Bart Ramselaar bewijst zijn waarde | De Utrechtse Internet Courant Bart Ramselaar bewijst zijn waarde | De Utrechtse Internet Courant

Bart Ramselaar bewijst zijn waarde

Bart Ramselaar bewijst zijn waarde
Beeld: FCUtrecht.nl
De wedstrijd Heracles – Utrecht heb ik tussen de lakens moeten kijken. Ik had me op de wedstrijd verheugd, maar door griep is het Fox Sports geworden. Het werd alsnog een aardige middag.

De wedstrijd Heracles – Utrecht heb ik tussen de lakens moeten kijken. Ik had me op de wedstrijd verheugd, maar door griep is het Fox Sports geworden. Het werd alsnog een aardige middag.

Willem Janssen had de 0-1 al binnen moeten koppen, waarna Heracles, en met name Cyriel Dessers, wat mogelijkheden kreeg. De oud-spits van Utrecht is inmiddels gedeeld topscorer van de Eredivisie, terwijl Bahebeck nagenoeg onzichtbaar bleef. Hopelijk is Dalmau eindelijk topfit na de winterstop.

Kort voor rust kwam Heracles op voorsprong, maar even na rust stelde Ramselaar alweer orde op zaken. Het gaf vertrouwen en nadat Heracles nog eens de paal raakte kreeg ook de met zichzelf worstelende Kerk zijn beloning: hij tekende voor de 1-2. De eindscore werd door Ramselaar op het bord gezet en bracht Utrecht de verdiende overwinning.

Het blijft erg zonde dat FC Utrecht 6 punten heeft weggegeven aan RKC en VVV, want je had met één overwinning meer op dezelfde plek als Willem II gestaan. Het missen van topspitsen blijft het grote probleem.

Aanstaande donderdag volgt een bekerkraker in Groningen. Een zeer belangrijke wedstrijd en daarom speciaal voor de supporters van FC Utrecht een aanvang van… 18.30 uur. Hoe verzin je het? Dan maar weer een vrije middag opnemen.

Ik denk dat Utrecht een overwinning gaat boeken, maar de Cupfighters moeten wel echt aan de bak! Drie dagen later volgt de volgende kraker als Dick Advocaat te gast is in de Galgenwaard met Feyenoord. Dan wordt de strijd hervat om plek 4, en dat nog met het gebrek aan een topspits.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

5 Reacties

Reageren
 1. W.

  Beterschap Ben!

 2. Luuk Upuuk

  “Het missen van topspitsen blijft het grote probleem”, schrijft de colmunist, waarschijnlijk gebaseerd op het feit dat FC Utrecht weinig spitsengoals gemaakt heeft. De clup heeft een stuk of 5 spitsen die of geblesseerd zijn of na een paar wedstrijden het vertrouwen weer verliezen. Maar kijk naar de ranglijst en zie dat de FC 32 goals maakte. Alleen PSV (38) AZ (39) en AJAX (52) scoorden meer. Nmm toont dit aan dat in dit team iedereen doelpunten kan maken en het azijnpissen maar eens afgelopen moet zijn.

 3. Katja

  Als er maar gescoord wordt. Zondag Berghuis in de tang nemen.

 4. Fred

  Tja, Topspitsen….
  Ik denk niet dat FCU zich topspitsen financieel kan veroorloven, en als je er ééntje hebt vanuit de eigen opleiding of die zich dusdanig ontwikkeld, dat kun je er een half seizoen van genieten voordat die wordt weggekaapt door een grotere rijkere club.
  Dan zullen ze toch echt de begroting flink omhoog moeten zien te werken.

 5. rene

  ben heb wel gelijk. met fitte spitsen was je nu simpel derde. er zijn voor fc u begrippen top spitsen. alleen spelen ze niet. bijna niet. na de winter zal het verschil duidelijker zijn. hoop ik. kan je alsnog minstens vierde worden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).