Zzp’er in Utrecht – Guiselaine Capella: “Ondernemen combineren met reizen over de wereld is mijn droom” | De Utrechtse Internet Courant Zzp’er in Utrecht – Guiselaine Capella: “Ondernemen combineren met reizen over de wereld is mijn droom” | De Utrechtse Internet Courant

Zzp’er in Utrecht – Guiselaine Capella: “Ondernemen combineren met reizen over de wereld is mijn droom”

Zzp’er in Utrecht – Guiselaine Capella: “Ondernemen combineren met reizen over de wereld is mijn droom”

Utrecht telt ruim 21.000 zzp’ers. Bijzondere, kleurrijke zelfstandige professionals met ieder een eigen verhaal. De komende weken vind je elke woensdag een portret van zo’n Utrechtse zelfstandige professional op DUIC. Vandaag het verhaal van Guiselaine Capella van ButterflyEffect en Databeet. Dit is de eerste aflevering van Laura Stassen, de nieuwe redacteur van deze zzp-serie.

“Ik ben een locatie-onafhankelijke ondernemer. De afgelopen vijf maanden heb ik rondgereisd door Azië. In 2012 startte ik mijn bedrijf Databeet. Onder dit label doe ik data-analyses, geef ik les in Excel en coach ik (PhD)studenten bij het gebruik van het computerprogramma SPSS (Dit is een statistisch analyseprogramma). Vorig jaar ben ik naast Databeet gestart met ButterflyEffect. Onder dit label maak ik WordPress sites en stel ik Google Analytics en Hootsuite in voor mensen. Ook coach ik mensen in het leren van dagelijkse digitale dingen die ze zelf kunnen aanpassen in WordPress, Google Analytics en Hootsuite.”

“Ik zwerf over de wereld en werk overal en nergens. Zowel binnen als buiten Nederland. De afgelopen vijf maanden was de regio rond de Stille Oceaan in Azië mijn werkplek. Ik heb gereisd door Singapore, Australië, Bali, Nieuw-Zeeland en Hong Kong. Vanuit daar had ik via Skype contact met mijn klanten in Nederland. Zo werkte ik vanaf locaties als de bibliotheek, cafés en strandtenten.”

“Vrijheid vind ik erg belangrijk. De mogelijkheid om te werken waar je wilt en opdrachten aan te nemen die jij interessant vindt. Ook vind ik het fijn dat je aan iets bouwt van begin tot eind. Je ziet waar ruimte voor verbetering is en pakt het meteen aan.”

“Mijn mooiste klus was lesgeven in Buurthuis Rosa in Lombok, Utrecht. Vooral de cursus ‘Starten met computeren’ vond ik erg leuk om te geven. Ik had hier een cursist die niets van computers moest weten in het begin. Aan het einde van de zes lessen kwam de cursist trots vertellen dat ze een mail naar me had verstuurd. Op zo’n moment maakt mijn hart een sprongetje van blijdschap en ben ik net zo blij als zij zelf.”

“Mijn fijnste werkplek is buiten in de tuin of in de natuur. Niets is mooier dan bezig zijn en dan de vogeltjes horen en de natuur om me heen te hebben. Helaas is werken vanaf dit soort locaties niet altijd mogelijk vanwege het weer in Nederland. Daarom werk ik in Nederland vaak op plekken zoals de bibliotheek, Seats2meet en thuis. Ondanks dat ik graag over de wereld zwerf, is Utrecht wel mijn stad. Zodra ik in Utrecht ben voel ik me thuis, tot de reiskriebels weer toeslaan.”

“Mijn droom is om zo te leven dat ik het ondernemerschap kan combineren met reizen over de wereld en genieten van het leven. Dit doe ik onder andere door mijn samenwerking met Loginc en het aanbieden van ruildiensten via De Leefstijlspecialist, zodat ook mensen met een gesloten beurs gebruik kunnen maken van mijn diensten.”

Guiselaine Capella
www.guiselaine.nl

Onder redactie van Laura StassenWil je ook een keer in deze serie? Neem dan contact op met [email protected]!

2 Reacties

Reageren

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).