Utrechtse Lifeguard voor de derde keer op rij genomineerd voor FD Gazellen - De Utrechtse Internet Courant Utrechtse Lifeguard voor de derde keer op rij genomineerd voor FD Gazellen - De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse Lifeguard voor de derde keer op rij genomineerd voor FD Gazellen

Utrechtse Lifeguard voor de derde keer op rij genomineerd voor FD Gazellen
Voor de derde keer op rij is Lifeguard genomineerd voor de FD Gazellen Awards. De omzetcijfers namen de afgelopen jaren exponentieel toe. Zijn de topsporters in het bedrijf het geheim achter dit succesverhaal?

Voor de derde keer op rij is Lifeguard genomineerd voor de FD Gazellen Awards. De omzetcijfers namen de afgelopen jaren exponentieel toe. Zijn de topsporters in het bedrijf het geheim achter dit succesverhaal?

Investeren in werknemers

De onderneming helpt organisaties met vitaliteitsmanagement. CEO Mikkel Hofstee: “Als je medewerkers fit zijn, nemen de bedrijfsprestaties ook toe, zijn werknemers minder vaak ziek en kunnen ze zich beter concentreren.” Het zuivelconcern FrieslandCampina en het adviesbureau Ernst & Young kregen al training bij Lifeguard. De stijgende omzet is volgens Hofstee te danken aan groeiende bewustwording: “Er is steeds meer aandacht voor mensen met een burn-out en velen van ons moeten langer doorwerken.”

Topsport in dienst

Het Utrechtse bedrijf koestert voormalige topsporters. Er werken er dan ook veel, waaronder de schaatser Jochem Uytdehaage. Dat ligt niet aan hun fysiek, volgens Hofstee, maar juist aan hun mentale kracht. “De meeste topsporters kunnen met druk omgaan en weten wat doorzetten is. Bijvoorbeeld de zwemmer Pieter van de Hoogenband, hij balanceert uitstekend tussen inspanning en ontspanning.” Wanneer sporters niet fit zijn, worden ze meteen afgerekend. Daardoor hebben ze een bepaalde mindset ontwikkeld. “Als je de hele dag achter je computer zit, is het vaak niet zichtbaar of je lekker in je vel zit. Daarbij onderscheiden sporters zich door alleen te focussen op hetgeen waar zij invloed op kunnen uitoefenen. Dat maakt ze scherper.” Hij is ervan overtuigd dat deze kennis uit de sportwereld het bedrijfsleven verder kan brengen.

Rituelen

Fysieke gezondheid is de sleutel, weet Hofstee: “Dat creëert mentale gezondheid.” Door middel van diverse rituelen op de werkvloer probeert een team van onder andere topsporters en gezondheidscoaches gedragsverandering teweeg te brengen. “Lifeguard heeft zelf ook een positieve bedrijfscultuur”, vertelt Hofstee. “We reflecteren tijdig en lunchen altijd gezamenlijk met allerlei verse salades.” In de afgelopen vijftien jaar heeft Mikkel Hofstee met zijn collega’s zo’n 200.000 mensen bereikt. Zij streven ernaar om de hele Nederlandse beroepsbevolking in Olympische topvorm te krijgen.

Op 16 november wordt bekend wie de uiteindelijke winnaars van de gouden, zilveren of bronzen gazellen zijn. De FD Gazellen Awards worden ieder jaar uitgereikt door het Financieel Dagblad. Als een bedrijf de afgelopen drie jaar met minimaal 20% in omzet is gestegen en het laatste jaar winstgevend heeft afgesloten maakt het kans om in de ranglijst te komen.

Vorig jaar kwamen maar liefst 73 Utrechtse bedrijven in aanmerking om de groeicompetitie te winnen. Hofstee verwacht echter niet in de prijzen te vallen: “Dat is meer weggelegd voor IT-bedrijven die een groei van 200 procent kennen.” DeliCoffee, AFAS Software en De Korte Weg B.V. (beter bekend als De Vegatarische Slager) zijn enkele andere bedrijven uit de provincie die op de lijst staan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).