Proeven bij opening eerste vershal Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Proeven bij opening eerste vershal Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Proeven bij opening eerste vershal Utrecht

Proeven bij opening eerste vershal Utrecht
Restaurant De Klub, één van de onderdelen van de Vershal. Foto: Wubbo Siegers
Eten, drinken en winkelen, dat kan vanaf vrijdag in de eerste vershal van Utrecht bij Vechtclub XL. Tijdens de opening aanstaande vrijdag kun je alvast proeven op een kleine markt met foodproducten en snuffelen tussen bloemen en designproducten.

Eten, drinken en winkelen, dat kan vanaf vrijdag in de eerste vershal van Utrecht bij Vechtclub XL. Tijdens de opening aanstaande vrijdag kun je alvast proeven op een kleine markt met foodproducten en snuffelen tussen bloemen en designproducten.

De koelcel van de voormalige farmaceutische groothandel OPG, grenzend aan Vechtclub XL is omgetoverd tot een vershal. In de hal zitten verschillende ondernemers, die zorgen voor verse producten. Het brood van bakkerij Skorpan wordt ter plekke gebakken, het bier gebrouwen door De Kromme Haring en Nordkapp Coffee brandt de koffie.

“In de hal kun je al het lekkers verzamelen en dit bij de Vechtclub opeten. Aanstaande vrijdag tijdens de opening kun je alvast proeven van deze verse en lokale producten en rondlopen op een tijdelijke markt met design- en foodproducten”, vertelt organisator Jet van Zwieten. Eten is er genoeg, want restaurant De Klub draait een varken aan het spit.

Bands
Tijdens de opening komt de Utrechtse indiepop band Alexi Lalas spelen en draaien verschillende DJ’s hitjes tot 01:00 uur. Om 16:30 uur zal wethouder Jeroen Kreijkamp (Economische Zaken) de officiële opening verzorgen.

Programma vrijdag
16.00 – 20.00 uur: markt
16.30 uur: officiële opening met wethouder Jeroen Kreijkamp
19.00 – 21.30 uur: DJ’s Joa (Booksounds) & Felagoro (Afrodisiac)
21.30 – 22.30 uur: Alexi Lalas (Indiepop uit Utrecht)
22.30 – 01.00 uur: DJ’s Joa (Booksounds) & Felagoro (Afrodisiac)

Reguliere tijden Brewpub De Kromme Haring
16.00 – 01.00 uur
Europalaan 2B, Utrecht

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Trol

  Kijk daar gaan we weer he”, een varken aan het spit is voor moslims haram,en voor de Joden niet Kosher, daar moet echt rekening mee worden gehouden in deze multiculturele stad wil je deze doelgroep ook bereiken.

 2. WvR

  Ben benieuwd 🙂
  Hoop dat het beter is dan de Markthal in Rotterdam, wat voornamelijk een verzameling eettentjes is met daarom heen een uiterst klein aanbod van redelijke tot goede producten.

 3. Freek Monsuur

  Locatie, locatie… Buiten het centrum gaat niet werken.

 4. WvR

  @Freek: Ach, de zuidelijke binnenstad, Dichterswijk, Rivierenwijk, Tolsteeg, Bleekstraat, Watervogelbuurt en Transwijk liggen allemaal op maximaal 1.5 km afstand. 20 minuten wandelen, 5 minuten fietsen.

  En waar in de binnenstad had je’m dan wel willen hebben? Precies in het midden dan toch, want van Wijk C naar het Ledig Erf (of omgekeerd) is ook een goeie 1.5km wandelen.

 5. Wim

  Trol,
  Dan blijven die toch lekker weg, ieder zijn deel.

 6. Theo

  @trol. Je zegt het zelf al, multi culturele stad. Dan moet het juist wel kunnen, zo’n varken aan het spit. Want dat maakt deel uit van ONZE cultuur. En die mag er ook zijn. Wij hebben hun cultureel eten toch ook geaccepteerd…

 7. Hans

  Eens met Freek. En waar dan? De droomlocatie voor een dergelijke formule is natuurlijk het oude postkantoor op de Neude. Maar ik ga zeker een keer kijken en proeven. De tijd zal leren of het daar toch kan werken.

 8. Saskia

  Restaurant de Klub zit al een tijdje en draait als een tierelier, altijd druk, dus niets mis met de locatie. Fijn juist dat de stukken buiten het centrum zich ook tot leuke plekjes ontwikkelen!

 9. WvR

  @Hans: Precies, de tijd zal het leren. Werkt het: prima, zo niet: volgende keer beter.

  En je kunt nu eenmaal niet ieder godvergeten ding in het centrum plaatsen, zeker als je bedenkt dat “Centrum Utrecht” gewoon de binnenstad is: Alles tussen de singels, met kleine stukjes er aangeplakt aan de westzijde.

  Het postkantoor is al vergeven aan de bibliotheek, maar had mij ook een mooie locatie geleken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).