Utrechtse ondernemers krijgen volledig patent op nieuwe vorm van sushi: Crushi | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse ondernemers krijgen volledig patent op nieuwe vorm van sushi: Crushi | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse ondernemers krijgen volledig patent op nieuwe vorm van sushi: Crushi

Utrechtse ondernemers krijgen volledig patent op nieuwe vorm van sushi: Crushi
Twee Utrechtse ondernemers hebben deze week op de vakbeurs Horecava hun gepatenteerde product gepresenteerd: krokante sushi oftewel Crushi. De Utrechters willen met dit product sushi opnieuw uitvinden.

Twee Utrechtse ondernemers hebben deze week op de vakbeurs Horecava hun gepatenteerde product gepresenteerd: krokante sushi oftewel Crushi. De Utrechters willen met dit product sushi opnieuw uitvinden.

Het zijn drukke dagen voor Jeroen van de Velde en Martijn Klein. Met meer dan 10.000 stukjes Crushi zijn de twee mannen naar de Horecava in Amsterdam gereden om hun product te presenteren. Crushi is simpelweg gezegd sushi met een krokant jasje.

Het idee voor Crushi ontstond in de keuken van restaurant Inspired aan de Biltstraat in Utrecht en is gebaseerd op twee foodtrends: sushi en fingerfood. Nadat Van de Velde en Klein samen het plan hadden om het product op de markt te brengen zijn ze heel Europa rond geweest: “We hebben gesproken met voedseldeskundigen, horeca, leveranciers en technici om zo het product te perfectioneren.” Het voelt als een jongensboek laat Van de Velde weten: “Als twee Utrechtse jongens willen we de markt veroveren met dit mooie zelfbedachte product.”

De Crushi werd met open armen ontvangen, vertelt Martijn Klein. “Het is mooi om te zien hoe enthousiast de reacties waren en hoeveel mensen je belangeloos willen helpen als het product gewoon goed is. We hebben iedereen laten proeven, want je kunt wel een mooie site bouwen en een enorme marketingcampagne opzetten, maar uiteindelijk gaat het om de smaak.”

Vanwege de innovatieve eigenschappen van het product kregen de ontwikkelaars volledig patent op de Crushi. Het product zal eerst verkocht worden aan bedrijven, later zal het wellicht ook in de supermarkten te komen liggen. Volgens de Utrechters is het een ideaal product voor bijvoorbeeld festivals, strandtenten en partycateraars.

9 Reacties

Reageren
 1. Rutger

  Is niet nieuw.

 2. Cees Verploeg

  @Rutger. Dan is het wel vreemd dat ze er patent op gekregen hebben

 3. Annemiek

  @Cees: Dat is niet vreemd. Dan ben je gewoon de eerste die er patent op aangevraagd heeft. En Rutger heeft gelijk: het is allesbehalve nieuw. Ik heb het in ieder geval al wel eens gehad bij een doorsnee sushi-tent.

 4. Joris Louwes

  Interessant. Variatie op de bitterbal? Gefrituurd?

 5. Ell

  Rutger heeft gelijk. Bij veel japanse restaurants wordt je daar af en toe mee verrast. Wel erg lekker idd.

 6. Robin

  Het concept is wellicht niet nieuw, de smaaksensatie daarentegen wel. Kortom, ga het proeven!

 7. Jos

  Wij waren 2 jaar geleden op vakantie in italie en daar is het ook allang op de menukaart te vinden. Maar heel slim van de mannen op er patent op te laten leggen, jammer dat ik zelf niet zo slim geweest ben

 8. Pierre

  Wat een blamage weer voor onze vaderlandse gastronomie:
  Sushi met krokante elementen is totaal niet nieuw. Dit product betekent een verkrachting voor echte vakkundige sushi en haar bewonderaars met kennis van zaken. Geen crush on you dus, Crushi! Alleen die smakeloze naam al…

 9. Kim

  Wat jammer weer al die negativiteit!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).