Visjes aan de Twijnstraat gaat voor de Kibbeling Cup 2017 | De Utrechtse Internet Courant Visjes aan de Twijnstraat gaat voor de Kibbeling Cup 2017 | De Utrechtse Internet Courant

Visjes aan de Twijnstraat gaat voor de Kibbeling Cup 2017

Visjes aan de Twijnstraat gaat voor de Kibbeling Cup 2017
Ron Kievits van Visjes strijdt om de Kibbeling Cup 2017. Foto: DUIC
Voor het eerst vindt dit jaar de Kibbeling Cup plaats: een wedstrijd voor de titel van ’s lands lekkerste kibbeling. Ron Kievits van Visjes, aan de Twijnstraat, is de enige visboer uit Utrecht die de uitdaging aangaat.

Voor het eerst vindt dit jaar de Kibbeling Cup plaats: een wedstrijd voor de titel van ’s lands lekkerste kibbeling. Ron Kievits van Visjes, aan de Twijnstraat, is de enige visboer uit Utrecht die de uitdaging aangaat.

De van origine Haagse Kievits (52) denkt dat hij goede kans maakt om te winnen. “Ja, anders zou ik niet meedoen. En die Spakenburgers en Volendammers kunnen wel goed vis verkopen, maar of ze echt lekker kunnen koken betwijfel ik.” Kievits heeft zelf jaren gewerkt als kok. “Dus daarmee heb ik wel een voorsprong. En ik maak alles zelf, zonder toegevoegde smaakstoffen of andere troep erin. Het beslag van de kibbeling, de sauzen, de kruidenmix, alles.”

Wedstrijd

Eerder deze maand begon de wedstrijd. Daarvan bestaat de eerste fase uit klantenbeoordelingen op de kibbeling van de 120 deelnemende viszaken. “Hoe meer klanten me goed beoordelen, hoe beter dus. Hier in de winkel ligt een tablet om het te stimuleren. Maar wanneer ze deze Kibbeling Cup volgend jaar weer organiseren hoop ik wel dat ze de site verbeteren: op dit moment moeten klanten veel persoonlijke informatie invullen wanneer ze gaan beoordelen. Dat schrikt af. Er wordt nog net niet om je schoenmaat gevraagd.”

Kievits weet niet precies hoe Visjes ervoor staat in de wedstrijd. “Ik heb nog geen feedback gehad van de organisatie, dat moment moet nog komen. Ik weet niet hoeveel klanten al een beoordeling achtergelaten hebben en hoe zich dat verhoudt tot andere viszaken. Het is altijd schreeuwend druk. Ik heb niet het idee dat het meer is dan anders.”

Klanten kunnen de kibbeling op prijs-kwaliteit, smaak en bite beoordelen tot 12 mei. Op 22 mei worden de provinciewinnaars bekend gemaakt, waar vanaf 28 augustus een vakjury langsgaat om de kibbeling nog eens uitgebreid onder de loep te nemen. Daaruit zal een landelijke top-3 samengesteld worden, waarbij de viswinkel met de hoogste gemiddelde score de landelijke titel wint. Tijdens de Visbeurs in Spakenburg wordt op 2 oktober de winnaar bekend gemaakt.

Gekoppelde berichten

1 Reactie

Reageren
  1. CEES

    Leuk initiatief! Ik rij vijf keer per week langs deze viszaak en verbaas me erover dat ik heel vaak oud frituurvet ruik. … Dit belet mij om te komen proeven .

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).