Barazite blijft verrassen en kan één van de belangrijkste spelers worden | De Utrechtse Internet Courant Barazite blijft verrassen en kan één van de belangrijkste spelers worden | De Utrechtse Internet Courant

Barazite blijft verrassen en kan één van de belangrijkste spelers worden

Barazite blijft verrassen en kan één van de belangrijkste spelers worden
De eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Vorig seizoen werd het een 1 – 2 nederlaag. Gisteren dus 1-1. We gaan vooruit. Het cadeautje dat FC Utrecht gaf aan de seizoenkaarthouders (een gratis kaart per seizoenkaart) vond gretig aftrek. 2300 kaarten gingen weg. Ook ik had drie van mijn beste vrienden uitgenodigd. Tientallen jaren zijn ze al fan. Inmiddels tegen en over de 50. Jongens van het eerste uur (zie foto).

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Vorig seizoen werd het een 1 – 2 nederlaag. Gisteren dus 1-1. We gaan vooruit. Het cadeautje dat FC Utrecht gaf aan de seizoenkaarthouders (een gratis kaart per seizoenkaart) vond gretig aftrek. 2300 kaarten gingen weg. Ook ik had drie van mijn beste vrienden uitgenodigd. Tientallen jaren zijn ze al fan. Inmiddels tegen en over de 50. Jongens van het eerste uur (zie foto).

We begonnen in de Heksenketel waar het opvallend druk was. De oude verhalen deden het goed. Op de City Site ging dat maar door. De wedstrijd was nou niet bepaald van een hoog niveau. Het was zoals we al tientallen jaren gewend zijn. Maar daarom komen we ook nog bij FC Utrecht, zei een van de betrokkenen.Resumerend: de eerste helft kwamen we tot de conclusie dat Barazite blijft verrassen. Als hij deze vorm vast weet te houden en wellicht nog wat uit kan breiden, kan hij één van de belangrijkste spelers worden. Ayoub moet in principe veel meer rendement opleveren. Haller blijft onomstreden. Maar wat als de aanvoer staakt? Er is te veel veel balverlies en er worden te vaak verkeerde keuzes gemaakt.

De 1-0 ruststand stemde tot tevredenheid. In de tweede helft was het spel minder. Het was wederom een onachtzaamheid in de achterhoede die FC Utrecht de overwinning kostte. Heel jammer. Maar over de achterhoede is nu wel meer dan genoeg gezegd de laatste maanden. De twee wissel pakte ongelukkig uit tegen Herenveen. Net als in de Kuip werden we er niet beter op. Na twee wedstrijden, een punt. Na afloop liet het publiek dan ook hun afkeuring horen. Of verwachten we teveel?

Aanstaande zondag wacht ADO Den Haag uit. Volgens Studio Sport met een aanvang van 16.45 uur en volgens ADO Den Haag een aanvang om 14.30 uur. Ik hou het toch maar op het laatste. Inmiddels zijn de kaarten weer binnen voor de Aad Mansveld-tribune. We zitten weer tussen de Haagse matjes. Ze doen het goed.  FC Utrecht heeft de mogelijkheden om ADO naar de strot te vliegen. Nog meer passie en vuur kan al veel betekenen. Een strijd om elke meter. Laten we hopen dat Ten Hag/De Jong het team op scherp zetten.

Natuurlijk, we zijn net onderweg en de weg is nog lang.Gezien het spelerspotentieel moeten we mee kunnen doen om de prijzen. Nog twee weken, dan sluit de transferperiode. Maar eens zien hoe het er dan voor staat. Maar eerst die Haagse ooievaar een hak (poot) zetten. Laten we dan wel waken voor Duplan! Heel jammer dat hij nu bij ADO voetbalt. Maar zeer begrijpelijk. Had hem best nog drie jaar FC Utrecht gegund. Een fijn mens.

Ben ten Boden

8 Reacties

Reageren
  1. HJ

    Ik heb gisteren volgens mij een andere wedstrijd gezien dan Ben. Ik, persoonlijk, vond Barazite redelijk, maar klungelig. Haller is net iets te traag, door zijn reactievermogen is hij net iets te laat. Maar dat komt wel, hopelijk.

    Ik vond de verdediging stabiel. Letschert straalde meer zelfverzekerheid uit ten opzichte van de uit-wedstrijd tegen Feijenoord. Kum en Van de Marel vind ik nog wel een tikkie slap. Als de twee backs Nganioni en Klaiber meer naar voren spelen, moet Van de Marel wel achterblijven, dat is zijn taak. Hij is namelijk bij de omschakeling vaak net te laat.

    En Willem Janssen vond ik tegen Feijenoord wel beter dan gister. De aanvoerder-taak neemt hij wel goed uit zich, maar je bent pas een echt goede aanvoerder als er niks op je spel is aan te merken.

  2. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

    Intens genoten van de wedstrijd gisteren! On-Utrechtser voetbal dan dit is werkelijk onmogelijk en de reactie van het totaal verbijsterde en geschokte publiek (nog altijd dromend van Play-off voetbal en aantrekkelijk voetbal) was van een ongekende schoonheid. In totale verslagenheid en comateuze apathie nam het gros de wedstrijd waar, zo stelde ik -verbijsterd over de verbijstering om me heen- tevreden vast. Helemaal top!

