Zzp’ers in Utrecht – René van den Heuvel: “Via de Buteyko ademmethode kun je symptomen van chronische ziekten verminderen” | De Utrechtse Internet Courant Zzp’ers in Utrecht – René van den Heuvel: “Via de Buteyko ademmethode kun je symptomen van chronische ziekten verminderen” | De Utrechtse Internet Courant

Zzp’ers in Utrecht – René van den Heuvel: “Via de Buteyko ademmethode kun je symptomen van chronische ziekten verminderen”

Zzp’ers in Utrecht – René van den Heuvel: “Via de Buteyko ademmethode kun je symptomen van chronische ziekten verminderen”
Utrecht telt ruim 21.000 zzp’ers. Bijzondere, kleurrijke zelfstandige professionals met ieder een eigen verhaal. Elke woensdag een portret van zo’n Utrechtse zelfstandige professional op DUIC. Vandaag het verhaal achter René van den Heuvel.

Utrecht telt ruim 21.000 zzp’ers. Bijzondere, kleurrijke zelfstandige professionals met ieder een eigen verhaal. Elke woensdag een portret van zo’n Utrechtse zelfstandige professional op DUIC. Vandaag het verhaal achter René van den Heuvel.

Ik ben René, Buteyko ademtrainer. Twee jaar geleden ben ik gestart als ondernemer. Via de Buteyko ademmethode kun je symptomen van chronische ziekten verminderen, vaak gaat dat gepaard met minder medicatie en een verbeterde levenskwaliteit. De methode helpt ook goed bij stress en bestaat uit een systeem van ademhalingsoefeningen en praktische leefstijlaanpassingen.

Om de Buteyko ademmethode te leren volg je een cursus van 8 uur – verdeeld over twee tot vijf dagen – waarna je nog twee maanden coaching krijgt. Mijn meerwaarde is dat ik ook ervaring heb als medisch leefstijlspecialist. Naast de coaching op het gebied van ademhaling kan ik verdieping en extra tips geven op het gebied van leefstijl. Denk aan voedingadvies maar bijvoorbeeld ook een beweegscan als je op een verantwoorde manier meer wilt gaan bewegen.

Wat ik mooi vind aan het zelfstandig ondernemen is om op onverwachte momenten kansen te zien en ze grijpen! Bijvoorbeeld lekker vrijmoedig op vakantie in het hotel een groep van 25 mensen vertellen over de Buteyko methode, flyers aanbieden en er vervolgens een paar klanten aan overhouden. En het kan niet gekker worden als je vervolgens via de reisorganisatie een gezondheidsprogramma in 2015 gaat organiseren. Dan wordt je zo enthousiast dat het goed is om de ademhalingsoefeningen te kennen.
Mijn mooiste klus wordt waarschijnlijk het gezondheidsprogramma wat ik hierboven beschreef. Daar heb ik in ieder geval al ontzettend veel zin in. Maar je weet het niet, misschien ga ik wel iets doen wat nog mooier is! Het geeft een kick wanneer dit soort klussen onverwacht op je pad komen. Het is ook best spannend, omdat je in het diepe springt. Je gaat het gewoon doen!
Voor groepscursussen zoek ik leuke locaties op. Bijvoorbeeld in de natuur, een boerderij, op een sportschool of in een gezondheidscentrum. De individuele cursus geef ik aan huis en in onderling overleg op een andere locatie. Mijn werkplek is dus altijd weer anders.

Mijn droom is om een centrum op te zetten waar iedereen kan komen om de ademhaling te hertrainen. Graag zou ik programma’s aanbieden voor verschillende doelgroepen. Het centrum mag luxe uitstralen, je moet je er verwend voelen maar moet wel betaalbaar zijn. Lichaamshouding heeft ook invloed op ademen. In het centrum zouden mensen ook ‘rechtop gezet’ worden door een personal trainer of een fysiotherapeut. Het liefste zou ik willen dat er duizenden mensen per jaar komen die allemaal met deze manier van ademhalen in aanraking komen. In de hoop dat ze gezonder en gelukkiger het centrum weer verlaten.
René van den Heuvel
Buteyko ademtrainer

Onder redactie van Laura Stassen van Zin & VerZin. Wil je ook een keer in deze serie? Stuur dan een e-mail naar [email protected]!

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).