Utrechtse uitgeverij Snor brengt met ‘On Fire!’ ‘s werelds beste bbq-boek van het jaar uit | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse uitgeverij Snor brengt met ‘On Fire!’ ‘s werelds beste bbq-boek van het jaar uit | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse uitgeverij Snor brengt met ‘On Fire!’ ‘s werelds beste bbq-boek van het jaar uit

Utrechtse uitgeverij Snor brengt met ‘On Fire!’ ‘s werelds beste bbq-boek van het jaar uit
Het barbecueboek ‘On Fire! Het grote bbq-boek voor vrouwen (én mannen)’ van de Utrechtse Uitgeverij Snor heeft gisteren de eerste prijs gewonnen voor beste barbecueboek ter wereld bij de internationale Gourmand Cookbook Awards.

Het barbecueboek ‘On Fire! Het grote bbq-boek voor vrouwen (én mannen)’ van de Utrechtse Uitgeverij Snor heeft gisteren de eerste prijs gewonnen voor beste barbecueboek ter wereld bij de internationale Gourmand Cookbook Awards.

De uitreiking van de Gourmand Cookbook Awards vond afgelopen dinsdag plaats in Yantai, China. Auteur van het boek Charlotte Fielmich, alias Mme Charlotte, is nog helemaal onder de indruk: “Het was zo spannend! De concurrenten waren zo goed, ik kon me bijna niet voorstellen dat ik zou winnen. Het was ook nog veel indrukwekkender dan ik dacht om op dat podium in China te staan.”

On Fire! is september 2014 verschenen. Het boek is opgedeeld in seizoenen en begint met barbecueën in de winter. “Barbecueën is de laatste tijd steeds meer in opkomst, toch zie je mensen nog voornamelijk in de zomer in de weer met BBQ-pakketten van de supermarkt, met worst en speklappen. Niks mis mee, maar met weinig extra moeite kan het zoveel lekkerder en leuker. Dat laat ik zien in dit boek”, aldus auteur Fielmich.

BBQ voor vrouwen

snor2In het boek staan naast recepten van T-bone-steak en parelhoen, gegrilde ananas en coleslaw, ook playlists voor muziek en tips hoe je de barbecue het best kunt aansteken. Madame Charlotte: “Hoe vaak ik tijdens het barbecueën niet van mannen de vraag heb gekregen of ik hulp nodig had bij het aansteken van het vuur! Nergens voor nodig. Zo’n vuurtje aansteken is echt niet moeilijk.”

De Gourmand Cookbook Awards is een internationale kookboekenverkiezing die sinds 1995 jaarlijks wordt gehouden. Dit jaar was de uitreiking in Yantai, hoofdstad van de provincie Shandong, de grootste wijnstreek van China. Eerdere edities vonden plaats in Beijing en Parijs.

Gekoppelde berichten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).