Ben ten Boden: Een nieuwe wind, maar… Ben ten Boden: Een nieuwe wind, maar…

Ben ten Boden: Een nieuwe wind, maar…

Ben ten Boden: Een nieuwe wind, maar…
Nieuwe bezems vegen schoon. Rick Kruys kreeg zijn vuurdoop in Waalwijk. Hij is weliswaar onervaren als hoofdtrainer, maar Dick Advocaat zal hem ongetwijfeld van de juiste adviezen hebben voorzien. Ga er maar aan staan als onervaren trainer. Het ambitieuze FC Utrecht klopt al langere tijd aan de deur van de top vijf. Maar meer en meer is duidelijk dat deze ambitie onhaalbaar blijft.

Nieuwe bezems vegen schoon. Rick Kruys kreeg zijn vuurdoop in Waalwijk. Hij is weliswaar onervaren als hoofdtrainer, maar Dick Advocaat zal hem ongetwijfeld van de juiste adviezen hebben voorzien. Ga er maar aan staan als onervaren trainer. Het ambitieuze FC Utrecht klopt al langere tijd aan de deur van de top vijf. Maar meer en meer is duidelijk dat deze ambitie onhaalbaar blijft.

Dit FC Utrecht is vergelijkbaar met het team van voorgaande jaren. Op papier is het een prima selectie, maar als team is het dit seizoen ver onder de maat. Dit ondanks forse investeringen. Tegen RKC mag je toch verwachten dat er drie punten mee terug naar Utrecht gaan. Of ten minste het spelbeeld op een acceptabel niveau zou zijn. Helaas werd blessuretijd exemplarisch voor hoe FC Utrecht ervoor staat. Kramer kon simpel de 1 – 1 inkoppen. Tsja, ik laat het maar verder zo.

Ons-kent-ons

Inmiddels beginnen de fans zich op diverse fora te roeren. Met name de ons-kent-ons-cultuur is aan kritiek onderhevig. Maar ook over de opvolging van Kruys zijn de meningen verdeeld. Henk Fraser schijnt topkandidaat te zijn. Op dit moment een zeer onverstandige keuze. Een combibaan is natuurlijk voor FC Utrecht uit den boze. Mocht het binnen FC Utrecht spelen om Fraser hoofdtrainer te maken, dan voor 100 procent aandacht bij FC Utrecht. Anders niet aan beginnen.

Maar ik ga ervan uit dat de club de juiste trainer binnenhaalt welke mee kan in de ambities van de club. Een nieuwe trainer betekent automatisch een frisse wind. Een trainer die niets op heeft met de ons-kent-ons-cultuur. Maar, is de top van FC Utrecht daar zelf ook van doordrongen? Ze maken zich echter druk om minder supporters mee te krijgen naar de uitwedstrijden. Wat een idioterie. Zal leuk worden in de aanloop naar de eerste play-off uit wedstrijd! Denken ze dan echt dat we thuisblijven?

Fortuna

Aanstaande zaterdag komt Fortuna Sittard naar de Galgenwaard. Weer een week de tijd voor Rick Kruys en Dick Advocaat om de juiste keuzes te maken. We weten dat Fortuna knokt tegen degradatie. Zij zullen het spelbeeld daarop aanpassen. De geelgroene muur zal er zijn.

Het is aan FC Utrecht om minimaal met passie en strijd Fortuna stuk te spelen. Ik reken mij niet rijk, maar het zou mij niet verbazen als FC Utrecht een regelmatige 3 – 0 overwinning uit het vuur zal slepen. Dit ondanks het wat ongemakkelijke sentiment welke zich meer en meer meester maakt onder de fans. Er zullen er weer tegen de 20.000 zijn. We gaan ervoor, zij aan zij…

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

14 Reacties

Reageren
  1. Herman

    Utreg kan wel trainers blijven ontslaan en aanstellen, resultaat blijft ongeveer hetzelfde.
    Utreg staat min of meer op de plek waar ze horen qua begroting. Met een andere trainer zullen ze echt geen 3e ofzo worden.

  2. Pee

    @Herman
    En met Rick Kruys al helemaal niet.