    Tijdens de doodvermoeiende wedstrijd in een leeg en uitgestorven ogende Galgenwaard fantaseerde ik over een tijdmachine en nog meer verbijstering. Hoe verbijsterd zou een Utrecht supporter wel niet zijn wanneer je hem uit 2010 rechtstreeks naar 2015 zou transporteren? Vanuit een live wedstrijd in een levendige en optimisch gestemde Galgenwaard met iedere week 20.000 plus supporters en een elftal dat druipt van de kwaliteit, zo naar een doodstille en lege betonnen kuip in 2015 met vervaalde stoeltjes en het huidige armoedige elftal waar geen fatsoenlijke voetballer meer in te ontdekken is…Zulks moet haast wel een Mad-Max achtige ervaring opleveren! Ik word bruut gewekt door Haller die weer eens een penaltie binnen schiet. Zijn handelskenmerk…

    In de rust dacht ik aan Jan Wouters. Good old Jan. Wat zal Jan genoten hebben van het spel van Utrecht! Dit was hou hij het als trainer van Utrecht in zijn stoutste dromen voor zich gezien zal hebben. Vijf verdedigers op rij, een blok van vier middenvelders er kort voor en de spits kijkt maar even wat hij doet. Na afloop van de wedstrijd lekker ouwehoeren over “gecontroleerd hebben” waar de verdedigers elkaar oeverloos de bal toespeelden; het moet zou in de natste droom van Wouters zijn magnus opus zijn geweest. Het is de (door het publiek) verboden betonvoetbal vrucht waar zelfs Wouters niet van durfde te snoepen! De koppige tukker Ten Hag heeft er totale schijt aan en zal ongetwijfeld intense bewondering van Wouters oogsten.

    Onze beginnende trainer/TD excelleert vooralsnog enkel in het in een onverstaanbaar dialect wauwelen van veralgemeniseringen en clichés (wat een inhoudsloos gebral komt er uit deze toptrainer acterende coach!) en het hebben van totale lak aan wat de achterban van Utrecht eigenlijk graag op voetbaltechnisch gebied wil zien. Bloedeloos, zielloos angsthazenvoetbal zonder enig idee lijkt vooralsnog de enige visie- en het enige concrete resultaat te zijn van een zomer lang smeden…

    Als ultieme bekroning op van Schaik’s totaal-totafbraakproject lijkt Haller op weg te zijn naar Engeland. Mon dieu, wat heb ik al weer zin in de volgende thuiswedstrijd! Het onbegrip, de woede, de frustratie, de totale armoede binnen de lijnen; De doodssmak van de club op de klippen na de val van het ravijn die ik jaren geleden al voorspelde lijkt een sensationeel spektakel te gaan worden! FC Belevingsproduct staat nu écht op de rand en dreigt het evenwicht te gaan verliezen….

    ” De slapende vulkaan staat op uitbarsten”, is adagium van scribent ten Boden. Daar zou hij wel eens volkomen gelijk in kunnen hebben, zij het dat de aard van de uitbarsting wel eens anders zou kunnen zijn dan heer ten Boden in zijn droomscenario had voorzien…

    Salut,
    S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  3. Jan

    Wat een perfecte beschouwing van Sanmartean, chapeau! Het was bedroevend allemaal, tenenkrommend.

  4. Hendrik

    De competitie is weer begonnen, dus ruim baan voor Ben en zijn weergaloze beschouwingen. Hij moet het wel doen met de concurrentie van Sanmartean, maar die gebruikt te veel moeilijke woorden – grenzeloze ijdeltuit die hij zo te lezen is. Ik geef de voorkeur aan Ben. Ik geniet als hij bijv. ‘Herenveen’ schrijft. Bijzonder geestig vind ik ook de adviezen over de spelers die hij noemt. Er volgen waarschijnlijk nog heel veel. Zoals altijd adviseer ik FCU te degraderen, dan kunnen we het jaar daarop (misschien) weer eens kampioen worden. Op naar de volgende wedstrijd, tegen ADO. Ben benieuwd of de politie iets te doen krijgt.

  5. TS

    Ik zou Sanmartean willen adviseren een seizoenkaart bij Ajax aan te schaffen. Dan voelt hij zich vermoedelijk beter thuis, want dat publiek en die club zijn net zo arrogant als hij. Zijn proza is van een treurigmakende kwaliteit. Altijd maar negatief en vooral persoonlijk tegen WvS. Zeg dat recht in het gezicht van WvS ipv dat hier lekker anoniem neer te kalken.

  6. Frits

    Prachtig stuk geschreven cabaret weer van Sanneman.
    Alleen wederom vol leugens en onwaarheden, jammer…

  7. Berend

    Herenveen, City Site… Ben, laat je stukkies voortaan even nalezen!

  8. Ries

    Jan, TS en Frits

    zowel de columnist als sanmartean moet je niet serieus nemen, lees onderstaande post maar eens van een andere internetsite:

    Geschreven door Ben ten Boden op 13-08-2015 19:30
    raare 18,04

    blijf je ding doen man. In het recente verleden heb ik ook forse kritiek geuit op de klub en personen binnen de klub. Denk je dat ik 1 seconde wakker heb gelegen van de door jou benoemde konten kruipers?
    Ergo, zodra er een stormpje aan kwam, liet ik het ontaarden tot een orkaan………….. Best leuk man. Ze moeten je bloed kunnen drinken. Dan hebben je ze. En het mooie is, keer op keer komen ze weer uit de hoek. Let the games begin!!!

    @
    geen woord aan toe te voegen lijkt me, en let niet op de taalfouten.

    Dat DUIC hier nog steeds een podium voor geeft is zorgwekkender.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).