Zussen openen foodcafé Elize op de Mariaplaats: “Croissant om vijf uur moet kunnen” | De Utrechtse Internet Courant Zussen openen foodcafé Elize op de Mariaplaats: “Croissant om vijf uur moet kunnen” | De Utrechtse Internet Courant

Zussen openen foodcafé Elize op de Mariaplaats: “Croissant om vijf uur moet kunnen”

Zussen openen foodcafé Elize op de Mariaplaats: “Croissant om vijf uur moet kunnen”
De Mariaplaats is sinds woensdag een foodcafé rijker. Op de hoek met de Springweg zit nu Elize. Een plek van de zussen Michelle (37) en Anne (33) Lagerweij voor ontbijt, lunch, een glas wijn en een snelle hap voor aan het begin van de avond. “In de zomer gaan we hier een soort strandtent van maken.”

De Mariaplaats is sinds woensdag een foodcafé rijker. Op de hoek met de Springweg zit nu Elize. Een plek van de zussen Michelle (37) en Anne (33) Lagerweij voor ontbijt, lunch, een glas wijn en een snelle hap voor aan het begin van de avond. “In de zomer gaan we hier een soort strandtent van maken.”

Misschien heb je de zussen op de foto al herkend van restaurant Pronto Pronto!. Deze zaak in de Schoutenstraat hebben de twee zes jaar geleden overgenomen, uitgebreid en tot een begrip in de stad gemaakt. Nu willen ze op de Mariaplaats een plek creëren zoals ze dat zelf graag zouden zien. “Met Pronto Pronto! zitten we altijd vast aan de Italiaanse stijl die het restaurant heeft,” vertelt Michelle Lagerweij, de oudste van de twee. “Hier kunnen we alles helemaal zelf bepalen.”

Een blik op de menukaart leert dat er van alles te bestellen is in het foodcafé. En of je nou ‘s ochtends zin hebt in soep en ‘s avonds in een croissantje: het moet allemaal mogelijk zijn in Elize. “We vinden het altijd jammer dat op bepaalde delen van de dag een groot deel van de menukaart niet beschikbaar is. Alles moet hier kunnen,” zegt Michelle, die voor de zakelijke kant van de ondernemingen zorgt, terwijl Anne de taak van gastvrouw op zich neemt.

DSC_5978 (1)

Strandtent

Over de gerechten en producten die worden gebruikt is Michelle duidelijk. “We vinden het belangrijk dat alles wat we gebruiken vers en lokaal is. We gebruiken hier dus geen voorverpakte of voorbereide etenswaren, maar hebben bijvoorbeeld wel huisgemaakte mayonaise en jam. Daarnaast hebben we ook glutenvrij brood en gezonde gerechten. Maar het belangrijkste is dat alles wat we serveren vooral lekker is, dus we wijken hier en daar wel af van die hele gezondheidstrend die gaande is” zegt Michelle.

De naam Elize is een eerbetoon aan hun moeder. “En we vinden het ook een leuke verwijzing naar Für Elise vanwege het conservatorium hiernaast,” legt Michelle uit. Het meest tevreden zijn de zussen met het grote terras van 95 vierkante meter dat ze tot hun beschikking hebben. “Als de zon straks gaat schijnen, kunnen we al deze openslaande deuren wegschuiven. Dan wordt het een soort strandtent, maar dan zonder het strand. Dat is toch te gek?”

Elize is elke ochtend vanaf acht uur geopend.

6 Reacties

Reageren
 1. Marcel Gieling

  Mijn buurvrouwen in de Schoutenstraat, hopelijk net zo verfijnd als bij pronto. Veel succes gewenst.

 2. Pieter Conemans

  Welkom, we komen gauw een keer langs. Sonja en Pieter Conemans ( since 1906 Springweg 6 )

 3. Geologic

  Wat is in vredesnaam een foodcafé? Waarom zulke verschrikkelijke anglicismes?

 4. Peet

  Gaat helemaal goedkomen
  Goed concept
  Twee leuke vakdames
  pronto is een topper
  Dan zal dit ook best lukken
  Sukses !!

 5. Mimi

  Ziet er ontzettend leuk uit, beetje on-Utrechts maar daarom juist een mooie toevoeging! Kom gauw lunchen 🙂

 6. Prof. Zonnebloem

  Sorry, ik ben in een zeikerig bui. Maar wat is nou de toegevoegde waarde van ‘s ochtends soep kunnen bestellen of ‘s avonds een croisant?! Is dat nou vrijheid?
  Geef me dan maar een Italiaans concept: een eet- en drinkfilosofie waar ook bepaalde dont’s bijhoren (zoals: cappuccino alleen ‘s ochtends).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).