  3. Barber

    Ik ben fan van Henk Fraser maar als ik hem serieuze journalistiek hoor ridiculiseren over een serieus onderwerp als het wedstrijd framen e.d. zie ik hem liever niet als toekomstig trainer van fc Utrecht.

  4. Wim Vreeswijk

    Nog een paar wedstrijden en dan kunnen ze verder snurken

  5. Barber

    Bedankt.
    Kom op , het is niet zo moeilijk.

  6. Barber

    Dit is niet goed genoeg.
    Ik ga dit hogerop zoeken ,aangetekend.
    Groet barber.

    Jullie manipuleren het forum en duic.
    Ik ga dat aankaarten.
    Van Seumeren verdient beter.
    Hij weet alleen wat hem wordt aangereikt.
    Nogmaals, groet barber.

    Jullie hadden beter moeten weten.

  7. Scherpschutter

    Eens met Herman. Ook met een trainer als Henk Fraser mag Utrecht in staat worden geacht op een natuurlijke 7e a 8e plek te eindigen. Meer dan prima.

    De trainers zijn het probleem niet. De technisch directeur is het probleem. Pompt niets dan onrealistische verwachtingen rond en haalt alleen maar oud-Utrecht vriendjes binnen (Keller/Schut/Zuidam/Kruys etc etc). Tegelijk heeft hij heeft intussen voor vele miljoenen een stuk of 40-50 spelers gehaald, en daarvan zou er niet 1 in de basis bij een club als AZ zou staan….En intussen versleet hij ook nog 4-5 trainers.

  8. Frits

    Scherpschutter is weer onzin aan het uitkramen, Zuidam heeft ruim 50 miljoen euro verdiend voor de club met transfers.

    https://nos.nl/artikel/2421003-zes-jaar-lang-in-de-topzes-maar-toch-wil-fc-utrecht-meer

  9. Scherpschutter

    @Frits 5/4/2022 – 12:42

    Vijftig miljoen verdiend? Kunt u eens toelichten hoe u op dat bedrag komt, want dan zie ik iets over het hoofd kennelijk…

    De enige speler (bij mijn weten) die ooit door Zuidam zelf is gekocht en weer met winst is verkocht is Gavory…Voor de rest heeft hij eigenlijk alleen flops en middelmaat gehaald en eigen jeugdspelers verkocht.

    Jensen
    Marsman
    Van der Meer
    Dumic
    Kali
    Klich
    Willock
    Gortler
    David
    Ould Chikh
    Bahebeck
    Makienok
    Bazoer
    Bergstrom
    Van Overeem
    Emanuelson
    Boussaid
    Dessers
    Kramer
    Zoet
    Sane
    Hoogma
    Guwara
    Lonwijk
    Gustafson
    Peterson
    Abass
    Cerny
    Dalmau
    Arweiler
    Maher
    Oelslagel
    Benamar
    Tannane
    Kluivert
    Warmerdam
    Ter Avest
    Arzani
    Elia
    Sylla
    Mahi
    Balk
    Van der Streek
    Zagre
    Almqvist
    Maeda
    Douvikas
    Veerman

    Dat is toch wel een vrij troosteloze verzameling aan zuivere middelmaat voetballers en dan vergeet ik vermoedelijk nog de helft, maar ik laat me graag corrigeren.

  10. Barber

    Verrassend.

  11. Barber

    Zuidam doet het prima met zijn beperkte budget.
    Voor het volgende seizoen heeft hij alweer goede zaken gedaan.
    Ik hoop dat we hem nog lang voor Utrecht kunnen behouden.

  12. Steve

    Als je goed de media volgt, denk ik dat Frans Adelaar de nieuwe hoofdtrainer word van FC Utrecht.
    Eind van het seizoen gaat ie weg bij SteDoCo.
    Onder Frans hebben we altijd leuk voetbal gespeeld.

  13. Barber

    @Steve
    Ik heb een voorkeur voor Jonk maar Adelaar kan ik ook mee leven.
    We gaan het zien.

  14. Barber

    Uren later en mijn reactie is nog niet geplaatst.
    Moderators.
    Van Seumeren heeft een probleem met jullie.
    Dit lijkt op Rusland.

    Graag plaatsen.
    Be my guest.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).