Ben ten Boden: FC Utrecht morele winnaar Ben ten Boden: FC Utrecht morele winnaar

Ben ten Boden: FC Utrecht morele winnaar

Ben ten Boden: FC Utrecht morele winnaar
Het midweekse optreden van PSV in Sevilla beloofde niet veel goeds. Maar gelukkig was van een overenthousiast PSV geen sprake in de eerste helft. Wij dachten dat PSV de duimschroeven zou aandraaien. Dat gebeurde niet.

Het midweekse optreden van PSV in Sevilla beloofde niet veel goeds. Maar gelukkig was van een overenthousiast PSV geen sprake in de eerste helft. Wij dachten dat PSV de duimschroeven zou aandraaien. Dat gebeurde niet.

Wel kwam de aanhang van PSV voor de wedstrijd in actie. Diverse rookbommen werden vanuit het bezoekersvak het veld op gegooid. Het eerste half uur was er niet zoveel te beleven in de Galgenwaard. Wel was er in de twintigste minuut een gezamenlijke sfeeractie van de Bunnik Side en de City Side. Sommige bezoekers vroegen zich af wat precies de bedoeling was. Na enige uitleg begreep ik het ook. Een nieuw fenomeen in de Galgenwaard. Hopelijk zal het een vervolg krijgen en weten de betrokkenen de hel van Galgenwaard terug te brengen. Boussaid deed de Galgenwaard opveren. Met een uitstekend schot tekende hij voor de 1 – 0. FC Utrecht wilde overduidelijk het debacle in Arnhem wegpoetsen. PSV wilde ook een debacle wegpoetsen en kwam net voor rust op 1 – 1. Het scheelde een haar of PSV ging met een 1 – 2 de rust in. Barkas bleek een sta-in-de-weg.

Tekst loopt door onder de foto

Na zes minuten in de tweede helft een afgekeurd doelpunt van PSV. Niet veel later Booth met een grote kans. De wedstrijd kwam los. En inderdaad. De Jong met de 1 – 2. Maar FC Utrecht gaf extra gas. Binnen vijf minuten de 2 – 2 door Van de Streek. PSV ging op jacht naar de 2 -3. Zonder resultaat. Barkas zorgde hoogstpersoonlijk voor een puntendeling. FC Utrecht was voor ons de morele winnaar. Mooi was ook de terugkeer van Ramselaar. Ik ben ook razend benieuwd naar de prestaties van Labyad. Hopelijk is hij topfit. Een tweede Mahi zitten we niet op te wachten.

Silberbauer gaat wellicht nog mooie dingen met ons beleven. Te beginnen aanstaande vrijdag. Sparta – FC Utrecht. De strijd om plaats zes. Een uitverkocht uitvak. Dan enkele dagen later FC Utrecht – Spakenburg voor de Beker. Duizenden Spakenburg-fans zullen de Galgenwaard bevolken. Een fantastisch evenement met als prooi een plaats in de halve finale. Ik reken op een bijna uitverkochte Galgenwaard, net als tegen PSV. De Bunnik Side en City Side hebben nog tijd genoeg om gezamenlijk een ongekende tifo-actie te organiseren. De hel van Galgenwaard komt terug!

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

7 Reacties

Reageren
 1. Yoshua

  Iedereen weet dat we vanaf nu alleen maar leuke dingen gaan beleven.
  Tegenstanders zijn vanaf nu een makkie, 7e plek kunnen we niet meer kwijtraken.
  Spakenburg zal verliezen met 13-1.
  30 april vieren we de gewonnen beker.
  Nu nog proberen 4 ronden Europa vol te houden.
  Ben, die doet net alsof er iets te strijden valt, uitslag is al bekend.
  De ongekende tifo acties hadden leuk geweest toen er nog strijd was, aan het begin van het seizoen.
  Laten we ons focussen op seizoen 23/24.

 2. Luuk Upuuk

  Ben , om na Sparta-FC Utrecht 6e te staan, moeten we met minimaal 5 doelpuynten verschil winnen.

 3. Katja

  Hoe komt al dat vuurwerk het stadion in ? Wij zaten de eerste 10 minuten alleen maar rook te ademen.
  Rekening naar PSV voor herstel grasmat. Als wij zoiets doen wordt er schande van gesproken, maar nu op Studio Sport helemaal niets. En na afloop wel de trainer en een speler van PSV interviewen, maar géén Utrechter. Was het ook niet onze prestatie ?

 4. W

  Hylarisch zoveel vuurwerk in het psv vak. De rookontwikkeling was gigantisch. Oh ja en we mogen niet roken in het stadion…. Werk aan de winkel.
  Fijn dat de juiste instelling er weer was bij de spelers. Tegenstanders moeten weer bang zijn om naar Utrecht te komen. Wil iedereen op de cityside een beetje meezingen. Ik sta echt voor joker in mijn eentje…

 5. Hans

  Waarom al dat vuurwerk in zo’n stadion? En die opgepompte sfeer creëren? De hel?? Rookbommen?? Wat idioot is dit. Het gelazer met geweld en wangedrag van supporters in en rond de voetbalsport komt toch ergens vandaan. Staat dit dan niet ter discussie bij Ben ten Boden?

 6. Pee

  @Katja
  Heb je die figuren die je controleren wel eens goed bekeken.
  Die zijn nou niet wat je zegt geschikt voor die functie.
  Er word een persoon gefouilleerd en er lopen er een stuk of dertig gewoon door.
  Het komt ook regelmatig voor dat men een dag voor het duel het stadion in sluipt en het vuurwerk dar verstopt.

 7. W

  @Hans
  Ik denk dat curling wel een geschikte sport is om te bezoeken voor U. Ijskoud en geen sfeer!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).