Annie, hou jij m’n tassie even vast | De Utrechtse Internet Courant Annie, hou jij m’n tassie even vast | De Utrechtse Internet Courant

Annie, hou jij m’n tassie even vast

Annie, hou jij m’n tassie even vast
Het was lastig om een paar gegadigden te vinden om de reis naar Zwolle te ondernemen. Zo stond ik er dus alleen voor. Maar niet getreurd, ik was verzekerd van 160 andere getrouwen in het stadion.

Het was lastig om een paar gegadigden te vinden om de reis naar Zwolle te ondernemen. Zo stond ik er dus alleen voor. Maar niet getreurd, ik was verzekerd van 160 andere getrouwen in het stadion.

Geen spectaculair aantal voor een club die best wat meer steun  kan gebruiken. De fans in het uit vak deden hun best. Een kwartier voor rust verplaatste een aantal zich naar de linker bovenhoek. Juist daar waar ik op mijn gemakkie de wedstrijd aan het bekijken was. Twee trommels en een hoop goede vocale bedoelingen. Maar ook deze fans werden er moedeloos van. Ik zal u bepaalde teksten besparen. FC Utrecht speelde werkelijk als een natte krant. Geen passie, inzet, karakter en uitstraling. Zangeres Miggy had er een leuk song tekstje voor gemaakt. ”Annie, hou jij m”n tassie even vast”. Miggy is niet mee onder ons, maar ik moest er wel aan denken toen ik FC Utrecht bezig zag tegen PEC Zwolle. Geen speler die het voortouw neemt. Geen speler die de mouwen opstroopt en probeert de man en bal te spelen. Oude wijven voetbal! Na de 1 – 0 van PEC Zwolle had ik een ander FC Utrecht verwacht. We bivakkeerden op de vijftiende plaats. Dan dient er mannelijk gevoetbald te worden.

Uiteindelijk kregen we een terechte penalty in blessuretijd. Gelukkig bewees Haller wederom zijn waarde. De 1 – 1 eindstand was gezien de wedstrijd een gewonnen punt voor FC Utrecht. Al met al staan we inmiddels op een gedeelde zestiende plaats! Aanstaande vrijdag is de topper tegen FC Groningen. Ook deze ploeg is nog zonder overwinning. Daarna volgt over tien dagen de bekerwedstrijd in Enschede. Van de kaartverkoop is tot heden niets bekend. FC Utrecht zal er toch niet van uit gaan dat geen enkele fan de reis naar Enschede wil ondernemen? Gezien het tijdstip kan ik mij er wel iets bij voorstellen. De volgende wedstrijd voor de competitie zal tegen Sparta thuis zijn. Zoals het er nu naar uit gaat zien, zal de Galgenwaard voor deze wedstrijd bovengemiddeld bezet zijn. Drieduizend gratis plaatsen voor seizoenkaarthouders. Ik hoop dat FC Utrecht het tij weet te keren. Vier punten uit de volgende 2 thuis wedstrijden en wellicht een verrassing in Enschede.

Voorafgaande aan de wedstrijd FC Utrecht – FC Groningen zal er een eerste gesprek plaats vinden aangaande “Hoeken dicht in de Galgenwaard”. Jaques van de Linden mag zijn verhaal doen. FC Utrecht neemt de zaak serieus. Er zullen drie vertegenwoordigers van de club aanschuiven. Ook de drie geledingen zullen met een aantal aanwezig zijn. Ik vermoed tevens dat Wilco van Schaik ook even langs komt. Al was het alleen maar even om de heren een goede vergadering te wensen. Ik wens Jaques vanaf deze plaats heel veel succes toe met dit prima initiatief. Het mag best wel eens een keer een goed nieuws show gaan worden bij FC Utrecht. Het sentiment gaat de verkeerde kant op. Ook Ten Hag schoot onterecht uit zijn slof op de persconferentie na afloop van PEC Zwolle – FC Utrecht. De scheidsrechter had het weer gedaan bij de 1 – 0 voor PEC Zwolle. De passie was van zijn gezicht af te lezen. Misschien brengt hij die passie vrijdagavond over op de groep. Vier dagen de tijd om de boel op scherp te zetten. Hopelijk zal de uitslag mij niet verleiden een kwinkslag te maken naar een muzikale topper van Mieke Telkamp. U weet vast wel over welk lied ik het dan ga hebben.

2 Reacties

Reageren
  1. herman

    Als trainers over de scheids beginnen te zeuren dan weet je al hoe laat het is afleiden van de werkelijke situatie en dat is een zwak team.

    Utrecht zal heus nog wel wat plaatsjes stijgen en marketingman van Schaik is slim genoeg om die gordijnen (wordt dat nu echt met dichte hoeken bedoeld, denk dan eerder aan tribunes) op te hangen. Maar of het stadion daar nu structureler vol van wordt?

  2. Danny

    Ben heeft gelijk! Er moeten nu punten gehaald worden. De stemming wordt er niet beter op… En als er dan geen punten worden behaald, dan moeten we strijdend ten onder gaan! Ik mis op dit moment elk perspectief op leuke dingen in de komende maanden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).