Utrechts bedrijf wint Vegan Award voor beste onderneming Utrechts bedrijf wint Vegan Award voor beste onderneming

Utrechts bedrijf wint Vegan Award voor beste onderneming

Utrechts bedrijf wint Vegan Award voor beste onderneming
Het Utrechtse bedrijf Vegan Food Tour is bij de Vegan Awards bekroond tot beste onderneming. Het bedrijf organiseert wandelingen waarbij deelnemers kennis maken met de vegan keuken. Eigenaar Patrick: “In de komende jaren willen we in alle provincies van Nederland tours organiseren.”

Het Utrechtse bedrijf Vegan Food Tour is bij de Vegan Awards bekroond tot beste onderneming. Het bedrijf organiseert wandelingen waarbij deelnemers kennis maken met de vegan keuken. Eigenaar Patrick: “In de komende jaren willen we in alle provincies van Nederland tours organiseren.”

De gidsen van de Vegan Food Tour nemen deelnemers mee met een wandeling door de stad, waarbij zij verschillende vegan gerechten eten. Op die manier willen zij deelnemers op een ‘onvergetelijke en smaakvolle manier’ kennis laten maken met de Utrechtse vegan cuisine. Dit jaar hebben de eigenaren Patrick en Daisy samen met hun gidsen zo’n 12.000 mensen op diervrije tour genomen.

Vegan Awards

De prijsuitreiking van de Vegan Awards vindt jaarlijks plaats. Dit keer was de gelegenheid in het Utrechtse plantaardige restaurant Karma Kebab, aan het Merwedekanaal.

De ondernemers achter de Vegan Food Tour Utrecht namen de prijs trots in ontvangst: “Dit is niet alleen onze prestatie. Alle restaurants waar wij mee samenwerken zijn ook winnaars. Zij maken onze tours tot wat ze zijn.” Patrick en Daisy hebben daarbij de ambitie om zich niet alleen te limiteren tot de randstad maar in alle provincies tours te organiseren, “Want ook daar gebeuren geweldige dingen als het om plantaardig eten gaat.”

De Vegan Awards worden sinds 2010 elk jaar uitgereikt met als doel om te laten zien wat er gebeurt om Nederland plantaardiger te maken. De winnaars in verschillende categorieën zijn door het publiek gekozen. Andere genomineerden waren onder meer een vegan schoenenmerk en een bedrijf dat plantaardige etensautomaten faciliteert.

7 Reacties

Reageren
 1. Nina

  Leuk!

  Felicitaties aan de winnaar 🥳

  Goed te zien dat deze vereniging financieel zelfstandig opereert zonder overheidssubsidies. Het kan dus zeker wel.

 2. Nico

  Vegan eten, een vervanger voor of ook wel nep genoemd ondanks dat het ook lekker kan zijn. Maar als ik de vraag krijg of ik vegan wil kan ik het niet nalaten om te vragen of dan ook met monopoly geld mag betalen.
  Succes Vegan Food Tour dat het jullie mag welbekomen en een volle zaak opleverd.

 3. Koel Hoofd

  @Nina
  Natuurlijk kan het met een idee waarvoor een supportive markt is, al die subsidietrekkers hebben geen markt maar de staatsruif vol hooi.
  Zero calorietjes en vol vezels en zo…

 4. Melody

  Geweldig, van Harte Gefeliciteerd !
  😀
  Deze tour spreekt erg aan, ook leuk als origineel cadeau, verassend uit de comfortzone trekkend (team-) uitje of zelf verwennerij. Juist ook als je twijfelt, je wordt vast en zeker aangenaam verrast hoe smaakvol en lekker het kan zijn. Ik zou zeggen niet twijfelen maar doen ! 😀

 5. Statler

  Als overtuigd omnivoor wissel ik vegan af met vleesgerechten omdat het allemaal lekker kan zijn.

 6. Ton

  @ Nico
  Hoezo nep ?
  Een handje nootjes, doperwtjes, een pot echte pindakaas, verse tomaten, seitan, tofu, een mooi brok pure chocolade: allemaal minder nep dan de bekende rookworst.

 7. Cas

  Ach Nina, de parade meent ook dat ze het zonder subsidie doen terwijl in elk jaarverslag van gemeenten te lezen is dat ze toch echt wel heel veel subsidie binnenhalen. Laat je niet misleiden

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).