Aanval in de rug! | De Utrechtse Internet Courant Aanval in de rug! | De Utrechtse Internet Courant

Aanval in de rug!

Aanval in de rug!
Coach Erik ten Hag. Foto: FC Utrecht
Het was kennelijk tijd voor het Algemeen Dagblad (AD) om afgelopen week het bed van Ten Hag eens flink op te schudden. Het al jaren niet bijzondere kritische AD pakte eens flink uit. Ten Hag werd stevig door de mangel gehaald. De trainer die FC Utrecht vorig seizoen terug bracht in de top 5.

Het was kennelijk tijd voor het Algemeen Dagblad (AD) om afgelopen week het bed van Ten Hag eens flink op te schudden. Het al jaren niet bijzondere kritische AD pakte eens flink uit. Ten Hag werd stevig door de mangel gehaald. De trainer die FC Utrecht vorig seizoen terug bracht in de top 5.

Nu staat het eenieder natuurlijk vrij om te schrijven wat hij wil, maar ik heb even gedacht aan een opzetje. Ook supporters pakten de boodschap van het AD op. Kon die trainer FC Utrecht nog wel op de rit krijgen? De wedstrijd tegen PEC Zwolle was nou niet bepaald een geweldige voorstelling. En het media optreden van Ten Hag na de wedstrijd al helemaal niet. FC Groningen thuis zakte het volledige team door de ondergrens. Daar is Ten Hag verantwoordelijk voor. Maar zelfs al had je die dag Advocaat, Van Marwijk en Van Gaal samen op de bank gehad, tegen zo veel onkunde was niets bestand.

Het AD verbaasde mij dan ook oprecht. Immers, ze laten al jaren na om goed journalistiek onderzoek te doen naar zaken die zich binnen FC Utrecht hebben afgespeeld. Bang om primeurtjes te missen Ard? Het AD kreeg zelfs supporters mee die echt nimmer een negatief oordeel zouden vellen over FC Utrecht. Natuurlijk, een ieder zijn mening. Maar ik blijf het allemaal een uiterst vreemde zaak vinden. Het was ook onnodig en voorbarig.

Ten Hag/De Jong is sinds april 2008 de beste beslissing van Frans van Seumeren. Dat bleek gelukkig in Enschede. Daar zagen we een FC Utrecht zoals men het in Utrecht graag ziet. Het behalen van de van de volgende ronde van de KNVB beker was volledig terecht. FC Groningen is de volgende opponent. Hoe toevallig en zeer welkom. En ook nog in de Galgenwaard.

Gisteren tegen Sparta Rotterdam, moest er eindelijk eens gewonnen worden. De 3000 gratis kaarten maakten een kleine 19.000 toeschouwers. Zonnetje er bij en gaan. Helaas was Giovanni Troupee, een van de uitblinkers van de laatste weken, geblesseerd.

Het begon verder goed in de Galgenwaard. Binnen drie minuten de 1 – 0 door een attente Zivkovic. Sparta heeft echt wel een prima ploeg, maar Ten Hag had de juiste strategie bedacht. Rusten met een 1-0 was natuurlijk prima. In de tweede helft kon het eigenlijk nog alle kanten op. Via een weergaloze actie van Barazite, werd de genadeklap uitgedeeld. Met nog tien minuten op de klok zou Sparta dat niet meer te boven komen. En zo haalde FC Utrecht in het zevende competitieduel de eerste overwinning.

Aanstaande zondag wacht Ajax. De belangstelling van FC Utrecht supporters voor deze wedstrijd is wederom minimaal. Ik denk dat nog geen 200 getrouwen de Arena zullen bevolken. Wij trekken toch weer de stoute schoenen aan en zullen ons mengen tussen onze aartsvijanden aan de lange zijde. Maar voor het zover is valt er eerst nog wat moois te genieten bij Fox Sports. Daar wordt deze week “Van Tirana tot Liverpool” uitgezonden. Een mooie periode aan de hand van trainer Ton du Chatinier in beeld gebracht. Wellicht is dat avontuur voor herhaling vatbaar. Het is Ten Hag/De Jong wel toevertrouwd!

4 Reacties

Reageren
  1. hendrik

    Zoals je zelf weet is de dubbelfunctie van Ten Hag en de uitholling van de scouting ten favure van “kennis” Evert Bleuming het item waar het over ging. Op de trainer en zijn functioneren was niet veel commentaar. Op zijn functioneren als technisch directeur des te meer. Hij bakt er technisch directeur niet veel van gezien de afgelopen transferperiode. Inmiddels vindt hij FC Twentesupporters, geweldige supporters. Zit volgend jaar gewoon als TD/trainer bij FC Twente. Hij heeft Ultee vooruit gestuurd

  2. herman

    Bennie begrijpt niet helemaal hoe de vrijheid van meningsuiting in de praktijk werkt.
    Misschien kan hij beter supporter van de FC Kim uit Noord Korea worden, altijd positieve perss!

  3. Paul

    Schrijft er iedere week een ander onder de naam van deze columnist?

    Als er een iemand opportunistisch is, dan is het de columnist zelf. Altijd loerend op negatieve zaken in en rond de FC, en niet te beroerd om die uitgebreid te benoemen zonder enige vorm van kennis.

    Denk dat dit meer een gevalletje oud zeer is.
    Zielig.

  4. hendrik

    Mooi jongen, als ze verliezen van Groningen dan ligt het aan de spelers en als ze winnen van Sparta ligt het aan de strategie van Ten Hag.
    Een win-win-situatie.
    Als we de komende wedstrijden verliezen ligt het dus aan de spelers en als we een keer winnen ligt het aan de strategie van de trainer.
    Zelfs de leider van Noord Korea zal hier van in de lach schieten…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).