In de oude veevoederfabriek Hooghiemstra (tegenwoordig bedrijvencentrum), naast het Griftprak zit sinds begin deze maand VOER. VOER is een hippe lunchroom die de sfeer wil creëren alsof je bij je oma een bammetje gaat eten. ‘Geen rompslomp, gewoon voer.’
“We wilden een hippe, pakkende naam voor onze lunchroom,” vertelt Sidney Rubens, mede-eigenaar van VOER. “Ik houd er altijd van om naar de oorsprong van iets te gaan, toen we gingen nadenken wat dat dan voor onze lunchroom betekent kwamen we uit op VOER. Dat is immers wat we hebben, niets meer en niets minder.”
“We wilden de sfeer creëren alsof je bij je oma een boterhammetje gaat eten. Onze lunchroom is dan ook eigenlijk één grote keuken met verschillende keukentafeltjes. Aan de gastvrouw vraag je of ze een boterhammetje voor je kan smeren, net zoals je vroeger thuis zou doen,” vertelt Rubens.
VOER gebruikt alleen maar producten van Utrechtse komaf. Zo bezoeken ze elke dag de markt, de moestuin, de plaatselijke bakker en de slager om de hoek. De koekjes komen uit de Koekfabriek in Utrecht. “Ons concept is bijzonder. Juist het feit dat je in een grote, open keuken terechtkomt en dat er iemand voor je een boterhammetje smeert, is bijzonder. Ook het feit dat we alleen Utrechtse producten gebruiken, maakt ons anders dan andere lunchrooms.”
Vanaf november kun je ook boterhammetjes bestellen en meenemen. “Op deze manier kun je ook van verse boterhammetjes genieten op je werk of met lekker weer in het Griftpark,” aldus Rubens.
13 Reacties
Reageren“alsof je bij je oma een bammetje gaat eten, gewoon voer”
Als mijn oma nog zou leven, zou je een flinke pets om de oren krijgen om zo’n opmerking. En terecht.
“VOER gebruikt alleen maar producten van Utrechtse komaf. Zo bezoeken ze elke dag de markt”.
En nu maar hopen dat de producten die je op de markt koopt van Utrechtse komaf zijn zeker…?
@utrechtse vogel 12 OKTOBER 2015 OM 17:59
Lol.
Overigens. Wordt het onderhand niet eens tijd om een bovengrens aan die quasi-unieke conceptuele hipstermeuk in de stad in te voeren?
“Ook het feit dat we alleen Utrechtse producten gebruiken, maakt ons anders dan andere lunchrooms.”
LOL.
Als er iets *niet* uniek is op het moment in Utrecht is een lunchtent met een hippe naam van één lettergreep die streekproducten serveert.
Wat een gezeur weer allemaal. En natuurlijk Hans oudwijk die zijn anti-hipster geluid wil laten horen, misschien een demonstratie op Vredenburg organiseren? Gewoon leuk, een nieuwe tent waarbij ze een origineel concept kiezen. Helemaal top, veel succes!!
Gewoon weer een plak van de huidige eenheidsworst die de smaak van de horeca bederft in Utrecht.
In de week van de armoede een zaak propageren waar een hippe bestelling alleen maar voer is….
Alsof je bij je oma zit terwijl veel ouderen in eenzaamheid hun dagen slijten….
Echt iets om trots op te zijn.
Open keuken, lokale producten, originele naam; een erg leuk en verrijkend intiatief! Ik wens deze ondernemer alle succes met VOER en zodra ik in de buurt ben zal ik zeker niet nalaten een bammetje te komen eten.
?!
Wat een zure reacties hier! Echt … denk n’s even na.
Het is een leuk initiatief met een grappige naam. Ik fiets er wel eens een keertje langs voor een bammetje met groene thee. Oordelen doe ik daarna wel.
Dat je het gevoel hebt bij oma in de keuken te zitten. Wat een goed idee. We komen snel langs en succes gewenst. Jullie lezen vast deze reacties.
Ken weinig plaatsen waar je een boterham kunt bestellen. Da’s wel origineel & geestig natuurlijk. Maar ik denk dat oma ook even tosti’s moet leren maken, voordat ik langs ga 😉
En het is de derde poging van Sidney, na het Janskerkhof en het strandbad aan het Amsterdam-Rijnkanaal om weer iets nieuws te bedenken. En wat is er mis met die hipstertenten tegenwoordig? Kijk eens om je heen: je zie de hipsters om je heen lopen en die moeten ook eten. Bovendien is het trots zijn op Utrechtse producten niet verkeerd. Maar ja, het blijven voor een groot gedeelte azijnpissers die hier op reageren.