Utrecht wordt gaststad voor finale Academische Jaarprijs 2013 | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht wordt gaststad voor finale Academische Jaarprijs 2013

Utrecht wordt gaststad voor finale Academische Jaarprijs 2013

De finale van de achtste editie van de Academische Jaarprijs wordt dit jaar in Utrecht gehouden. Creatieve onderzoekers en wetenschappers die de resultaten van hun onderzoek op een vernieuwende manier kenbaar willen maken aan een groot publiek doen mee aan de competitie. Hoofdprijs: 100.000 euro.

De Academische Jaarprijs is een landelijke prijs, waar onder andere teams van onderzoekers aan Nederlandse universiteiten, UMC’s en onderzoeksinstituten om kunnen strijden,” zegt Jan Karel Koppen, voorzitter Academische Jaarprijs.

De afgelopen jaren was Leiden het decor van deze competitie. “Het bestuur van de Academische Jaarprijs is van mening dat het voor de landelijke uitstraling van de prijs de voorkeur verdient om de avond dit jaar in een andere stad dan Leiden te organiseren.”

Mirjam de Rijk, wethouder van Economische Zaken en Openbare Ruimte, is trots om dit evenement in Utrecht te mogen verwelkomen. “Wij zijn de stad van kennis en cultuur. Utrecht kent de hoogst opgeleide bevolking van de vier grote steden en heeft de beste universiteit van het land. Bovendien bevinden zich in onze regio een aantal belangrijke kennisinstituten zoals het RIVM, TNO, KNMI, SenterNovem, Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum. Utrecht is een levendige cultuurstad en door haar centrale ligging een natuurlijke plaats van ontmoeting.”

Bekeken wordt nog welke locatie het meest geschikt is om de finale te huisvesten.

Academische Jaarprijs

De Stichting Academische Jaarprijs is in 2005 opgericht en is een initiatief van het NRC Handelsblad, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en VPRO/NTR.

Deelname staat open voor teams met wetenschappelijk onderzoekers, promovendi en studenten van de Nederlandse universiteiten, UMC’s, bij KNAW of NWO aangesloten onderzoeksinstituten, TNO, GTI’s en andere niet-commerciële onderzoeksinstituten.

Het team dat er naar oordeel van de jury het beste in slaagt om aan een breed publiek wetenschappelijk onderzoek te presenteren, wordt beloond met de hoofdprijs van 100.000 euro, die is bedoeld om het plan uit te voeren. .

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).