Ben ten Boden: ‘Duur puntenverlies voor FC Utrecht’ Ben ten Boden: ‘Duur puntenverlies voor FC Utrecht’

Ben ten Boden: ‘Duur puntenverlies voor FC Utrecht’

Ben ten Boden: ‘Duur puntenverlies voor FC Utrecht’
Het blijft een triest gezicht. Een leeg bezoekers vak. Het begint een beetje een tendens te worden in Nederland. Een gedeelte misdraagt zich, en pats boem; geen uit-supporters. De rest wordt over 1 kam geschoren. In het Gelredome tikte de teller net de 13000 bezoekers aan.

Het blijft een triest gezicht. Een leeg bezoekers vak. Het begint een beetje een tendens te worden in Nederland. Een gedeelte misdraagt zich, en pats boem; geen uit-supporters. De rest wordt over 1 kam geschoren. In het Gelredome tikte de teller net de 13000 bezoekers aan.

Wij maakten ons weinig zorgen over het resultaat. FC Utrecht gaat prima de laatste weken. Vol vertrouwen en met volle passie en inzet. Met de uitblinkers in het team moest een goed resultaat toch mogelijk zijn tegen het sukkelende Vitesse. Na een respectvolle minuut stilte voor de slachtoffers in Turkije en Syrië ging de bal rollen.

Sander van de Streek had in de vijfde minuut al voor de 0 – 1 moeten zorgen. Maar helaas kreeg hij de bal niet onder controle. Het spel kabbelde voort. Niet hoogstaand en weinig spektakel. Maar plots was daar Taylor Booth met een niet te missen kans. Maar Scherpen stopte prima. We gingen met 0 – 0 de rust in.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Het lege uit-vak

Na vijf minuten in de tweede helft, een ernstige overtreding op Van de Streek. Zag er op het eerste oog zeer ernstig uit. Er kwam een terechte rode kaart voor de dader. Vitesse door met 10 man. Daar moest FC Utrecht van gaan profiteren. Van de Streek kreeg een ideale mogelijkheid voor de 0 – 1. Maar de bal werd van de lijn gehaald. Balen. Vitesse richtte zich op en bracht meer werklust. Dat resulteerde na zeer amateuristisch verdedigen door Van de Hoorn en Maarel, in de 1 – 0 voor Vitesse.

Met nog bijna een half uur te spelen tijd genoeg voor FC Utrecht. Maar ze kregen de deksel op de neus. In blessure tijd de 2 – 0 voor Vitesse. Een forse tegenvaller. Door het ijs gezakt. Maar we moeten onze rug rechten. Aanstaande zondag PSV thuis. Er is gelukkig nog wel een Europees duel voor PSV aanstaande donderdag in Sevilla. Ik hoop dat FC Utrecht er van kan profiteren. Maar dan wel zoals we de laatste weken gezien hebben. De kaartverkoop verloopt voorspoedig. We gaan zeker over de 21000 heen.

De bekerloting was FC Utrecht eindelijk goedgezind. Spakenburg thuis. Op papier ligt de halve finale in het zicht. Op papier… Maar er zal een top FC Utrecht voor nodig zijn om deze strijd te winnen. In Spakenburg kunnen ze hun lol niet op. Die rekenen op veel kaarten. Ik verwacht zelf dat de belangstelling van FC Utrecht-supporters ook door het dak zal gaan. Zelfs over de 20.000.

In het verleden was VVSB ook te gast in de Galgenwaard. Een kenner meldde mij dat het op 2 maart 2016 was. VVSB had een vol uit-vak en een gedeelte van de City Site. Tegen de 2300 kaarten. Ik gun Spakenburg dat ook. Maar het moet wel gezegd worden, een klein gedeelte van de Spakenburgse aanhang, heeft in negatieve zin de laatste maanden regelmatig het nieuws gehaald. Maar we wachten af. FC Utrecht supporters gaan natuurlijk voor. We kunnen ons op gaan maken voor een mogelijke halve finale. Mocht FC Utrecht de halve finale halen, dan zal er een wedstrijdwijziging in het programma moeten plaats vinden. Of FC Utrecht – Volendam of FC Groningen – FC Utrecht. Maar nu eerst PSV. Lastig maar niet onmogelijk!

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

7 Reacties

Reageren
 1. Uuu

  Tja Ben. Je veroorzaakt je eigen teleurstelling door stelselmatig naast je schoenen te lopen. Net als die 2 broertjes. Vitesse was ook zo slecht niet. Heb ik je een paar weken geleden al voor gewaarschuwd. Die staan te laag op de ranglijst en kunnen zo nog maar eens 8e of 9e worden.

 2. Yoshua

  Silberbauwer gaat deze week de verdediging leren wat ze moeten doen.
  PSV stelt helemaal niets voor hebben we kunnen zien bij Emmen.
  6 of 7 nul zal het zeker worden tegen PSV.

  Ben denkt aan de kibbeling en broodjes haring waar de Spakenburgers de galgenwaard op gaat trakteren.
  Vis van de spakenburgers en broodjes van het Stoepje zijn goed te doen.
  Persoonlijk hoeft Spakenburg van mij niet te komen.
  Ik heb zin in 30 april wanneer we eindelijk groot feest kunnen vieren met onze verdiende cup.
  Het hoort er wel bij die kwart en halve en finale, maar het is en blijft onzin.
  Een ding is zeker, Utrecht wint de beker!

 3. Katja

  Weer gevalletje socialedienstvoetbal waar we zo goed in zijn…bovendien winnen we daar bijna nooit., net als in Enschedé

 4. Herman

  Hoe lang zal het duren tot de Bennies, Peps en hun zonen beginnen te roepen dat deze trainer ook weg moet?

 5. Henk

  Totaal gebrek aan inzet en wil om te winnen. Van de Maarel en v d hoorn kunnen nog niet in de 1,e divisie meekomen

 6. Erik

  Ik vind het zo erg voor die ware FC Utreg supporter die van weekend op weekend van hoop op teleurstelling wacht. Om me teleurstellingen te besparen koos ik al vroeg voor mijn andere liefde. Rotterdam. Feyenoord. Die worden tenminste soms nog kampioen. Utreg is een treurclub. Helaas.

 7. Scherpschutter

  @Herman

  Niet lang vermoedelijk. Na aankomend weekend heeft Silberbauer slechts twee van zijn 8 Eredivisie wedstrijden als trainer gewonnen. Dat zijn Rick Kruys-achtige cijfers. We weten hoe het met die clubicoon is afgelopen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).